Пред сѐ, се извинувам што прашањето не е соодветно за во темава, но не наидов на некоја тема за помош, па си реков ајде да пробам дали ќе ми одговори некој. Сакам да прашам, за добивање слободна за студенти, што е потребно? Некој да ми ја објасни процедурата... Благодарам многу!
podvrda za redoven student od studentski da izvadis ...i na mestoto kaj sto ke se slikas ja nosis nosis licna karta i indeks
Првиот ако имаш врски за да предаваш во образование. Француски ти е пас за ако бегаш Франција,Канада итн земј кај што се збори француски. Фармација ако немаш грб во производна фирма да се спикаш за убава плата ќе киснеш во аптека за плата од 15000 па нагоре зависи види во тема колку се платени професиите. Глаедај што тебе најмногу ќе ти одговара, сепак многу време е факултетско образование да се стекне.
Ако завршам англиски јазик и книжевност како може да ми помогне тоа да успеам во странство, на пример во Америка? И кои други факултети освен природните се перспективни за во странство?
Ako zavrsis Angliski i knizevnot kade da odis vo stransvo ke ti bide utka. Ako mislis geka ke poducuvas nekoj angliski toa nema da se sluci zosto ovde si ima deca sto si se rodeni i toa studiraat , kako i da e bezcelno ti e toa. Najubavo, texnicki fakultet.
Луѓе хеелп Сo среднo медицинскo, мoжели дa се прoдoлже нa сoциoлoгијa сo интерни предмети бизнис и истoријa?
Што мислите за дефетологија институтот на филозовски?Има ли работа и дали можеш да работиш како дефектолог во странство?
Знам дека прашањево не е за оваа тема,но не знаев каде да напишам. Дали знаете некој што решава домашни за проста греда,герберов носач за предметот Теориска механика за Градежен Факултет?
Планирам да се запишам на економскиот факултет, но не можам да се одлучам помеѓу финансиски менаџмент или надворешна трговија, според вас кој смер е подобар?
Nekoj da objasni podetalno nesto za PMF i FINKI, cetvrta godina sum sredno pa me interesira seuste se mislam za koj fakultet i koj smer Vi blagodaram odnapred.
ПМФ-природно математички факултет-самото име ти кажува,тука се учат природни науки-математика,физика,хемија,биологија и нормално секој од нив си има подсмерови како наставна хемија,математика.....,биохемија,молекуларна биологија,теориска математика,математичка економија,математичко програмирање... линк-http://www.pmf.ukim.edu.mk/ ФИНКИ-Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство-имаш смерови како мрежни технологии,е-бизнис,информатика,компјутерска едукација.....,еве линк за повеќе информации http://www.finki.ukim.mk/mk/dodiplomski-studii