Нема таква опција, ама како студент на ФИНКИ комотно можам да кажам дека можеш самата да си го направиш вонредно. На ниедно предавање/вежби присуство не е задолжително, објавени се материјали и можеш да учиш кога ти одговара тебе и да се појавуваш само на полагања.
Бил Гејтс вика дека никогаш ВИ и роботи нема да заменат Биолог. Според него професија на иднината е Биолог.
Мислам на екологија и зоологија повеќе. Генетика е сега. Побитна е средината од гените. И во генетиката има голема автоматизација. Повеќе што е фокусирано на интеракција со средината.
Јас како што сфатив не постои такво нешто како најперспективен факултет. Јас на времето како демек на најперспективен се запишав на Градежен. На времево сега ни Г од градежен не сакам да имам во животов. Работа од соништата ми е латино инструктор да бидам ама тоа во соништата и ќе си остане. Тоа што се трудам сега да станам ќе ви кажам откако ќе станам. Па брат ми кога дојде на ред за факултет Финки беше као најперспективен ама не било се до тоа кој е најперспективен.
Дечки кажете некој факултет што нема многу математика Другите области добро ми одат-хемија, биологија и останатите но со математикава не знам што ќе правам на факултет. Благодарам
Кој факултет ПМФ применета хемија, Фармација во Скопје или Форензика во Белград.(планирам магистратура по дипломирањето) сакам да работам во лабараторија и терен***
Добар смер со овие предмети имаш на ФЗНХ квалитет и безбедоност на храна. Математика има една ама не се бара нешто многу. Професорот е од ПМФ и е ОК.
Здраво, ми треба помош/мислење 1. Јас сакам да учам информатика (да бидам искрена не дека ми се учи ама гледам дека во тоа е иднината) 2. Дали да се запишам на приватен факултет или да се запишам на академија? 3. Дали имате препораки/ мислења за приватни факултети/академии за информатика?
Ако не ти се учи информатика подобро не се запишувај, рачунај дека тоа цел живот ќе го работиш. Имаш иднина и во многу други професии, еднаш и од програмери ќе се презасити светот. Ако веќе си се решила оди си по тој пат, но мене и државната квота ми е супер. Блиски луѓе што завршуваа баш се фалеа. Имаш ли поени за државно? Приватно само пари ќе ти земат а истото се учи, ништо различно. Меѓу приватно и академија, јас за академија би се одлучила.