Ќе се пораѓам во Чаир мислам дека треба и тоа да има во торбата што ќе ја донесе сопругот после пораѓај, ако не грешам.
Of ne znam neka kazat tie vo cair sto se poragjale ama mislam tamu stavaat nivni. Podobro prasaj tamu
Jas koga se porodiv vo cair davaa tamu paketce violeta peleni i od tie koristat isto i bekutan paketce so testeri. Pred 7m bese toa sega neznam. Kako i da e vo sekoj moment moze da ti donesat od doma sto sakas.
Пред две години требаше. Даваа некој промоции пакетчиња од памперс и бекутан но тоа се малце, по три пелени што се вика и тестерчиња од кремите. Кога со освестив прво што ми кажаа мм да донесе пелени и ствари што требаат за мене и да ги остави доле. И мм го купил најголемото паковање на пелени осумдесет што има внатре. И јас си помуслив ќе ги земат кај нив и толку ќе биде. Но не, пелените стоеа кај мене, а бебето кај нив (зошто царски) и доаѓаа на ден земаа по 7-8 пелени. Тоа што остана си вратив дома.
Ние 1 и 2 користевме памперс.Ги сменивме заради цената. 3 користевме хелен харпер. Добро упиваа ама многу мирисаа. 4 земавме кан бебе и супер беа и незнам што ме натера да ги сменам. Земав дајперс. И предизвикаа пеленски осип, многу се големи, крути. Денес пак земав кан бебе па ќе видиме како ќе се покажат овој пат
Доволно ли е од 1 памперс да го земам она средното пакување од 40и нешто пелени за старт? Со првово детенце знам после ги дадов најмалите не ги искористив сите од џамбо паковњето.. Па после си викам од кај да знам па колкаво ќе сњ роди.. Да не можам одма 2ка да земам... Се бунам целата... Како пред кизнај колку години да беше со првото...
Jas zemav za pocetok od toa srednoto pakovanje i taman ni bese i koga gi potrosivme pocnavme so 2 pampers
Исто беше и сега кога се породив, јас секако носев мои пелени бидејки незнаев дали даваат ама штом ке се породиш,кога ке те однесат во соба одма ти даваат виолета пелени мало пакување.
За Чаир знам, јас кога бев дадоа и виолета и бекутан. Но, не сум сигурна дека и на други породилни места даваат.
И на гак даваат виолета памперс и влажни, торбичка производи бекутан, односно 2-3 памперс, 2 креми мали и тестери и мало паковање влажни. Плус и од памперс имаше нешто ама не се сеќавам што беше
Ние имаме пробано многу пелени додека ја погодивме комбинацијата. Сега за сега користиме Becutan 4 преку ден и Pampers Premium Care 5 за ноќе. Од оние што добро се покажале ги двојам Becutan, Puffies I Helen Harper. Сега користиме Becutan зашто ни се најисплатливи зашто често преку ден менуваме пелени. Инаку сите овие четири се со надворешен слој кој пропушта воздух. Од обичните пелени сме ги пробале CanBebe ама само 2 бројче и Babylove 2. првите имаа некако мал калап, вторите се супер меки и тенки ама во лето бидејќи не пропуштаа воздух му се направи малку дерматит. Се префрливме на оние што попуштаат воздух од тогаш на наваму. Оние што нас ич не ни одговараа се Violeta и Pampers зелените. Од првите доби алергија во цела пеленска регија, а од вторите многу многу црвено газе. За бебе ние од старт користевме 2 бројче. Додуше имавме едно пакување памперс 1 ама нема проблем ни со 2 од старт.