Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Најперспективен факултет?

Дискусија во 'Образование' започната од Annika, 27 јануари 2010.

1. hard.heart

hard.heart Активен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Девојки некој архитект меѓу вас? Што мислите за архитектура?

2. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Што мислите за Дефектологија? Се‘ уште се двоумам.

3. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    3.698
    Архитектура е добар факултет, по мое мислење перспективен.. Секако, ако се решиш за овој факс. ќе треба многу да вложиш труд, не е воопшто лесен. Како и да е, ако вистински те влече, нема да погрешиш ако се запишеш. ;)

Имам две другарки на дефектологија запишани и слушам само пофални зборови. Не бил којзнае колку тежок, лесни биле предметите, добро било. Сега дали ќе можеш понатаму да работиш треба да одлучиш сега.. Како и да е, по мои сознанија имадефицит на дефектолози во Македонија, па ќе можеш да најдеш брзо работа..

Со среќа на двете, ви посакувам успех на било кој факултет да се запишете! :) :hai:

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  4. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Јас планирам на аналитичка биохемија, што мислите, перспективен ли е ? :?:

5. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    3.698
    Близок член од фамилијата ми е запишан таму и мислам дека по кажувањата е перспективен и овој факултет.. Овој е на ПМФ, многу е потежок но ако Ти оди хемијата зошто да не?! Добар избор е аналитичка биохемија, навистина.. :)

6. malechkata

malechkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.141

Јас учам на Св. Апостол Павле и со сигурност ти кажувам дека не е ништо страшно. Сите мислат дека има математика, програмирање, ау бау, дека е којзнае колку тешко, ама воопшто не е.
    И да, дипломата ни е призната насекаде, особено во Америка. Годинава првпат имавме тројца наши студенти кои поминаа цел семестар во Америка на универзитетот Норвич и можам да кажам дека се вратија задоволни. Во септември ни пристигаат тројца или шест американчиња и ист број наши студенти ќе заминат таму на еден семестар. :)
    Ти препорачувам да се запишиш на универзитетов, од оваа година е воведен и нов факултет и тоа за Бизнис Информатика: http://www.uist.edu.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=124&Itemid=36.
    Воопшто не е тешко, и јас мислев така на почетокот, ама еве веќе две години сум тука. Секој почеток е тежок, ништо не доаѓа сервирано на тацна. :)

Исто и на сите останати ви препорачувам, ако ве интересира информатика, програмирање и нешто слично, да се запишете на Св. Апостол Павле во Охрид. Најперспективен универзитет, дефинитивно.
    Ако на некого го интересира што било за универзитетов, слободно пишете ми лп. :)

На srn4e му/ѝ се допаѓа ова.
  7. viva.la.vida

viva.la.vida Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    306
    Јас планирам да се запишам на ФИНКИ иако знам дека годинава има многу за таму. Се мислам додека завршам јас ќе се презасити државава од информатичари исто како и со економистите.. ама сега тоа е друг факултет ми беше ФЕИТ ама се премислив за на ФИНКИ. Ваше мислење?

8. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Што мислите за ветеринарна медицина ? има ли некој од овде што студира ветерина медицина иако има уште 2 години и сакам да ми дадете совет како да ги убедам моите да ме пуштат во ск или бт на таков факултет не сум од тие 2 града :)

9. AngelAny

AngelAny Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    1
    Што мислите за јазик? Перспективно ли е според вас?

10. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Секако.Тоа ти е добра можност не само за во Македонија тукѕ и во странство

11. sweeeeet

sweeeeet Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    jas ke odam na arhitektura , i ti planiras ili nesto drugo :) spored mene , a i mnogu bliski so koi razgovarav fakultetot e extra navistina, da , ima mnogu za rabota . Eden drugar sto e na ovoj fakultet mi kazuva deka imaat ostanuvano i po 24 casa na fax . :P

12. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Албански јазик или турски..што мислите кој е поперспективен според вас феминки :?:

13. sweeeeet

sweeeeet Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    spored mene turski :)

На Faline му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Vik4e

Vik4e Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    259
    Електро .. потребно е многу учење ама се исплатува :)

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Thebestone

Thebestone Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    63
    Што мислите за педагошки факс,дали има некој да ми објасни подетално какви смерови има??

16. hard.heart

hard.heart Активен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    супер е факултетот.
    инаку јас со оглед на тоа што каснам генерациски, ке видам како ке излезе. како и да е со среќа :)

17. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    73
    Девојки што мислите за Англиски јазик /Француски ? Колку е перспективен филолошкиот факултет ? и што работа со јазик во странство и тука ? :)

На Hell0.kitty му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AngelAny

AngelAny Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    1
    И јас сакам да одам на јазици..и да ти кажам ми викаат дека има добра преспектива не само тука туку и во странство. е сега баш и мене ме интересира што мислат под тоа странство? Што можеш да работиш со јазик во странство?ајде да видиме дали има некоја феминка која може да ни помогне :)

19. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Сега ретко кој се запишува онаму каде што муе желба..
    за жал во нашава држава треба да гледаме да се запишеме на нешто што е реткост и што имаме поголема перспектива
    според мене тое би било нешто Албански јазик,книжевност,или географија

20. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    И тоа е огромна грешка затоа што ако денес е некој факултет актуален, додека завршиш веќе нешто друго е. Според мене нема перспективен факултет и затоа не вреди да идеш негде со цел за после да најдеш работа која ќе ти носи повеќе пари. Тоа е дефинитивно најголема грешка што може некој да ја направи! Така да секој со своја среќа и врски, џабе е факултет. А искрено не ми е јасно како може некој да се запише на факултет кој апсолутно не го привлекува, не ми е јасно како го завршува без желба?!