1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Фала ви многу на одговорите :*

2. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Бекутанот ми се погодија и мене, пробав Памперс добри се ама барајќи поефтина варијанта пробавме Бекутан и супер се покажаа. Инаку пред тоа пробав и Кан бебе ама не му одговараа како помали за бројката му беа, такавда и ние,ке си ги тераме Бекутанот :)

На TutiFuti и SummerGirl им се допаѓа ова.
  3. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Ние почнавме со бејбилове тројка. Двојката веќе почнаа да пропуштаат.
    Гледам го смениле пакувањето и ги поскапеле.
    Двојка кога ги земав беа 300 и нешто за 40 парчиња, а сега 450 за исто толку парчиња. Што е разликата незнам.

4. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    И јас исто сум задоволна, индивидуално е убаво кажа... моево секако слабо јаде/пие живци ми кине, од што да му прокиснат :sweat:

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Ние на почеток користевме бејбилав 1 и 2 па кога преминавме на 3 земав пуфис да ги пробаме и ради шарите,и тие беа добри ама второто пакување пуфис некако ми имаа чуден мирис,па сега пак си земавме бејбилав

6. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    9.373
    Tolku se trojkata sekogas, 1 i 2 se poeftini, od 3 pa nagore se 450 i nesto, 3 se 50 parcinja, 4 se 42 parcinja. Jas kupuvam jumbo pakovanje poveke se isplati, pa i nekogas na popust ke nacekam. Inace od babylove podobri nema, samo eksperimentiram i pak si se vrakam na babylove vise ne gi menjam.

На Artemida81 и Kejtovska им се допаѓа ова.
  7. НаталиЛили

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    За двојката зборам дека беа прво 300и нешто, сега поскапи и ново пакување.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  8. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Ние сме со Даиперс цело време и многу сум задоволна, не пропуштаат, не се изместуваат. Уште ставам за навечер иако сме веќе 2,5 години

9. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    9.373
    E neznam da ti kazam. Proveri pak zosto ima dva vida bejbilav, edni se eko zeleni, drugite obicni, moze si gi smesala zatoa novo pakovanje ti se gleda

10. НаталиЛили

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Е може до тоа да е.

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.848
    Допаѓања:
    202.936
    Да, еко пелените се поскапи и поинакво пакување имаат од обичните. Иначе тука некаде се со Памперс, а подобар квалитет имаат. Според мене.

На НаталиЛили му/ѝ се допаѓа ова.
  12. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    9.373
    Sto e razlikata megju tie eko i obicnite, ne sum gi probala uste niv :D

На НаталиЛили му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.848
    Допаѓања:
    202.936
    Па као еколошки се, биоразградливи. А друга разлика не знам дали има, не сум купила. Не ми се менува искрено.

14. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Ич да не се секираш ,со првото дете какви не фази минавме

15. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    5.109
    Не сум ги користела кан бебе а баш сега сакав да купам да пробам? Навистина се катастрофа и пропуштаат или мора да купам па да пробам? :) Какви се генералните искуства со овие пелени ?

16. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Ние сите ги испорабвме се додека не дојдовме до бекутанот е сега овој период некако нон стоп на секоја пелена мокар беше и ајде да пробаме Violeta double care ама страшно пропуштаат морам да му ги менам на пократко време а и така ги трошам гледам да ги истрошам побрзо.А бројчето таман е сега незнам какви да земам кан бебе не сме користеле единствено и пафисот ни пропушташе.Има едни швајцарски пелени си пише на нив 20 се во пакување 170 ден се ама така кога ги гледам дебелки ми стојат се мислам да ги пробам или да барам некој други инаку немаме проблем со осип никаков од досега пробаните.

17. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Старите нас ни се супер. Новите не ги бива.

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Од почеток сме со Кан бебе. Почнавме со 1цот и кога преминавме на 2јка ми пропуштија неколку пати. И испадна дека се некако помали во однос на бројките. И одма по совет на аптекарката купивме 3јка. Синко е 5100кг ( иначе е неполни 2 месеци ) а 3јката е од 4-9кг и еве ниеднаш ми нема пропуштено. Значи земиси слободно поголемо бројче. Јас купувам од големите паковања во кутии. Искрено сум презадоволна. Ги купив по препорака на пријателки што ги користат. Али пак ти напоменувам едно бројче поголемо се зимаат ( мал калап се )

19. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    5.109
    Ние од сам старт сме со памперс актив драј и сум презадоволна. Работава сега кан бебе имаат некоја наградна игра па викам да земам, али нормално не по секоја цена, пошто и мене ми е 2 месеци малото па немам потреба да експериментирам, може понатака. А инаку како се движат со цени, колку има во големото пакување и која цена се?

20. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Ги земав и ја памперсот, но кога ги мириснав ме фати паника. Тука па и аптекарката ми кажа дека се жалеле и други на миризбата. Зборам за Паперсот во кутија Бејби драј. Во меѓу време дојде другарками од Германија на гости кај нејзините со малата. Верувај истите пелени и воопшто не мирисаа нејзините. Кан бебето не мирисат. Големото паковање 3јката ( јас што ја користам ) се 90 пелени. Имаат некој попуст овие неколку дена, преска купив 3 кутии и беа некојси 500( и нешто).Даваат и влажни Кан бебе као поклон ама се никакви, јас на бебе никад не би ги користела. Иначе ако сакаш имаш 10 пелени 100ден мислам беа. Ако мењаш земи така за проба. Јас така направив кога сменив од памперсот. И што за мене е најбитно кога е полна пелена бебе ми е суво не е мокар на кожата.