Добро бе луѓе 100 пати се кажа дека под најдобри филмови не се подразбира филмови како Хари Потер,Прошетка за сеќавање и сл. Да дека ти се добри филмови и јас го обожавам Хари и милион пат сум го гледала, ама не би го ставила во најдобри...темата е отворена за филмски класици....стварно добри филмови,добра глума,добра сценографија,ефекти и се комплет...се извинувам за офтопикот ама темата ја отворија за такви филмови.Ова е со најдобра намера,не навредувам само напоменувам
титаник дефинитивно транспортер - акција, а најубав е глумецот има уште, ама мрзи ме да пишам сега во некоја друга прилика ќе напишам уште
Еден од филмовите што ми остави длабок впечаток и уште се сеќавам на сцените а го имам гледано пред година две...Не верував дека во оваа време може да се направи толку добар филм.Просто сум вчудовидена од филмот.ИСкрено го препорачувам на сите
Vantage Point The Count of Monte Cristo The Silence of the Lambs Die Hard Monty Python The Godfather Forrest Gump Ben Hur The Assignement
The notebook A walk to remember Sweet november So close Naked weapon The vampire diaries Prison break
според мене war movies: PIANIST The Great Raid (прекрасен филм за американско-јапонската војна) по вистинска приказна PEARL HARBOR Schindler's List The Boy in the Striped Pyjamas La vita e bella (Life Is Beautiful) malena love movies: pretty woman notebook a walk to remember if only sweet november action movies 300 law abiding citizen gladiator ip-man punisher man on fire angels and demons horor movies saw сите 7 дела silence of the lambs dead silence стариот егзорцизам (1971 мислам беше) за комедии сум тешка малце dumb and dumber rat race mr.bean се живо и диво од него The ugly truth babys day out
Филмовите кои сметам дека се најдобри се веќе спомнати нагоре, и за да не се повторувам, ставив многу лајкови. Не забележав да се спомнати филмовите на Бернардо Бертолучи, генијот. Ги обожавам неговите филмови: Последното танго во Париз. Последниот император... не знам колку пати сум го гледала. The dreamers Друго, обожавам јапонски филмови, ама да не ја оптеретувам темава, ќе спомнам само два: Многу го сакам и овој филм, прекрасна глума: Овој го гледам кога сакам да се разнежнам: И не смеам да заборавам на:
Животот е убав! И да го гледате филмот а не знаете како се вика, на крајот со солзи во очите ке сфатите дека навистина ЖИВОТОТ Е УБАВ! Најтрогателна вистинска приказна пренесена на филмското платно! Браво за филмот.