Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Најперспективен факултет?

Дискусија во 'Образование' започната од Annika, 27 јануари 2010.

1. zrnjan

zrnjan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    11
    Не. Нема преспектива во МКД.

На stiki18 и AmericanGirl05 им се допаѓа ова.
  2. Lefk

Lefk Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    130
    Можеби во моментот е така од многу причини, една од причините што мене ме интригира е подбивноста на модерните луѓе кон дејноста на оваа професија нели земјоделие, сточарство, бљак...Не студирам ова но многу почитувам, а можда и некад ке се запишам и намерно го спомнав да го слушнам твоето мислење. Моето лично мислење е дека земјоделскиот е највеќе полезен за човештвото. Техничките се важни, но ова е уште поважно барем според мене. Џабе е се ако нема храна. Човеккот може да живее без компјутер, кола, апарати, светло али без храна не може и во светот има и допрва ке има големи проблеми со недостаток на храна и вода поради одредени модерни причини.

На crazylady, SunshineYo, mackica1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. zrnjan

zrnjan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    11
    Јас го делам истото мислење како и ти - земјоделието е важно. За мене земјоделието не е бљак и јас не се сметам за модерен на начин дефиниран од некои стари госпоѓи и госпоѓици на пример кои живееле цел живот урбано. Да нема земјоделие ќе умреме од глад. Ама ако правиме муабет за занимање кое ќе биде доходовно и кое ќе ти донесе пари и за кое имаш предиспозиции, тогаш во МКД земјоделието сигурно не е доходовно. Причинско последична е врската меѓу земјоделието и технологијата. Поважно е да има храна, да, ама ако нема технологија нема да има ни храна во толкави количини. Тука сме, те разбирам и и јас го делам истото мислење како и ти.

На elisabeta и Lefk им се допаѓа ова.
  4. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    553
    Би сакала да прашам дали си задоволна,бидејќи јас сакам да одам на англиски ама не за професор..нешто за преведувач,толкувач ..
    Што мислите дали е перспективно тоа во нашава држава?

5. Divine91

Divine91 Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    54
    Najprvo sakam da se izvinam za latinskiot pisam od mobilen, sakam da se zapisam na farmersko proizvodstvo pred se zatoa sto imame privaten biznis za zivina isto imame i zemjodelsko proizvostvo i mi odat tie raboti a sakam da si go zgolemam znaenjeto okolu tie raboti.. e sega jas ima
    24 god. I mi e stram da se zapisam da ne sum stara za fakultet.. i to me koci..

6. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.015
    Допаѓања:
    51.991
    Не е латински, туку латиница.
    И не си воопшто стара, ако мислиш дека ќе ти го подобри животот, go for it! :)

На mackica1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Divine91

Divine91 Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    54
    Greska pisenjeto :)

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Воопшто не си стара за факултет, јас ќе наполнам уште малку 26 па планирам да запишам втор факултет, додека студирав кај мене во групата имаше и 30годишни, воопшто не е срамота што некој решил подоцна да си се запише на факултет. :)

На Lefk, mackica1, crimson и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. sakee

sakee Нов член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Шо мислите за правен во битола,сакам да се запишам ама незнам ни со насоки има ни на која насока би се запишала и колку се плака годишно ако знае некој да ми објасни или ако има некој со студира ако сака нека ми пиши во инбокс

10. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    Што мислите за правен факултет? Вреди да се запишеш таму или слабо?

11. parfemlilav

parfemlilav Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    20
    Јас студирам на Правен факултет и стварно ме исполнува би ти препорачала ако имаш љубов кон правото и секако ако тој ти е неостварен сон оствари го ( додека се навикниш малце ке ти биде тешко бидејки има мн за учење и некој ке рече дека математиката била тешка да ви кажам правото е потешко ( но доколку студираш по твоја волја е сосем друго)), иначе денес без разлика на кој од факултетите да се запишиш тешко дека ке најдиш работа освен своја фирма или канцеларија да отвориш......има премногу кадри во нашава земјичка мила а исто така постојат и луѓе кои работат на места за кој не се квалификувани за жал....

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Vertigo TJ

Vertigo TJ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    779
    Ако навистина имаш афинитет кон правото ДА, ама ако не си сигурна подобро бирај некој помалку масовен факултет, некој каде кадарот е дефицитарен или барем каде за вработување се бара квалитет пред партиска книшка. За жал правниот не е еден од нив.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Абе за правници и економисти секогаш ќе има работа, колку кадар и да има секогаш ќе има за нив работа, тоа е основно нешто, во секоја компанија мора да има правници и економисти.
    Сепак доколку нешто ви е љубов и со желба би го учеле тогаш не се мислите за перспективноста, направете си го сами преспективни, бидете најдобри во тоа и само така ќе успеете од неперспективено да направите перспактивно.
    Доколку пак се двоумите, сеедно ви што ќе учите, немате јасни цели, едноставно незнаете што сакате тогаш подобро е да се запишење на факултетите каде што има многу малку студенти, поконкретна да бидам на некој од техничките факултети и тоа на некој од најзатуцаните смерови каде што едвај двајца годишно се запишуваат. Епа таму од клупа дирекно идеш на работно место, нема лабаво :lol:.

На kikkki, Сунѓерот Боб, crazylady и 6 други им се допаѓа ова.
  14. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.210
    Според мене најперспективни се Феит, Финки, информатика на ПМФ. Ем светски признати, ем наука учиш, ем занат. Лесно се наоѓа работа, можеш да работиш за странска фирма (со странски плати) а да седиш во Македонија и плус можеш да работиш како Freelancer самостојно.
    На тие што им оди математика, програмирање, што им фаќа мозокот за аритметичко-логички проблеми, срдечно им го препорачувам.
    А и другите не се лоши, само ете ова е мојата препорака :)

На wanderlust му/ѝ се допаѓа ова.
  15. draganaxx0

draganaxx0 Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    5
    Феминки ми треба помош! Се мислам измеѓу физиотерпевт и радиологија..кој е по перспективен факултет?

16. BoyL

BoyL Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    1.345
    Допаѓања:
    7.288
    во нашава држава не постои ПО и НАЈ перспективен факултет..сите се перспективни..заврши си, дипломирај, и седи си дома после, кулирај..:)

На crazylady, Katina007, Sesil и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Sweety55

Sweety55 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    414
    Јас се двоумам меѓу ФИНКИ и Архитектонски факултет.
    Математика, физика ми одат а и информатика- посебно програмирање, обожавам да решавам/ пишувам алгоритми. Е сега имам проблем што сум запишана средно фармација ама имам просек 5.00 и сега за во трета ќе бирам изборен математика па мислам дека би немало проблем за упис? А информатика учам само 1ва и 2ра год пошто нема изборен за 3та :(
    Според вас кој факс е подобар избор и дали ќе можам да се запишам? :)

18. Heart *21*

Heart *21* Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2015
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    144
    Според мене Архитектонски факултет :)

На Oscar Lady, Sweety55 и mackica1 им се допаѓа ова.
  19. mackica1

mackica1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.721
    И јас мислам Архитектура да запишеш, многу убава професија ми е, уметност и логика у едно.. :D

На Sweety55 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Vertigo TJ

Vertigo TJ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    779
    Според мене ФИНКИ е најперспективен во моментот а ако ти оди математика мислам дека нема да имаш проблем иако нема да ја изучуваш наредните 2 години.

На crazylady и Sweety55 им се допаѓа ова.