vo plan sum da se zapisuvam na arheoloshki fakultet...vase mislenje? dali nekoja od vas ke se zapisuva na ovoj fakultet ?
Девојки ме интересира дали некоја од вас студира на Правниот факултет за новинарство и кои се вашите размислувања околу тоа? Слушам и читам сите различно викаат за правниот, многу се учело, многу барале, електронски било се, преполно било, после ќе неможеш работа да најдеш блабла. Многу ќе ми помогнете ако некоја од вас ме советува и онака не знам што да се запишам
Moже некој да ми каже на што точно факултет е тоа? Како што гледам мислам дека е на технолошко - металуршки, отсек хемиско инжеенерство. ?!
Некој нека ми помогне.. дали: 1. Медицински факултет Скопје 2. Фармацевтски факултет Скопје 3. ПМФ, биотехнолошки,хемиско инженерство (сакам нешто поврзано со козметологија)
На денешно време, не можеме да гледаме така на факултетите. Побитно е да си добар во тоа што го учиш, и тоа што еден ден треба да го работиш. Има некои факултети кои можеби би овозможиле подобра плата во животот, ама џабе ако не те бива и ако немаш среќа. Ќе си седиш дома со дипломата.
пошто само тебе Ѓаволче те запомнав дека си на Факултет за Безбедност можи подетални информации за факултетот,прочитав на страната ама не ми е баш се јасно.Кои предмети ги имаш полагано на матура и дали е добар факултетот? Животна желба,а воедно и цел ми е да се запишам на овај факултет.И сум во двоумење дали на Безбедност,Филозофија или Психологија. Благодарам однапред
najvazno e za sto imas interes za toa sto ke go zapises da go zavrsis,jas imam loso iskustvo studirav dve godini na filoloski na katedrata za makedonski i juznoslovenski jazik i zaglaviv so staroslovenskiot jazik. ostaviv na miruvanje i 6 godini veke nemam zapisano nareden semestar tolku od mojot faks
Убав факултет интересен,таму јасакав но ете се предомислив и студирам на друг ина4е моја другарка вели дека е многу тежок заради математиката па ти види ако навистина сакаш можеш да успеееш
Англиски јазик и книжевност, преведувачка и толкувачка насока на филолошки факултет е супер јас сум задоволна од мојот избор
Што мислите за Архитектонскиот факултет во Скопје? Дали се барани архитектите кај нас и како се платени? Ако има архитекти на форумов многу ќе ми значи мислење..
Дали некој има студирано или студира на УГД општа медицина? Сакам поконкретни информации за тоа какви се професорите, дали е премногу тешко како што сите го велат тоа или?
Извини душо,ама од кога Високата медицинска ШКОЛА е факултет? И за што е факултет? За медицинска сестра??? А и правниот не е со 3 туку со 4 години или поточно 240 кредити.
Абе, не се смеј, плукни си в пазува и речи си да не ти се навее на глава! Се зафркавам. Захтевен факултет е, си бара доста време за вистинско посветување. Како што вели мојата мала братучетка, архитектура ти е нешто како медицина ама само за згради и куќи, така!? Баш така му доаѓа, треба убаво да се навлезе во суштината за да се биде успешен и секогаш имајте на ум дека од вашето успешно или неуспешно проектирање зависи човечки живот. И патот до врвот тука во оваа професија не е ни малку лесен, нека не ве лажат ушите и очите дека сите архитекти се полни со пари - се, ама оние кои се снаоѓаат и кои зад нив имаат дебели години искуство. До лиценците не се стига така лесно - ви треба многу труд и пракса, пред се' знаење и љубов кон архитектурата па и уметноста. И не очекувајте дебела плата и успех до небо за брзо, како што спомнав. Step by step, секогаш, на секој факултет не само на овој.