Најперспективен факултет?

Discussion in 'Образование' started by Annika, Jan 27, 2010.

1. SweetAna

SweetAna Активен член

Здраво, што мислите за логопед? И дали некој од вас тука студира тоа или има завршено и дали може полесно да се најде работа подоцна?

2. Freja.Stella

Freja.Stella Истакнат член

Незнаев каде па решив тука да прашам. Дали знае некој во Милано на универзитетот за архитектура кога завршува вториот семестар, предавања, колоквиуми, се ??

3. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Јас студирам логопедија, за сега оваа струка е дефицит во државава мислам дека може лесно да се најде работа по градинки училишта и една од поголемите предности е што можеш сама да си отвориш своја ординација

4. Пилот

Пилот Истакнат член

На финансиски ти требаат повеќе поени за упис. Некој поискусен повеќе ќе ти помогне, иако како што имам слушано, мислам дека при вработување нема голема разлика.

5. My name

My name Истакнат член

Апсолутно немав идеја каде да го сместам прашањево, па ајде тука.

Дели некој од вас знае точно каде е најниска сумата за партиципација на постдипломски студии во областа на Економијата? И колку точно изнесува сумата за уплата на магистерскиот труд? Без разлика дали е државен или приватен. Секако пред да го поставам прашањево имам некои инфо за Институтот, Европски, уким...
    Може одговор и во порака :)

6. macka91

macka91 Форумски идол

Aко не се лажам мислам дека горе - доле секаде е истата цена. Може да варира до 200 евра

My name likes this.
  7. SweetAna

SweetAna Активен член

Мислење за педагошки и градежен?

8. ana992

ana992 Популарен член

ОВА ВЕРОДОСТОЈНО Е СО БЕСПЛАТНОСТА ? :o

9. beauty.princess

beauty.princess Истакнат член

здраво феминки.. сакам да прашам дали со вонредно средно можам да студирам во бугарија, дали се гледаат оценките и сакам да знам во штип и скопје како оди... дали е поскапо,потешко,за разлика од редовните итн дали се нашите факултети признаени во странство, сакам да знам за медицинскиот и физитерапевтскиот..(слушнав дека нема вонреден мед.факултет само редовен)ако некој знае повеке околу тоа да ме информира.. благодарам однапред :l:

10. ProudDirectioner69

ProudDirectioner69 Истакнат член

Акo некoј учи ветеринaрен фaкултет... Дaли може сaмo со 3 завршени години да се дипломира?

11. Zlatna12345

Zlatna12345 Истакнат член

Jas sum na gradezen i mozam da ti kazam deka do sega sum mnogu zadovolna. Kadarot od profesoroi so isklucok na poedinci e super. Imam mali poplaki okulu kolegijalnosta no toa mislam deka e do celokupnata generacija a ne gradezen konkretno. Fakultetot e dosta perspektiven i so 3 godisni studii(samo diplomskite) no potrebna e golema serioznost, prisustvo, izrabotuvanje programi od cas za cas mn ucenje i sl. Poradi glupiot ekts sistem kako i segde ne samo na gradezen imas predmeti sto se ziva glupost, kolku da popolnat krediti no toa e neizbezno. Taka da dokolku te vlece nema da napravis greska :D

12. blondegirl87

blondegirl87 Активен член

Дали има некој кој има завршено на ФЕИТ?

13. sara3

sara3 Популарен член

Што мислите дали да одам на Англиски јазик и книжевност? Сите ме премислуваат дека нема да најдам работа со овај факултет, а јас од мала имам желба за овај јазик и многу лесно го сфаќам англискиот.
    И ако одам на англиски не знам дали на педагошки во Битола или филолошки во Скопје, ваше мислење?

14. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Доста перспективни се техничките факултети. Јас имам завршено на еден од нив, работа најдов два-три дена по положувањето на последниот испит. Дипломската кога ја спремав веќе работев. Потоа паралелно и магистрирав и тоа со многу висок просек. Ми се погоди тоа што професорите беа ептен фер и предавањата и вежбите ги закажуваа после 5 часот попладне затоа што беа информирани дека сите ние сме вработени. Јас не знам за колега од генерацијата кој не е вработен а и доста добро заработуваме до сега. Имаме прилика и да ги менуваме работите доколку не ни се погодат. И втор пат да бирам повторно би го одбрала истиот факултет. Стварно беше претежок на барем трудот се исплати.

15. jolo

jolo Истакнат член

За кој факултет зборуваш?

wanderlust likes this.
  16. Freja.Stella

Freja.Stella Истакнат член

Може ли некој да ми даде информации за архитектура на угд? Фала

17. poker_face

poker_face Популарен член

Финансиски менаџмент го сметаат за "најелитен" смер на економскиот факултет и отсекогаш било потешко да се запишеш на тој смер отколку на другите, а не дека нешто има разлика после при вработување. Ако повеќе те влечат банкарски и финансиски предмети, пресметки и сметководства можеш на финансиски. Некако по опиплива материја се учи таму, а и тимот од прoфесори мислам дека е најнормален во споредба со професорите на другите катедри :D во смисла на тоа речиси сите се млади, разбрани и имаат коректен однос спрема студентите, не се бара учење на памет итн.

18. Aleksandarchoo

Aleksandarchoo Нов член

кој факултет е најдобар , економскиот или за уметности

19. indira21

indira21 Нов член

Здраво,барам помош од вас,дали некоја знае дали Правниот факултет е прифатен во странство или само се изучуваат законите на Р.М ? И ваше мислење кој факултет е подобар за стидурање?:):)

20. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Правниот факултет во Македонија не е прифатен во странство, се важи само за Мк.