Најлоши филмови на сите времиња

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од Angelche, 17 јули 2010.

1. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    17.575
    Страшно глупав филм, американски гомненици, истражувања на американска војска (не се дозна што како, остана мистерија, битна беше само маглата и животињите), сакам кажам не знам речам,особено математиката на крај кога главниот актер реши да ги убие жената, детето, бабата, дедото и себе си со 4 куршуми и на крај откако ги уби другите снема за него куршум и он остана жив и плус војската во тој момент дојде го спаси.
    Гледајте го, ќе зажалите :D
    The mist
    http://www.imdb.com/title/tt0884328/

Прикачени фајлови:

• the_mist.jpg
      the_mist.jpg
      Големина на фајлот:
      33,3 KB
      Прегледи:
      380
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.866
    Допаѓања:
    81.116

Очекував многу повеќе од филмов, ама изгледа сум го преценила - уште една приказна за модерните и разлигавени gitanas. |(
    Ми имаше некој еспаљол шмек, ваљда поради одредени ликови, ама навистина со душа го чекав да излезе ...за да се разочарам!
    Очекував некоја повпечатлива приказна, а не вакви ниски ударци - врска со оженет, па а у и слични испади.

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Магнолија и Старфиш :rock:

Леле колку се изнасмеав и изненадив на темава кога видов толку солидни наслови на филмови прогласени за најлоши. Еден куп луѓе кои се разбираат во филмската уметност ги прогласиле по десетици критериуми за квалитетни а тука се сместени во најлошите филмови.
    Па тоа е грев бе према уметноста на правење филмови.
    Тоа ти е ко да кажеш дека Хичкок, Кјубрик или Вуди Ален се чисто неквалитетно с*ање. А не се! Може само да не ти се допаѓаат или не ги разбираш (што не би ме изненадило, овие ликови не се за сечиј вкус).

Еве и јас сакав сега овде да го сместам Horrible Bosses ама не се осмелувам затоа што ајде си викам, за атер на барем добрата глума на Кевин Спејси, Колин Фарел или Џенифер Анистон во филмов не може да е еден од најлошите.
    Најлош е филм кој нема приказна, поента, ниту добра режија, за камера ич пак да не зборуваме а глумата е сосема отсутна.
    Значи уметничка вредност - нула. А филмот Е уметност ;)

А со Магнолија потполно се согласувам дека ретко кога да изгледам лош филм затоа што бирам што да гледам, а однапред можам да претпоставам дали се работи за лимонада без стил, само лимонада, или квалитетен филм.

Најлоши за мене се на пример филмовите со Чак Норис и со Mr. T
    :rofl: освен оние кои ги наведов.

На tigerlady, JuLleE, 1209 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.283
    Допаѓања:
    41.260
    Јас морам нешто да кажам...мене ме интересира дали оние кои тврдат дека Хари Потер е лош филм воопшто ја знаат целата приказна во овој филм и книгата.Според мене оние кои го изгледале само првиот дел и виделе дека е филм од типот чирибу чириба и рекле дека е најлош филм не с ени малку во право.И мене вистина ме иритира кога некој ќе рече колку глупав филм е Хари Потер а кога воопшто ни не знае што се работи во него ниту пак го гледал.Мислам, не е фер.
    Иако вистина и јас не би го сместила во темата најдобри филмови на сите времиња иако го обожавам и пораснав со серијалот, но во оваа тема дефинитивно е срамота да биде сместен.Прво затоа што има одлични актери, второ затоа што ефектите се предобри, трето приказната е универзална, како авторката уште во првиот дел да знаела што ќе се работи во сите 7 дела толку се поврзани деталите.
    А за овој Самрак и мене ми е лош и не вреден за популацијата...не за филмот како приказна туку затоа што актерите,глумата...за наникаде.

На sweet-star и Miss-Angie92 им се допаѓа ова.
  5. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Мене сите филмови ми се глупи, најискрено. Не гледам филмови и кога ги гледам од што ми се досадни не ги догледувам. Неможам да издвојам конкретен пример зошто не ги памтам насловите, ама ете нека бидат сите лигави романтични времетрошачи.

6. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Бројче 1209, морам да дигнам срамежливо две прстиња затоа што јас го спомнав во темава филмот односно цела таа серија на филмови Хари Потер :$
    Се извинувам еве и се повлекувам од тоа што сум го рекла затоа што свесна сум дека иако никогаш не сум ги сакала ниту книгите ниту филмовите, не можам да речам дека е најлошото нешто што постои од филмската индустрија.

Човечки е да се згреши а уште почовечки е да се признае нели? :wasntme:
    Јас сепак сум Lord of the Rings fan, Хари Потер дали дека крв плукав додека го преведувавме на факс, па ми стана неизмерно досаден и неинтересен :( не знам, битно имам некоја одбивност кон него.

А далеку од тоа да е најлошиот филм на сите времиња.

На 1209, LivingGlam и starfish им се допаѓа ова.
  7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.836
    Допаѓања:
    110.814
  8. girl-in-love

girl-in-love Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
  9. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Aguila.Roja.La.Pelicula.2011
    Не го препорачувам ...1/10
    мислам габе губење на време

10. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Die.Unerzogenen.2007
    Дефинитивно тотален промашај на филм
    2/10

11. t.w.e.e.t.y

t.w.e.e.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    617
    P.S I Love you! :@
    (знам дека сега многу феминки ќе ми се налутат, ама гледајќи го филмов заспав од досада)

На pamelche и Asterion им се допаѓа ова.
  12. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.799
    Допаѓања:
    3.269
    Мене па ептен ми се допадна филмот, ја сфатив идејата на Стивен Кинг затоа што филмов е произлезен од неговото дело и сега секако не е се’ како во книгата. (не сум ја читала ама ми ја кажувале).
    Мене ми се допаѓа новиот заплет на крајот, глупо ми стана секој втор (секој филм) да завршува со среќен крај, нели филмот треба да делува што пореален, а реалноста не е толку сјајна да завршува среќно секогаш. Психичкиот потрес на ликовите, силите со кои се трудат да преживеат, збунетоста што го гледаат она што до тогаш мислеле дека не постои - мене лично глумата ми се допаѓа.

13. Insanity

Insanity Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    59
    Е од овај по катастрофален филм, амин! Прво глумците, на чело со Парис и онај од Scary Movie, после самата приказна, ајде парис главна е во се.Ни содржина ни ништо.Можа машкиве само да ја гледаат да си плакнат очи на девојкиве.

14. tropix4e

tropix4e Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    141
    Гледам никој тука не го спомнал Grandma`s boy :puke: :puke: :puke: Од тој филм поглуп може само Twilight да биде. И актерите(освен Бети Вајт никој асален) и содржината ми се ептен никакви. Немој да ви текнало да го гледате, за џабе мегабајти ќе си потрошите. До ден денес жалам што потрошив 2 саати на тоа с*ање.

15. Miss-Angie92

Miss-Angie92 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    736
  16. Akana

Akana Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    93
    дефинитивно најлошиот филм според мене!

17. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Според мене сите на ХИЛТОНИЦАВА се крш филмови ..... мислам тоталка промшај !!!
    и да не сум само со ова ке додадам дека ТХЕ БОХ
    Или кутијата на Камерон е катастрофален филм !!!!

18. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.431
  19. WinnieThePooh

WinnieThePooh Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011