Најпромашениот подарок кој сте го добиле?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од OrdinaryGirl, 15 декември 2010.

1. LadyBug.k

LadyBug.k Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    13
    Танга во 5то одделение(од пријателката на мајка ми-возрасна жена е бе) |( ..и лани долна облека од другарките(кои знаат дека моите имаат ланец продавници за долна облека) |( :lol: :lol:

На EVA19 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    |( Ехе.... милион и еден промашен поклон :) Требаше летово да идеме на крштевка со дечко ми кај негов роднина, мање више важно.... И татко му да ми купил фустан без јас да знам.... :x И доаѓа дечко ми ми го ниси и јас :o Викам ова не го облакам ллелеле хахаха, фустанов крем боја, свечен, со ружа под града, на фалти, долг до над колена...Ок, за 30годишна озб СУПЕР Е! Ама јас имам 20че, башка и не е мој стил :D Ама ајде, за да му го направам ќеифот, го облеков :doh: ... И секогаш пред да дојде дечко ми, вика татко ми отиде по поклони а јас НЕЕЕЕЕ!!! Значи тој човек ПРЕМНОГУ ПАРИ фрла по поклони, ама сиротиот НИКОГАШ не ми го погодува :( ...А дечко ми кога е расположен да ми купи поклон(најчесто облека ми поклонува) ќе ме фати под рака, и јас сама си избирам! Зашто тој ко што би можел да ми го утне поклонот, НИКОЈ ДРУГ :lol: Еве и пример од него.. Оноа магнетноно за на фрижидер, ко папучка нешто! Хахаха...и најпоследниот баклава и 2 ЧАШИ ЗА ВОДА од оние стаклените(ова изгледа после благото, да згаснам жед) :lol:

3. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Хајди, се пресмеав за комбето :D

А сега ми текна кој е најлошиот подарок што сум го добила- тоа беа едно ланче на кое му поминала модата пред 3 години и обетки кои беа сосема различни од ланчето ( не беа комплет) и на нив имаше ВЛАКНО :swear:

Се гледаше дека девојката планирала да си ја исчисти непотребната бижутерија и решила да ми ја подари мене. :x

4. Whatsername

Whatsername Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    Стандард - рамки за слики, албуми, искршени часовници, дезодоранси и парфеми што на ништо асално не мирисаат... Секогаш сите роднини и пријатели ми промашувале подароци, освен едни пријатели на моите родители - жената секогаш се трудеше и најоригинални подароци ми носеше.

Повеќе ценам кога некој ќе ми даде или пари или некое чоколадо одколку некоја рамка купена колку да се рече. Книги исто така би се радувала да добијам, иако до сега немам добиено ниту една.

Кога купувам подарок за некоја не толку важна личност, купувам или чоколадо, или некој парфем/ дезодоранс што знам дека би се допаднал на личноста. СЕКОГАШ ако купувам за машко парфем, прашувам некој другар за мислење. За поблиски личности, повеќе се замарам додека не смислам совршен подарок. :)

5. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.093
    Допаѓања:
    9.900
    Баба ми 90 проценти од кога сум жива ми носи промашени и кичести подароци.Се труди жената,ама ете има некој чуден вкус на бирање на подароци,а јас секогаш правев досега воодушевена фаца...Ми има донесено комплетче кај мало па и ужасно-црвена сукња со карирано елеченце и кошулка,карирани три четврт панталони кои биле нејзини порано,бела маичка со жолта пеперутка до под гради :D Врв беше пред некој ден...Отидов да ја видам и ми вика: "Бабе,ела да ти покажам еден фустан,уште кога бев млада дедо ти ми го купи од Солун,ама го немам облечено и етикетата стои,такви се носат сега" ... И кога ќе видам,долг розев со монистри и светкави чуда.И јас само вака :) многу ми се допаѓа бабо,па го зедов.Мама го виде и ми вика,овој за маскенбал ти го даде?Хахаха :D
    Еднаш добив макс флипс смоки и банџи чоколада во обична розева најлонска кеса.Имам добиено еден огромен ружасто розев грд парфем исто така од баба ми.Елена дезодоранс,а тие мирисаат ужасно.Бонбониера со поминат рок..
    Во шесто одделение имав покането на роденден неколку машки од мојот клас што ми купија верувале или не морска сол и во книвче од кондом ми ставиле 300 денари. :x

На LittlePinky, Didi-13, BlondeGirl8 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Најпромашениот подарок кој сте го добиле?

можам да напишам цела тетратка за најпромашени подароци, не знам зошто но никако да ми го погодат подарокот.

