Дечко ми е на Американ Колеџ, многу е задоволен. Се плаќа повеќе пари, но знаењето што го добива е огромно.Тоа дека е приватен факултет и дека земаат дипломи со пари, не е точно(за УАЦС зборувам, за другите не сум баш сигурна). Ако ти треба некоја плус информација пиши ЛП.
Драга @Leat не знам зошто сметаш дека економијата е поперспективна. Ова го слушав и во мое време(30год.), кога моите раскажуваа за нивното време. Притоа денес освен книговодство/сметководство не знам каде бараат економисти. Плус, со овие модерни програми за пресметки, примаат луѓе со било какво образование за да бидат сметководители во фирми. Ако тие мерах психологија или психијатрија, оди тоа. Сепак мислам дека @srcence1607 е во право. Ако ти е кејф психологија или психијатрија, оди тоа. Секако ако сама си бараш работа после школувањето, тешко да надеш она што си го завршила. Освен ако има врски за неа работа, тогаш прилагоди се за тоа. За жал мила, така е.
Од каде тоа дека не се признаени? Може во нашава држава не се доволно развиени, особено психологијата, но мислам дека се подобрува ситуацијата со тоа. Тешко е да се најде работа, не можам да те лажам, но немој да мислиш дека и со економски лесно се наоѓа. Едноставно, секој со своја среќа. Јас се водам по тоа да го учиш тоа што го сакаш, тоа што те интересира, тоа што сакаш утре да го работиш. П.с на економски се пониски критериумите затоа што примаат многу студенти, а на психологија се многу високи затоа што примаат малку студенти (за разлика од економски), особено ако целиш на државна квота.
Дали некој студира на ФИНКИ што мислите кој смер нуди поширок избор на работни места ИКИ или КНИ? Што е разликата меѓу двава смера?
Дечки сакам да се запишам на универзитетот за туризам и менаџмент отсек меѓународен маркетинг менаџмент, дали има некој запишан таму, искуства ??
Здраво..сакам да прашам што се учи на овие смерови на електро кој знае подетално да објасни, и каде подоцна има вработувања? 1.Електроенергетика, автоматизација и обновливи извори на енергија (ЕАОИЕ) 2.Електроенергетски системи (ЕЕС) 3.Електроенергетика, управување и менаџмент (ЕЕУМ)
Jas deneska se prijaviv elektronski na str na UKIM i se zapisav na Odnosi so javnost. Mislam deka ke bidam dobra zatoa sto sum snodliva,zboruvanjeto mi e prva rabota i site me znaat po nea i site mi vikaat deka sum itra itn itn i deka bi uspeala .Prasuvam za mislenje vo vrska so toa dali nekoj ima so uci ili planira da se zapise ili znae nekoj sto zavrsil, kako sto dali e perspektiven ili ne,dali e dobar fakultetot ? ?
Ај денес се запишавме па здравје да не примат,среќно на сите...има ли некој СТОМАТОЛОШКИ-ЗАБЕН ТЕХНИЧАР
Што мислите за психологија? Барана ли е како струка психологијата во странство? И колку може со нашиот факултет да се успее надвор од Македонија?
Во странство можно е да се успее. а во Македонија шансите се никакви. Зборувам бидејки знам околу 10тина дипломирани сите се без работа..
Одличен избор,братучетка имам завршено на овој факултет и сега работи со овој факултет,ако ти оди германскиот запиши се Со среќа
јас се запишав не европски, ако знае некој или учи некој тука нека пише дали е перспективен факултетов
НЕ Е ПЕРСПЕКТИВЕН...за луѓе што сеуште не научиле дека Европски е Универзитет, а секој факултет во склоп на Универзитетот е приказна за себе. Ама како и да е, тие пари подобро ќе си ги инвестирала на друго место..