@mariz фала за советов а баш такво слично кола гледав. А вакво ко другово каде има? Немам шетано уште ама би ми спасила време ако знаеш
Оф ова ни е од таму, од Грција.. насекаде ги има истите Знаев дека тука кај нас ке треба да лутам да барам, а таму баш на секој чекор покрај плажите се продаваат, ептен е квалитетна, дебел материјал..
Било каков хидратантен лосион за тело за бебиња/деца ќе ти заврши работа. Пожелно е хидрирање на кожата после изложеноста на сонце.
Сакав да ве прашам за тие алките против комарци што гледам ги имате постирано,дали може и за поголемки деца или стриктно за бебчиеа. Се извинувам ако прашањето звучи комично ама кога не знае човек ќе праша.
Што користите за заштита од комарци? Каков крем користите за на одмор и колкав сп фактор? Искуство некој со производите на а дерма? За 12+ прашувам.
Спф имам на чико 50, се мислам за од комарци што да земам некое искуство ваше од што сте задоволни, цуца е 9+
Мајки, ај ве молам помагајте да направам список на неопходни работи за на одмор од аспект на лекови и слични ситници Еве, на мене ми текна на: - парацетамол - електролити - физиолошки раствор - средство за сончање - средство против комарци - ханзапласт - камагел друго?
Крема за сончање за бебе се зема исклучиво со физички филтер никако со хемиски филтер. Од тие со хемиски нема над 30. Се друго не барем мене така ми кажа педијатар. Е финтата е што тие со физички филтер малку ги има и се околу 900-1000денари едно шишенце. Се познаваат по тоа што тешко се размачкуваат и оставаат бело на кожата (од цинк оксидот). Мислам дека поефтина опција со физички филтер е Бекутан. Ние користиме Еуцерин сега за сега. За гума лани ја добивме за бебчо оваа гума: Нас супер ни се покажа бебчо уживаше во неа зашто за разлика од тие кај што нозете му висат долу со оваа може да се наведне напред и да си чепка вода. Се користи од 3 месеци до 4 години. Ние ја добивме од Грчка, ама летово едни пријатели ја купија истата од Mothercare во RamstoreMall.
Ние ја зедовме од една продавница BebebMaison одма карши OneSalonica. одма од главниот влез беше од другата страна на улицата. Иако сега кога ја проверував и ја дава дека е во Kalamari. не знам може да ја преселиле.
Mami, pustate li klima sega na toploto? Znam deka direktno netreba da duva, no primer vo edna soba da e pustena klima vo druga da e bebe, pa taka da go ladi celiot prostor, ne direktno da duva kade sto se naoga bebeto? Poslednite dva dena e uzasno toplo, no mi e strav i sube da pustam klima radi bebe (iako i nemu mu e isto toplo kako i na nas)...
Јас пуштив вчера првпат сезонава.на тивко, секако не директно. Имам некоја опција сам ја регулира темперстурата.И по него видов колку добро му дојде, кенкав беше а потоа се истегна и си заспа. Периодов е ужасен, поднебјето ни е такво, децава така мора да растат.