Архитектура е добар факултет, по мое мислење перспективен.. Секако, ако се решиш за овој факс. ќе треба многу да вложиш труд, не е воопшто лесен. Како и да е, ако вистински те влече, нема да погрешиш ако се запишеш. Имам две другарки на дефектологија запишани и слушам само пофални зборови. Не бил којзнае колку тежок, лесни биле предметите, добро било. Сега дали ќе можеш понатаму да работиш треба да одлучиш сега.. Како и да е, по мои сознанија имадефицит на дефектолози во Македонија, па ќе можеш да најдеш брзо работа.. Со среќа на двете, ви посакувам успех на било кој факултет да се запишете!
Близок член од фамилијата ми е запишан таму и мислам дека по кажувањата е перспективен и овој факултет.. Овој е на ПМФ, многу е потежок но ако Ти оди хемијата зошто да не?! Добар избор е аналитичка биохемија, навистина..
Јас учам на Св. Апостол Павле и со сигурност ти кажувам дека не е ништо страшно. Сите мислат дека има математика, програмирање, ау бау, дека е којзнае колку тешко, ама воопшто не е. И да, дипломата ни е призната насекаде, особено во Америка. Годинава првпат имавме тројца наши студенти кои поминаа цел семестар во Америка на универзитетот Норвич и можам да кажам дека се вратија задоволни. Во септември ни пристигаат тројца или шест американчиња и ист број наши студенти ќе заминат таму на еден семестар. Ти препорачувам да се запишиш на универзитетов, од оваа година е воведен и нов факултет и тоа за Бизнис Информатика: http://www.uist.edu.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=124&Itemid=36. Воопшто не е тешко, и јас мислев така на почетокот, ама еве веќе две години сум тука. Секој почеток е тежок, ништо не доаѓа сервирано на тацна. Исто и на сите останати ви препорачувам, ако ве интересира информатика, програмирање и нешто слично, да се запишете на Св. Апостол Павле во Охрид. Најперспективен универзитет, дефинитивно. Ако на некого го интересира што било за универзитетов, слободно пишете ми лп.
Јас планирам да се запишам на ФИНКИ иако знам дека годинава има многу за таму. Се мислам додека завршам јас ќе се презасити државава од информатичари исто како и со економистите.. ама сега тоа е друг факултет ми беше ФЕИТ ама се премислив за на ФИНКИ. Ваше мислење?
Што мислите за ветеринарна медицина ? има ли некој од овде што студира ветерина медицина иако има уште 2 години и сакам да ми дадете совет како да ги убедам моите да ме пуштат во ск или бт на таков факултет не сум од тие 2 града
jas ke odam na arhitektura , i ti planiras ili nesto drugo spored mene , a i mnogu bliski so koi razgovarav fakultetot e extra navistina, da , ima mnogu za rabota . Eden drugar sto e na ovoj fakultet mi kazuva deka imaat ostanuvano i po 24 casa na fax .
супер е факултетот. инаку јас со оглед на тоа што каснам генерациски, ке видам како ке излезе. како и да е со среќа
Девојки што мислите за Англиски јазик /Француски ? Колку е перспективен филолошкиот факултет ? и што работа со јазик во странство и тука ?
И јас сакам да одам на јазици..и да ти кажам ми викаат дека има добра преспектива не само тука туку и во странство. е сега баш и мене ме интересира што мислат под тоа странство? Што можеш да работиш со јазик во странство?ајде да видиме дали има некоја феминка која може да ни помогне
Сега ретко кој се запишува онаму каде што муе желба.. за жал во нашава држава треба да гледаме да се запишеме на нешто што е реткост и што имаме поголема перспектива според мене тое би било нешто Албански јазик,книжевност,или географија
И тоа е огромна грешка затоа што ако денес е некој факултет актуален, додека завршиш веќе нешто друго е. Според мене нема перспективен факултет и затоа не вреди да идеш негде со цел за после да најдеш работа која ќе ти носи повеќе пари. Тоа е дефинитивно најголема грешка што може некој да ја направи! Така да секој со своја среќа и врски, џабе е факултет. А искрено не ми е јасно како може некој да се запише на факултет кој апсолутно не го привлекува, не ми е јасно како го завршува без желба?!