Брат ми дипломира таму.И тоа со висок просек затоа што си учеше со ќеф и си беше посветен Ако таа е струката што сакаш да си ја учиш,слободно да си се запишиш
Sto mislite za filozovski fakultet,klasicni studii?Momentalno toa najmnogu me privlekuva,a ne planiram da studiram nisto drugo,osven jazici.Ima li nekoj na toj fakultet,nekoj sovet,kako predmeti,profesori...
Архитектонски факултет или Градежен (конструктивна насока)? Јас сум повеќе за Архитектонски, ама многу ме плаши приемниот. Чекам ваши мислења
А најперспективен факс за магистерски студии по економија? Уким? Угд? Или било каде и да се заврши ,,м-р'' е важно само? П.С. колку се вкупно олеснува парично тоа м-р?
https://m.facebook.com/events/1478882019107417?ref=bookmarks повелете во четврток на 1.10.2015 во 20ч.во просториите на секој студент. Како да се биде успешен бруцош. Ќе имате и можност постари колеги да ги прашате за совет.
не давате веќе усб со како господ е највечи? https://nervoza.wordpress.com/2010/04/12/баш-секој-студент-дел-i https://nervoza.wordpress.com/2010/05/09/баш-секој-студент-дел-ii/
Студирајте што ви лежи на срце, не слушајте други што кажуваат и не дозволувате други да ви солат памет...секако после работа нема барем со задоволство одете на факултет, на предавања. После ако имате врски ќе си најдете работа, ако немате џабе. Завршете ако сакате и 3 факултети, сепак побрзо ќе се вработи тој со врските. Остварете си ја желбата и студирајте што сакате.
Дали нешто "личи" на секта или не, тоа е крајно субјективно мислење. Секој студент е светско движење на студенти од повеќе христијански деноминации (претежно протестантски, но има и католици и тук таму по некој православен). Секој студент им служи на студентите за нивен развој првенствено на духовно поле, а потоа и на интелектуално, социјално и емотивно поле. По таа повод организира разни семинари, дискусии, трибини, дебати, студентски викенди, летни проекти, нуди бесплатно користење на својата библиотека, нуди менторство на студентите во своето студирање. Сето ова го прави јавно, непрофитабилно и подржано од Библијата.
Здраво, Дали може да се запишеш на Природно математички факултет со ако имаш завршено средно економско?
Секако дека можеш, на страната на факултетот има листа на интерен предмет и екстерни предмети (во зависност од тоа што ќе ти биде определбата) во вид на табела.Не мора точно тие предмети да ги полагаш за матура, само што ќе ти се одземаат бодови.Разгледував баш годинава, кога беа уписите.Само не знам дали сега сеуште си стои листата, инаку во неа подетално е се‘ објаснето.Се надевам помогнав
Здраво, Незнаев каде да го сместам прашањево,па ке прашам овде. Дали некој знае да ми каже дали е можно кога почнеш со предавања на факултет,и нели може да се случи да сфатиш касно дека си го утнал начисто факултетот,дали е можно да се префрлиш на друг смер кога веке се е почнато? Ако има некој да ми каже според лично искуство или да знае,бескрајно ке ви бидам благодарна.
Ме интересира дали има некој од тука што знае како оди префрлување од еден на друг факултет??Нека ме контактира некој што знае било што ,ке ви бидам бескрајно благодарна .