Најпромашениот и најужасниот подарок ми беше за веридбата- Тенџере :!: , и тоа не од било кој туку од моите другарки, толку се навредив што до ден денес им го зборувам тоа :x . Се мислеле дали долен веш или тенџере бидејки знаат дека сум лубител на долниот веш но им паднало страм и ми купиле тенџере, секаде ги кажувам и сите се смеат :swear:

7. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    Тотално изумив на некои гламурозни подарочиња (толку биле добри, што сум се потрудила длабоко да ги сокријам во меморијата). :^)

Албум од Панини со Дизни принцези и 5 такви со сликички (објаснување - нели многу го сакаше Пепелашка цртанот како мала? :^) WTF?!!!)

Кутија за телевизор од оние старинските, ОГРОМНИ, убаво завиткана, а внатре на дното едно бугарско бонбонче - лукчета!
    :^)

CD со OST од Lord of the rings. А сите знаат дека воопшто не го сакам филмот.
    (веројатно дополнително да ме изнервираат и накурчат).

Чадор со уши. Добро, колку годинки имам - 5?
    Го отвараш и оп - ушиња излегуваат на чадоров.
    Боже, прости им, не знаат што прават. :x

А инаку, најпромашен подарок кој јас сум го однела, ама толку ми штракал паметот беше едно ангелче од гипс за на ѕид, ама бело, значи ниту излакирано, ниту дотерано, апла hand made, ама сиромашно и бедно. :lol:
    Другарка ми уште побетер - обичен камен, плоснат од улица и на него некакви си симболи нацртани со црн маркер - да го штителе од демони и негативни влијанија.
    Кај истото кутро дете.
    За ќотек сме биле :lol:

На ToksycznaReakcja, Chokoholic25, selly.gomez и 6 други им се допаѓа ова.
  8. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Нај нај нај нај глупавиот што го добив беше од моја многу блиска другарка, која ми донесе мало перниче во вид на сонце и жолто-зелена-розева кофичка-саат-ламба----три во едно :D и тоа за 19 роденден. :fubar:
    И плус сега за веридбата од другарките (по моја желба) добив многу никаков блендер, најверојатно јас лошо се изразив каков блендер сакам, ма требаше јас да си го одберам. Ниту се пасира храна со блендеров, има само мали перки за сечење, за ништо не го бива :D
    ист ваков, со такви мизерни сечила, без додатоци. И плус за да почне да работи, мораш да му го најдеш вистинското место на капачето одозгора што е :^)

9. Tenna

Tenna Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    332
    Јас ова морав да го додадам,не знам како сум можела да не го напишам.
    Па, две леви топлинки и тоа едната поголема, а другата помала за некој од првите родендени малку ли е? :D И тоа од бабичка (на тато мајка му).
    Абе како може да се биде толку недоснован и во продавница да не се види што ќе ти стават во кутијата, мене не ми е јасно :^) .Битно да се помине од ред. Леле, овие од на татко ми фамилијата се такви фестивалци значи, посебно бабата и тетката, тоа не се опишува :D

На EVA19 и blond им се допаѓа ова.
  10. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    200
    Мене сега ми текна од едни пријатели за два последователни родендени добив ист поклон. Комплет бициклистички и маичка, само различна боја :swear:

11. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    од грди рамки за слики, одвратни парфеми, пижами скинати уште на првото перење, украси што да ти кажам...ама искрено најмногу сум навредена, баш навредена од две мои најблиски другарки-едната за матура ми донесе едни буквално бедни менѓуши што мислам не вредат повеќе од 20денари.поубаво ќе беше една обична ружа да ми донесеше.и другиот е од последниот роденден,другарка ми ми купила еден прстен во форма на змија од одмор и уште ми најавуваше леле што сум ти купила.а мене многу ми се свиѓаше еден прстен со змија од мисаки и не знам како можеше да ги спореди тие два, па уште така помпезно да ми најавува.е искрено, кога блиска другарка ќе ми купи поклон за кој не се ни потрудила,сум навредена.секогаш за другарки гледам да им е корисно и по вкус,па јас ако не знам што сака кој ќе знае.ако немаш време или пари да купиш ќе се извиниш, ќе кажеш дека ќе подариш покасно,никој не те фаќа за врат.ама тоа е :|

12. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Jaс па не памтам нешто ептееееееен да ми е утнато.
    Ми се случувало мало, големо, неубаво јас културно си прашувам од кај е и си го враќам си зимам друго од продавница. Не ми е срам да му кажам дека не е убаво, секако не на секој тоа.
    Ако нешто не ми е убаво посебно украс го ставам во плакар и чека некој роденден кај ќе сме поканети и знаеме да го однесеме со мајка ми, ама пак жал ми е. Тоа ретко се случува. И да ми донел грд подарок пак ќе вратам со убав. Неможам да му купам без везе нешо.

