Најперспективен факултет?

Discussion in 'Образование' started by Annika, Jan 27, 2010.

1. Saniche19

Saniche19 Активен член

Ти благодарам за одвоентот време, и за кажаното искуство од страна на другарка ти. Јас сакам шпански да го изберам ама страв ми е да не зезнам :(

2. ludoooto

ludoooto Истакнат член

девојки може ли некој кој што е на новинарство да ми каже како е.Не сум многу информирана,а сакам да се запишам вондредно и да работам,дали е тежок?нешто ми спомнаа дека имало и усмено полагање? :)

3. clock.sk

clock.sk Активен член

Што мислите дали е поперспективен економски-е бизнис или пак психологија? :)

4. 1209

1209 Форумски идол

E-бизнис, психологија кај нас тешко дека ќе ти биде од корист.

5. doll.a

doll.a Популарен член

А помеѓу бизнис логистика и економија кој е по препективен ?

6. Jewel

Jewel Истакнат член

Според мене економија. Па уште и ако мислиш на оној бизнис логистика во Автокоманда- дисперзираниот од штипскиот универзитет, нема место за никаков муабет.

doll.a likes this.
  7. buterfly18

buterfly18 Активен член

Девојки да ве прашам... За електро кој предмети треба да "ти одат" ? После завршување на факултет што ќе работиш? Јас се двоумам помеѓу електро и медицина.. Што мислите вие кој е поперспективен? Знам дека се сосема различни но и двата ме привлкуваат :))

8. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

^Види за електро ако не ти иде математика и физика воопшто не припарувај. И двата факултети се доста тешки па размисли. Сега доктор можеш единствено на приватно да успееш а електрото е најбаран, најголеми плати земаат програмерите. Ако сум грешка нека некој ме поправи :) .

9. Lili.lili

Lili.lili Истакнат член

Што мислите за молекуларна биологија ?? :fubar:

10. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Мислам дека смерот постои веќе 6 години, значи понов смер е, со дипломирање на оваа насока се здобиваш со звање: Дипломиран молекуларен биолог. Студентите се обучувани да се вклучуваат во научно - истражувачката дејност, значи би работеле во лаборатории со научно - истражувачка дејност ама не знам колку би се нашло работа овде во Македонија. Интересен е за изучување и доста перспективен во странство, ама во Македонијава... :?:

Lili.lili likes this.
  11. clock.sk

clock.sk Активен член

1.Студиска програма за македонски јазик и литература
    насока: наставна
    диплома: Професор по македонски јазик и литература

2.Студиска програма за македонски јазик
    насока: двопредметна
    диплома: Дипломиран филолог по македонски јазик со странски јазик како втор главен предмет

Кој мислите дека е подобар?
    И со овој вториот каде после може да се работи?? Ај помош ....

12. katalina

katalina Популарен член

Со првата опција по дипломирањето добиваш звање професор по мак.јазик и литература и можеш да работиш во основно или средно,таа насока е наставна.Другава насока не е наставна...за да сакаш еден ден да предаваш,треба да дополагаш уште 3 испити ( педагогија,психологија и методика).Јас лично би ја одбрала вторава...зошто? Земаш некој странски јазик под Б, пр.Англиски,германски итн. и по дипломирањето ги дополагаш тие 3 испити и после можеш да ги предаваш двата јазика.А со првата насока само македонскиот може да го предаваш,така да шансите за работа ти се поголеми со двопредметната насока. :)

13. Pocahontas.93

Pocahontas.93 Истакнат член

Девојки заинтересирана сум за маркетинг - економски на уким, но читнав нешто и за надворешна трговија па и тоа ми го привлече вниманието. Прашањето ми е кој од овие два смера има поголема перспектива?

14. maca99

maca99 Популарен член

Како се менуваат времињата така и перспективните факултети.Кога се запишував медицината беше најперспективна.Денес не е повеќе,катастрофа е здравството.
    Денес перспективни-според мене,се-машински,електро,информатика,фармација.

Lepaaa likes this.
  15. Pocahontas.93

Pocahontas.93 Истакнат член

Знам дека песпективноста е релативна работа, исто и кои се денес најперспективните факултети, но сепак сакав да слушнам нечие мислење за перспективноста на овие два факултети денес зошто за четири години можат многу работи да се сменат.

maca99 likes this.
  16. mare94

mare94 Истакнат член

Индустриско инжинерство и менаџмент на машински или геотехника на градежен?Веке подолго време се двоумам помегу овие 2 факултети и стварно не знам што да одберам?според вас кој е по перспективен?ве молам за совет :) :)

17. Zoey

Zoey Истакнат член

Одлучив да одам на ФИНКИ, но никако не можам да се одлучам на кој смер да одам. За ИКИ и КНи ми велат дека се претшки и дека многу подобро ќе си поминам ако изберам ИНФО или Е-технолигии. Некој совет?

18. babyblond

babyblond Популарен член

ИКИ и КНИ ,не се претешки , КНИ барем не е до толку тежок. Инкау Е-технологии е најлесен, ама навистина е знам што можиш да работиш со тој смер иако многу што годинава аглавија на КНИ ќе се префрлаат на е-технологии. Повеќе би ти го препорачала ИНФО, тој е полесна да речам врзија на ИКИ, и знам неколку квалитетни програмери што завршиле на тој смер.

Zoey likes this.
  19. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Ме интересира вашето мислење за Применета политика и дипломатија (модул европско право)

20. LadyH

LadyH Истакнат член

а како да ги најдам предметите од ова молекуларна биологија, затоа што ги нема на страната, не е напишан како отсек, барем јас неможам да го најдам ? :^)