Најмилите во лето - совети за нега и грижа во летниот период

Discussion in 'Бебе' started by NoellePage, Apr 25, 2013.

1. mariz

mariz Форумски идол

Мојов има тен и кожа на татко му и под сенка фаќа боја :D еве што шетаме надвор периодов рацете(дланките) веќе му поцрнети и горе позади кај вратор малку... има бебешки на Чико 0+, земи си такви :) и немора 50 фактор, тој е за кожата од најјако сонце да ја заштити, значи со повеќе хемија.. а секако на толку јако не ги изнесуваме, доволно е 30 :)

sunmoonstars likes this.
  2. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

bas mislev da go zemam toj na Chicco da. A moeto bebe na dvajca temnokozi roditeli na baba mu se metna belo e ko sneg:D (mm me zeza, veli se rodi vo najsneznata zima, i e takva snezno bela, zosto trebase da ja krstime Snezana, (po sveki) , no izbravme drugo ime :D

irena.1 and mariz like this.
  3. ^angel^

^angel^ Популарен член

Незнам дали е за овде прашањето ако не преместете го слободно. На одмор ќе одиме во грција, од која вода за ад земате? Или си носите пакет од тука? Ние ќе видеме 8м тогаш па полесно е од таму да земам ама која? :?:

Неможам да се редактирам уште нешто да прашам, со што ги брцкате во море бененцата, јас голо несакам не ми иде некако 8м ќе биде...

Last edited by a moderator: Jun 2, 2017
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Ако е топла водата зошто да не голо?

^angel^ likes this.
  5. kallias

kallias Популарен член

Вода флаширана каква што пиете вие ќе даваш и на бебето. Тука во Грција водата е поефтина од Мк, еден пакет од 9 литра или 6 шишиња по 1.5 л е 1 евро, на промоција се наоѓа и за 0.80 центи па така да не ти се исплаќа да носиш и вода од Мк. Овде скоро се во супер маркет е исто со цени како во Мк па дури и нешто поефтино, нон стоп ставаат промоција на многу производи.

^angel^ likes this.
  6. irena.1

irena.1 Форумски идол

Син ми беше година. Се бањаше гол или со маичка горе ( ако сонцето беше појако)
    И кога ке излезе од вода суво маиче или гол горе зависи кој период од денот е, и купачи или гакички. Грозно ми беше да го оставам гол, зошто песокот е полн со прашини, губренца, а тој не седеше мирен на лежалка, туку ровареше по цела плажа, се валкаше во песок, копаше.

7. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Tuku da ve prasam, za 5 mesecno bebe treba li ocila za sonce? Ako da, kade da najdam najmali, gledav vo Zara ama imase samo M i L i golemi mu bea.

8. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

....a vo vrska so ocila za tolku malecko bebe jas mislam ne, ke mu stavis kapce so kozirka da mu pravi senka i na ocinjata. Zosto usickite uste im se mekicki im rastat, pa da ne gi opteretuvas so ocila...sto znam, jas taka mislam....

9. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Odi vo enci menci ima na chico 0+ skoro 1000 den se. Jas sakam da mu zemam na mojot ama mislam ke gi vadi 11m е.

10. Grungie

Grungie Популарен член

Јас му земав на бебуш ночари за сонце за зезанција у ДМ 150 ден,а пишува дека се со највисока заштита.. материјали според ЕУ стандарди,ама мејд ин Чајна 8) малце големки се за 4 месечно бебе зависи може да се виткаат рамките.

11. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Iii super, mnogu eftini. :o 1000den mi e mnogu da dadam za najmaloto brojce zosto kojznae kolku pati ke mu gi stavam. Ne mi tekna da poglednam vo DM, ama ke poracam da mi kupat. :)

Grungie likes this.
  12. wings

wings Популарен член

Совет мајки што да си понесам од мини аптека за бебе за на одмор?

kavadar4anka likes this.
  13. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Koga ke odime na odmor sinmi ke bidi godina I nekolku meseci e sega se mislam za na plaza I za vo voda golo ? Imam slusna to imalo peleni za vo voda?

14. Selest

Selest Популарен член

Ние планираме сега да појдеме на краток одмор со бебушка наредна недела. Од домашна аптека секогаш носам ефералган, бруфен, летизен, електролит, пробиотик и нерастворен оспен за секој случај.
    Од млекава, креми со заштитен фактор да не остава бело што користите а да нема толку гадости во него?
    Само да не е Нивеа, Бекутан и слични на нив тоа на дете не мачкам никогаш.
    Дали некоја користела нешто од Дм?

@S.Snezana има пелени за во вода во Дм на Babylove

Saraa and S.Snezana like this.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Да се надоврзам, капки против болка во уво, нешто против комарци, нешто за убоди од инсекти.

Спф крем на бебе не се мачка, инаку јас имам користено на Санденс од ДМ за дете, спф 30, солидно е. Има и на Алверде спф крем за деца.

16. danichap

danichap Moderator Staff Member

Мајки мускули за пливање за дечињата ќе носите ли?
    Големава ќе биде 2 год. Не знам за толку мало дете дали има и дали воопшто има логика да и ставам.
    Купив гума, ама се мислам и мускули плус дали да зедам.

17. ^angel^

^angel^ Популарен член

A onie gumite so streicka dali se za 8m bebe?

18. joy1

joy1 Форумски идол

Мојата не носела никогаш ништо
    Јас ја држам во вода или мм

Во гума пробав несакаше

19. mariz

mariz Форумски идол

Мојов како што е склетџија за се и сешто (капи, наочари), верувам дека и мускули нема да сака да смисли. Гума е доволно, особено оние убаво да може да седне во гумата, доле што се со дупки за нозе, но да е длабока како дубак.. не рамна како оние количките што се со воланче (имам таква се превртуваше од неа).

@^angel^ само да гледаш да виси тоа доле, да не е рамно со гумата (да биде нешто како седиштето на дубакот што виси).. зашто од тие рамните како чамче што се и само дупки за нозете може да се превртува...
    Е од оваа како кола да мрднеше одма се превртуваше, а од другава презадоволна сум (intex), таа ја препорачувам.. :)

Attached Files:

Last edited: Jun 7, 2017
  20. chocolade

chocolade Популарен член

Лани кога бевме на море малата имаше 22 месеци, имавме мускули но не ни вршеа работа, детето пропаѓаше цело време. И да поплива малку се замараше и бараше во раце. Деца поголемки од неа беа со гума. Затоа за оваа година си земав гума(плус мускулите ке си ги носиме) :)