Најнеобичен и најоригинален подарок што сте го добиле?

Discussion in 'Општи дискусии' started by MadeinHeaven, Jan 29, 2010.

1. NB86

NB86 Истакнат член

Количка за играње за мали деца ферари :)

2. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Татко ми е звер. Лани ми донеси цела огромна кутија онака ко од улица земена, демек да ме заплаше дека нишо салам нема внатре и залепена со селотејп. И јас таква изнервирана го одлепувам и внатре што да видам, нестлиња милки секакви полна до пола, може имаше над 20 чоколада РАДОСТИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ!

3. barby

barby Популарен член

Најнеобичен подарок ми беше од другарка ми. За мојот 18 роденден ми подари бебешка цуцла. За моментот да биде онака баш момент подарокот ми го завиткала како најголем дијамант да има внатре. И јас после долгото мачење да го отворам си ја пронајдов скапоцената цуцла со порака: Еве ти купив цуцла и да си ја носиш со тебе за да ти ја даваме кога ќи ги надминеш границите со зборење.

Buttterfly, spellbound and girl.23 like this.
  4. Cynthia

Cynthia Популарен член

Пред некоја година беше тоа.
    По повод „роденденот на Синтија“, пред да излегувам ми донесоа кутија цела завиткана.. Никаква!
    Кичоини невидени беа тоа! Залепив фејк смајл и почнав да ја одлепувам хартијата, внатре пак што да видам.. Кутија од дезодоранс што органски не го поднесувам! Ми смрди бре!
    Ајде ја отварам и таа да не речат кај уште и купуваме прави фаци. Внатре што да видам, мобилниот по кој незнам ни самата колку време копнеев. Па тука рипам низ цела куќа, им се бесам на врат.. Дури и не излегов за да го `рчкам и разгледувам.

Ама ми го украдоа пред некој месец. ;(

DeRose and Angel-Wings like this.
  5. smiley-32

smiley-32 Истакнат член

чизмичките од тетка ми :D :D

6. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Книга... и не би било толку необичен и оригинален подарок ако книгата не беше со МОИТЕ ПЕСНИ!
    АААААААААААААААААА!!!!!!!!! :o :o :o
    Впрочем, тоа беше најубавото изненадување кое дечко ми во овие (скоро 5) години ми го приредил. За мојот роденден издаде книга со моите песни.
    Бев во ШОК!

7. manja666

manja666 Популарен член

Навлака за јастук со испечатена слика од Виле Вало а ..и ден денес си спијам на неа и ми е еден од омилените подароци .

DeRose and Meggy like this.
  8. Bunny05

Bunny05 Истакнат член

Рамка со наша заедничка слика и од горе на сликата со црвени букви гравирано "Volim te onako kako se voli samo jednom" од дечко ми :) И плус 12 ружи за 12те месеци :D
    А јас црпев инспирација од форумџиките и му купив црвена срце кутија,изрежав повеќе мали ливчиња во форма на срце од блок и на нив напишав Те сакам ги ставив внатре во кутијата и плус едно мало колаче со една свекичка за годишнината :rofl: И еден преубав парфем.

biggirlsdontcry likes this.
  9. Sara2

Sara2 Истакнат член

За мене најубав поклон кој сум го добила беше торта со сунгерот боб која сами ја имаа направено :inlove: :inlove:

10. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Од бившиот. Мала кутија за накит, ама за никаде изгледаше, ко да ја извадил од ВЦ-шоља во која стоела минимум 3 дена. И моментот е внатре-ставил клуч :!: , (гарант го собрал до дома од купатилото, имам ист таков) демек ми го дал клучот од неговото срце. :^) (А јас го фрлив...ццц, шејм он ми :devil: ) Сакал да биде романтичен ваљда, ама не му успеа. |(
    Ах, да.....кутијата ај нема врска што не стигнал да ја спакува, немал време, арно ама немал време ни цената да ја извади, па му падна незгодно. :^) Битно имал време "клучот од неговото срце“ да го стави внатре. :!:
    :headbang:

Esmeralda-MD and Angel-Wings like this.
  11. beached

beached Истакнат член

Цртеж со лик од 9gag memes,графит со моето име кој после го имав и на ѕид и маичка со ликот на Боб Марли :)

Buttterfly and Angel-Wings like this.
  12. sweet25

sweet25 Истакнат член

Сум добила секакви подароци, но начинот ма кој ми биле подарени ми значи повеќе. Бившиот маж кога бевме во врска постојано ме изненадуваше, но посебно ќе памтам кога една вечер кога ме враќаше накај дома застана со колата, ми рече дека изгледа му се дупнала гумата и излезе надвор. Баш кај што стоеше беше темно и јас верувајки дека ја гледа гумата не ни погледнав кога по некоја минута ми влезе во кола со букет ружи што ги видел во дворот кај што застанавме, ги берел, па ги тргал трњата и ми ги подари, тоа ми значеше многу повеќе од да ми купел било што, а и фактот дека кога ги видел ружите измисли одма како да застане..

Angel-Wings likes this.
  13. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Од оригиналната моја, мамичка. За десеттиот или кој беше роденден, до перницата ми стави милка, а на неа пишуваше да одам во другата соба. (на појак начин, не би да објаснувам) А во другата соба, на масичката имаше розева торбичка, а во неа честитка и телефонот што одамна го меркав (бело-розев, Hello Kitty, во ВИП беше понудата и уште го чувам само скршен ми е) .

Angel-Wings likes this.
  14. Noemi

Noemi Популарен член

Со другарка ми сме оддалечени 800км откако тргнавме на факултет и се гледаме многу ретко.
    Пред 2недели ми испрати шоља за чај/кафе со наша слика, ептен ми се свиѓа, вака секогаш кога пијам кафе се сеќавам на некоја наша глупост :)

biggirlsdontcry and Angel-Wings like this.
  15. Hayley

Hayley Популарен член

Кутија... хахах

16. girl.23

girl.23 Истакнат член

За жал немам некои иновативни пријатели/роднини кои би се сетиле да ме изненадат со нешто уникатно. Така да, немам некој оригинален поклон кој го паметам. Ама во темата `најглупави поклони` (ако има таква) тука можам да напишам реферати. :D
    Но, да напоменам, секој поклон кој ми е даден од срце, ми е драг. :inlove:

Angel-Wings likes this.
  17. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Најнеобичен и најоригинален подарок за мене е .. љуубовта на луѓето околу мене, тоаа да ми веруваат, да ми бидат вистински пријатели итн. :)

Angel-Wings likes this.
  18. Alesii

Alesii Популарен член

Најнеобичен и најоригинален подарок,уште не го прочитав а знаев ;)
    Tоа е моетооо најсаканоо кутрееее го добив од моите родителииии без причинаа.. :* :* :* :* :* :!:

19. Madonna

Madonna Истакнат член

Музичко це-де изрежано со избрана музика..уметничка слика на ковер, со порака Среќен роденден.. ;)

Alesii likes this.
  20. Angel-Wings

Angel-Wings Истакнат член

Па сум добила мобилен, и разни работи меѓутоа сеуште не сум добила нешто ептен посебно... :|
    Се надевам во иднина ќе биде и тоа, па ќе пишам :)