Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Најпромашениот подарок кој сте го добиле?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од OrdinaryGirl, 15 декември 2010.

1. Ivah

Ivah Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    198
    розе дреЧ алка внатре со камЧиња а тие беа испрснати а нараквицата побелеана ццц :fubar:

На lovelife му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Miss-dior

Miss-dior Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    126
    Фотоалбум пошто незнам стварно што димензии на слики собира :rofl: :rofl: :rofl: какви ли не пробав ни една не стои

3. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Од едни блиски (ама многу блиски) роднини секој пат кога ги канат моите по некој повод носат глупости. На пример за мојата крштевка (не се чудете на 12 год. сум крстена) ми донесоа "златен" приврзок. За матурата повторно некој "златен" примерок и некоја стара колекција што во маркет се продава за 200 денари. Фала богу за дипломската немаа што да ми донесат, па ми дадоа пари ]:)

За роденден од една другарка (која ја сметав за блиска) не добив ништо. Знам дека ова не се вклучува во најпромашен подарок, зашто го нема, но најсмешно ми беше што дојде со братучетка и (која не ја поканив), се правдаше дека немала време да ми купи поклон и сакаше сама да си ги плати пијачките. Епа сестро и едно чоколадо добро ќе завршеше работа, а го има во секоја трафика, но тебе не ти текнало (или не си сакала тоа никогаш нема да го дознаам).

Од прекуокеански роднини пред 3-4 години добивме со сестра ми некои детски маички, со карнерчиња, светки и што ли уште не за кои сум сигурна дека ни тамошните деца не ги носат а камоли некој друг. Се разбира служеа за потсмев и до ден денес се смеам кога ќе се сетам на нив.

4. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Една комшика за честито свадба ми оставила кај моите пижами од седумдесетите 46 број кога јас сум 38 и и рекла на мајка ми еее еден ден ќе и бидат точни секако лееее леее незнам што да кажам некои луѓе гледаат само да се отарасат од ѓубрето што го имаат дома.

На aprokovic му/ѝ се допаѓа ова.
  5. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Малу офф топи ама не можев да се воздржам. Промаршени поклони колку да сакаш. Кога некој подарува, еве од мене тргнувам, давам нешто што сметам дека личноста ќе го сака, секако претходно ак не знам многу ќе се распрашам. А ако некој мене ми дал нешто и никогаш не сум го употребила а знам дека некој друг ќе го сакам, ќе му го дадам, ама сепак некое време пред да го дадам или ќе го=ја викнам кај мене ќе го покажам ако им се допадне ќе им го дада. Не давам ништо колку само да се ослободам. Кога бев во раните тинејџерски години, нормално во беспарица ќе направев нешто оригинално или уникатно. Слика ќе извадев, рамка сама убава ќе направев со посвета, некоја моја поезија само за наменетиот, бев мн креативна и подобро тоа мн повеќе се радувале отколку нешто ради реда. Гледав баш емисија беше и Шерон Озборн и замислете и доаѓа некоја пријателка и дава поклон кој што претходно го украла од нејзиниот дом. Луѓеееее колку бизарно. Мизерија

6. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    хахах леле читам и се смеам...Јас сите подароци па дури и да не ми се свиѓа не ги сметам за нешто промашени или незнам што.Во ред е луѓе сме,не сите знаат што сакаме.Од една страна добро е коа ќе си дадеш одговор на прашањето: Што сакаш да ти купам? a пак од друга страна глупо е.Но како и да е да не бидам офф топик значи...Најпромашениот подарок што сум го добила беше изрежано цд-од Тоше пред многу многу години...Сега коа ќе ми текне слатко се смеам како издрогирана :D

7. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Најпромашениот го добив пред помалку од час. (ок де, не јас туку син ми)
    Женски тренерки и пижами, со пеперутки, лилјакови. Тренерките се извалкани, не можам да препознаам од што. Ги донесе комшивка овде, пријателка на свекрва ми, на син ми на повојница.
    Жено бре, СИН имам а не ќерка, подобро да си ги чувала алиштата од внука ти, да си ги однела кај некоја што има ќерка, барем ќе и се нашле. Сигурно нема јас да го облечам син ми во женска облека.
    И после зошто синчињата наши си играат со барбики... Е зошто де :D ги попердечуваат постарите генерации,а после родителите криви. :rofl:

