Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Најперспективен факултет?

Дискусија во 'Образование' започната од Annika, 27 јануари 2010.

1. SweetAna

SweetAna Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    16
    Здраво, што мислите за логопед? И дали некој од вас тука студира тоа или има завршено и дали може полесно да се најде работа подоцна?

2. Freja.Stella

Freja.Stella Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    51
    Незнаев каде па решив тука да прашам. Дали знае некој во Милано на универзитетот за архитектура кога завршува вториот семестар, предавања, колоквиуми, се ??

3. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    1.632
    Јас студирам логопедија, за сега оваа струка е дефицит во државава мислам дека може лесно да се најде работа по градинки училишта и една од поголемите предности е што можеш сама да си отвориш своја ординација

4. Пилот

Пилот Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    26
    На финансиски ти требаат повеќе поени за упис. Некој поискусен повеќе ќе ти помогне, иако како што имам слушано, мислам дека при вработување нема голема разлика.

5. My name

My name Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    940
    Апсолутно немав идеја каде да го сместам прашањево, па ајде тука.

Дели некој од вас знае точно каде е најниска сумата за партиципација на постдипломски студии во областа на Економијата? И колку точно изнесува сумата за уплата на магистерскиот труд? Без разлика дали е државен или приватен. Секако пред да го поставам прашањево имам некои инфо за Институтот, Европски, уким...
    Може одговор и во порака :)

6. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.144
    Допаѓања:
    73.263
    Aко не се лажам мислам дека горе - доле секаде е истата цена. Може да варира до 200 евра

На My name му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SweetAna

SweetAna Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    16
    Мислење за педагошки и градежен?

8. ana992

ana992 Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    5.992
    ОВА ВЕРОДОСТОЈНО Е СО БЕСПЛАТНОСТА ? :o

9. beauty.princess

beauty.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2015
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    176
    здраво феминки.. сакам да прашам дали со вонредно средно можам да студирам во бугарија, дали се гледаат оценките и сакам да знам во штип и скопје како оди... дали е поскапо,потешко,за разлика од редовните итн дали се нашите факултети признаени во странство, сакам да знам за медицинскиот и физитерапевтскиот..(слушнав дека нема вонреден мед.факултет само редовен)ако некој знае повеке околу тоа да ме информира.. благодарам однапред :l:

10. ProudDirectioner69

ProudDirectioner69 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    24
    Акo некoј учи ветеринaрен фaкултет... Дaли може сaмo со 3 завршени години да се дипломира?

11. Zlatna12345

Zlatna12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    842
    Jas sum na gradezen i mozam da ti kazam deka do sega sum mnogu zadovolna. Kadarot od profesoroi so isklucok na poedinci e super. Imam mali poplaki okulu kolegijalnosta no toa mislam deka e do celokupnata generacija a ne gradezen konkretno. Fakultetot e dosta perspektiven i so 3 godisni studii(samo diplomskite) no potrebna e golema serioznost, prisustvo, izrabotuvanje programi od cas za cas mn ucenje i sl. Poradi glupiot ekts sistem kako i segde ne samo na gradezen imas predmeti sto se ziva glupost, kolku da popolnat krediti no toa e neizbezno. Taka da dokolku te vlece nema da napravis greska :D

12. blondegirl87

blondegirl87 Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2017
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    15
    Дали има некој кој има завршено на ФЕИТ?

13. sara3

sara3 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    384
    Што мислите дали да одам на Англиски јазик и книжевност? Сите ме премислуваат дека нема да најдам работа со овај факултет, а јас од мала имам желба за овај јазик и многу лесно го сфаќам англискиот.
    И ако одам на англиски не знам дали на педагошки во Битола или филолошки во Скопје, ваше мислење?

14. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Доста перспективни се техничките факултети. Јас имам завршено на еден од нив, работа најдов два-три дена по положувањето на последниот испит. Дипломската кога ја спремав веќе работев. Потоа паралелно и магистрирав и тоа со многу висок просек. Ми се погоди тоа што професорите беа ептен фер и предавањата и вежбите ги закажуваа после 5 часот попладне затоа што беа информирани дека сите ние сме вработени. Јас не знам за колега од генерацијата кој не е вработен а и доста добро заработуваме до сега. Имаме прилика и да ги менуваме работите доколку не ни се погодат. И втор пат да бирам повторно би го одбрала истиот факултет. Стварно беше претежок на барем трудот се исплати.

15. jolo

jolo Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    378
    За кој факултет зборуваш?

На wanderlust му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Freja.Stella

Freja.Stella Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    51
    Може ли некој да ми даде информации за архитектура на угд? Фала

17. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    3.480
    Финансиски менаџмент го сметаат за "најелитен" смер на економскиот факултет и отсекогаш било потешко да се запишеш на тој смер отколку на другите, а не дека нешто има разлика после при вработување. Ако повеќе те влечат банкарски и финансиски предмети, пресметки и сметководства можеш на финансиски. Некако по опиплива материја се учи таму, а и тимот од прoфесори мислам дека е најнормален во споредба со професорите на другите катедри :D во смисла на тоа речиси сите се млади, разбрани и имаат коректен однос спрема студентите, не се бара учење на памет итн.

18. Aleksandarchoo

Aleksandarchoo Нов член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    кој факултет е најдобар , економскиот или за уметности

19. indira21

indira21 Нов член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво,барам помош од вас,дали некоја знае дали Правниот факултет е прифатен во странство или само се изучуваат законите на Р.М ? И ваше мислење кој факултет е подобар за стидурање?:):)

20. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Правниот факултет во Македонија не е прифатен во странство, се важи само за Мк.