Неколку нафрлени наслови: Schindler's List Bonnie & Clyde Waterworld CHILDREN OF THE CORN Hostel underworld! THE SHINING
Единствени филмови коишто успеале буквално да ме бутнат од стол и да ме воодушеват се A beautiful mind со Расел Кроу во главна улога (маестрална улога патем речено) и Shawshank redemption , филмови со содржина,глума,креативност , филмови кои навистина вредат да се погледнат.
Читајќи една навистина преубава книга каде што таткото го воспитува синот преку филмови, сфатив колку има ПРЕМНОГУ добри и стари филмови, особено од времето кога не сме ни биле родени. И сега имам цел - она штo не сум го гледала или пак на што не се сеќавам, да го гледам одпоново! Листа на филмови кои се оценети како најдобри на сите времиња и воедно беа спомнати во книгава, за да не ги набројувам, за среќа најдов линк каде што се наведени. Се надевам дека ќе ве инспирираат и вас http://www.listsofbests.com/list/55217-films-from-david-gilmour-s-the-film-club (Патем, препорака за сите филмомани и филмофили и филмо-фрикови, книгава за вас ќе биде како гриз за бебе )
DOGMA MAGNOLIA THE MEXICAN DESPERADOS HANNIBAL DAVIL'S ADVOCATE MILLION DOLLAR HOTEL MALENA UNBREAKАBLE НЕма Потреба од Коментари мислам
не обожавам да гледам филмови и многу ретко гледам , може да се каже дека во теков на мојов живот имам изгледано околу 10 филмови...Најјјомилен филм ми е Титаник , сум го гледала по милиони пати и пак да го гледам никогаш нема да ми здосади. Титаник и The Notebook се филмови на кои секогаш плачам можам да кажам дека Чуден Петок , 17 year old virgin се убави и интересни филмови...
Може ќе ви звучи банално, ама кога ќе се спомне најдобар филм на сите времиња, одма ми текнува на Титаник, не дека е најдобар, ама може дека беше огромен хит тој период, се сеќавам дека одев во градинка и дури и си игравме на "Титаник" Спојлер И да, Лео срцка е!
The Pianist Requiem For a Dream Fear and Loathing in LA Би ги додала и Gran Torino, Se7en, Original Sin, The Prestige, The Ilusionist, Changeling, An Education, Black Swan има многу други што не ми текнуваат во моментов, а заслужуваат да се најдат на листава, ама дефинитвно моите топ 3 се овие горе
малку постар но сепак да кажам дека си заслужува да се гледа Спојлер јас се убив од плачење ама таква си сум Dying Young 1991
Pretty woman и морам да се сложам за The blind side. Ме расплака приказната. Million Dollar Baby. Филмов е љубов, каква приказна.