На blackwave, aaaaa, wolf4e и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Nika666

Nika666 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    217
    Од еден мој удварач добив пластична црвена ружа и во шарена кеса парфем (од вра тен), ланче жолто со големи пластични топки со песок внатре (многу носам ланчиња-крати! ама никогаш долги пошто сум надарена :$ и многу лошо ми стојат) и секако мрежасти портокалови чорапи доколенки нели да ми се слагаат уз ланчето :rofl: Иначе дечкото не е дека нема пари има и превише али ете.. хаа
    Исто од пријателка на моите која има прилично многу пари две години по ред добивав парфем ист и мрежасти чорапи дреч розеви кратки...
    Што е со мрежастиве чорапи бре како да се договарале? :?: :rofl:

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    Дезодоранси со одвратен мирис |(

10. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    " Парфем " кој неможам да ви опишам колку грдооо мирисааа |(

11. myst

myst Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    36
    Дилдо во форма на красавица, немав кај да го кријам дома, па го исецкав на парчиња и го фрлив во контејнер :D . Златен и сребрен накит - не дека не сакам злато и сребро, ама не сакам минијатурни привезочиња или тенки ланченца како пајажинка, кои треба со лупа да ги гледаш. Тоа се на куп имам собирано со години и си ги заменив во златара за еден прстен по мој вкус. Не славам родендени одамна па и не добивам подароци по тој повод. Очекувам единствено од маж ми за мојот роденден или за денот на вљубените, или пак за нашата годишнина нешто...ако не заборави и оваа година пак.

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    За мене не постои нешто ко промашен подарок. Што и да е, и некоја ситница, и било што напишано на хартија, и чоколатце од 5 ден., се додека е со искрени желби, ќе ми значи, па макар и со празни раце. Материјалната вредност воопшто не игра улога. Промашено за мене е кога личност што ми значи ќе заборави дека ми е роденден. Или кога некој "намерно" ќе заборави, во стилот " не ми значиш, па и роденден да ти памтам". :^)

На girl.23, irenna и Bibko им се допаѓа ова.
  13. Crucio

Crucio Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    30
    Теткратка и молив .ако ако ама и јас им вракјав.....

На bibiii му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Пепељара. |(
    Моментот е......
    Јас не сум пушач!!!! Најголем противник сум кога се работи за цигари
    Да биде уште потрагично, подарокот беше од моја блиска другарка |(

На DarkAngelOfLove му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Е последен подарок што добив, е една протокалово-кафеава кошула која ми ја подари на мајка ми пријателката.

Погрдо нешто од таа кошула во мојот живот не сум видела. Разбирам, помислила на мене и ми купила нешто, но кога веќе дала пари - што не купи бре нешто нормално, што би го носела, а не некоја кошула која ни баба ми не би ја облекла. Не дека сум размазена и сакам некои скапи работи, да се пази што се купува за мене, напротив не сум воопшто таква, но зошто за џабе фрлени пари?

16. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Може намерно ти ја купила, знаејќи дека си поборник против цигарите. Да се нашали и сл. :)

17. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.111
    Миље. И прашко за прашина. И двете од пријателка на баба ми.

18. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Фустанче како за певаљка од Пинк. А личноста која ми го подари добро го познава мојот стил, и страшната одбивност кон се што е светкаво, прешарено, ултракратко и уште и синтетика. Ужас.

19. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Не ми значи материјалната вредност на подароците. Сакам само да знам дека е подарено од срце, со љубов.. Тоа е најголемата вредност на подароците според мене. :) Имав другарка со која се договоривме да не си купуваме ништо. Но и без да ја потсетам таа секогаш го памтеше мојот роденден и доаѓаше порано од гостите. Тоа мене ми значеше повеќе од било каков подарок! позз Феминки! <3 :*

На meow22 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Имав 22 год., а добив блузиче величина како за 8 годишно девојче. :tmi:

Чоколадо со лешници, со поминат рок од 4-5 месеци со црви. Бљак. :o