Мене ме иритира поканети се на роденден 5 дена унапред, не можеле да договорат и купат поклон и донесуваат по 2 месеци поклон. Јас не го почитувам тоа. Денот Д е денот на роденденот. Тогаш се купуваат поклони. Не е битен поклонот во смисла на вредност, битно е да се покаже внимание. Ружа убаво скоцкана е доволна.

Иначе другарка лани знае сакам акцесорис кога ископа едни алки со дрееееееееееееч зелена боја. Викам топ топ.
    Какво топ. На што да носам нешто толку дречливо???
    Или украси кои ми личат на ковчези. Ау мразаааааааам!
    Роднините најчесто пари ми даваат, ценам тоа. :lol:

Али најјак поклон во основно тетратка, молив и чоколадо од Титово време :rofl:

13. Suzeto

Suzeto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    272
    Допаѓања:
    19
    се сложувам со сите вас.......но секој има различен вкус и си мисли дека тоа што ке му се допадне нив ке ни се допадне и нас........а во ова време сите гледаат да поминат поевтино и не се замараат со друго.......
    и јас како вас сум добивала глупави и бескорисни поклони што само ке ми држат место,подобро нека биде некој парфем макар и глупав ке го користам за простории и за WC :lol: ,него ли некои други работи што не ке можам ни да ги однесам некаде,кога ми се роди детето најблиските беа викани на крштевка некој од нив ми идеа со алишта од по 100 ден никакви од по кинеските продавници,не верувам дека некој не може барем 300 ден да даде за нешто барем што ке можев да му го облечам

14. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.131
    Допаѓања:
    2.716
    Дефинитивно најпромашен поклон ми бил за еден роденден долен веш маичка и гаќи што ги добив од блиски роднини.Јас имав тогаш 40кг, а бројот што ми го донесоа беше ХХХЛ.И на мајка ми и беа големи па ги фрлив.

15. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    891
    мислам дека најпромашени подароци што сум ги добила се детска касичка за пари на мои 19 години :angel: комплет од маичка и панталони модел како шалвари во жолто-златна боја!кога ги облеков личев на аладин :lol:, бижутерија во сите бои на виножитото-иако ги има сите бои никако да го искомбинирам со нешто...и една саксија со цвеќе ама цвеќето замислете си го како некоја алга во саксија :D

На EVA19 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. glamour-lady

glamour-lady Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    776
    најпромаршен подарок... хмммм имам голем избор тешко ми е да се одлучам за кој да кажам ама ај ќе одвојам неколку :D

* за матурата добив шпиц штикли :Down: .. (ги мразам)
    * тетками ми поклони маица број XS а носам број M ... (кога ме праша како ми стои искрено си и кажав дека не ме собира)
    * големи гаќи .. уххх колку се гадни.... (и ги дадов на бабами нека си ги носи)

17. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    Не ми текнува на ништо стрикно, ама морам да ја „пофалам“ кума ми во овој поглед. Абе жената како да има дарба за промашени подароци да купува. Стварно можда се труди, ама стално ми носи нешто кое никогаш не би го облекла (стално облека ми купува). Абе чист промашај!

18. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    хмм, па мене и ми немаат згрешено подарок до сега, посебно тетките, секогаш, ама баш секогаш ми носеа нешто од што којзнае колку време не сум се одделувала(посебно како дете :) )

инаку вака да се посмеете
    тетка ми има една голема книга во која си има запишано кој што и дал за свадбата, и тие што и дале лош подарок си добиваат лош подарок, што и го дал некој друг :lol: , а за другите што и го погодиле, посебно се труди да им го пронајде вистинскиот...па да ви кажам и во право е, некој тебе ти купил подарок колку да се речи т.н. на бавтана, а ти за нив да си губиш време и пари, што си заслужил тоа ќе си добиеш ]:)
    ама сум се смеела кога ми кажуваше :rofl:

На Vik'Toriah и MarchelineAmaru им се допаѓа ова.
  19. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Хахаааа, тетка ти црн тефтер води :D Немој некој да и го утнал поклонот , одма у црна книга влага. :D
    :clap: за тетка ти .

На TheKiketoo му/ѝ се допаѓа ова.
  20. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.629
    Допаѓања:
    2.473
    па во глобала подароците што ги добивам ми ги погодувале, бидејки не правам некои си огромни прослави, туку само оние што ми се блиски другари/другарки и роднини..
    другарките ми го знаат вкусот и никогаш не ми утнале..
    а роднините вујни тетки стрини секогаш ми давале пари.. )
    е имам само една братучедка 2 што никогаш во животот не ми донела убав подарок.. девојчето знае дека мразам црвена боја, и 100 пати ми има донесено нешто црвено, не е важно јас што ја мразам таа боја, неа и е омилена.. :rofl: