Каде и како се вади потврда дека не ми е одземено родителското право. Online никаде не можам да најдам.
Каде и како се вади потврда дека не ми е одземено родителското право. Online никаде не можам да најдам.
Mislenje za nasokata Strucni studii za programiranje od 2 godini? Dali e potrebno da se ima prethodna diploma od finki ili da de prodolzi posle so druga nasoka na istiot? Imam diploma od drug fakultet no me interesira dali ovaa diploma bi bila dovolna od ovoj IT smer za ponatamu?
Програмата е нова и е слична како курсевите на академиите. Не ти треба диплома од финки да се запишеш. Накратко направено е за тие што сакаат да не се замараат со други предмети освен програмирање. Колку што гледам сите предмети се basics што треба да ги знаеш што е супер ако сакаш да се посветиш на тоа. Кога ќе ги завршиш двете години браниш дипломска и си имаш диплома Само ќе бидам искрена, во овој период барањето пракса е потешко од претходно, со оглед на тоа дека вештачката интелигенција е се понапредна. Но не значи дека нема да најдеш. Ако се запишеш ти посакувам среќа
Ti blagodaram ❤️ A dali imas informacija vo vrska so participacijata za semestar? Bidejki ne mozev da najdam na stranata za ovaa nasoka. Ili odi isto kako i drugite?
Мислам дека се повисоки од додипломски ама најубаво да си прашаш во службата директно или на мејлов studentski@finki.ukim.mk или на телефонов 070 302 440 ( на телефонов можеш да ги бараш од 13:00 до 15:00 )
Здраво девојки, имам 27 години, факултет никогаш не завршив, се откажав втора година од студии. Имав запишано општа медицина, едноставно не беше за мене. Моментално работам, од дома, дизајн на интерфејси. Оваа година размислувам да се запишам на факултет. Едноставно бев добар ученик и криво ми е што немам ништо завршено, а времето си тече. Во приватниот живот, во блиска иднина не гледам ни брак, ни деца, ништо сериозно. Работата ми е флексибилна. Размислувам за некој полесен смер, до 3 години, да може вонредно уште подобро би било. Дури и на приватен да е. Од работи што навистина ме интересираат е психологија, дизајн, нутриционизам. Едно со друго врска нема, ама ете отварам тема за дискусија и сакам да слушнам мислења, како и искуства.
@Цунами секоја планина со своја тежина. Види што те влече најмногу, не што е најлесно. Најлесно и најтешко нема. Јас сум психолог и психологија не се студира вонредно. Не е исто искусѕво и на многу факултети не ни има вонредни студии. За другите што ги наброја не знам.
Прво прашање што треба да си го поставиш е зошто сакаш да завршиш факултет? Дали мислиш дека ќе ти потполни некоја празнина? Дали ќе задоволиш туѓа желба со тоа, на пример на родители? И дали има друга опција? На пример курс за една од наведените работи што ги сакаш. Сепак можеш да се запишеш и да прекинеш ако видиш дека не е тоа тоа. Јас се запишав на Градежен дека демек перспективен факултет ама не ни сакам да смислам работа поврзана со тоа.