Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Најпромашениот подарок кој сте го добиле?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од OrdinaryGirl, 15 декември 2010.

1. DarkAngelOfLove

DarkAngelOfLove Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    9
    ХАХАХАХААХАХААХААА!!!!
    Ми се чини оформив стомачни мускули од смеење...
    Цепки, а јас не сум ништо поразлична.За еден роденден добив...Спремете се лејдиз анд џентлмен!
    ЧАША! да, стаклена безбојна чаша.Дома ми се чини во висаќите ги имам 1000 такви,како можеше такво нешто да мидаде стварно не ми е јасно...
    Па потоа имам добивано 48979384382398294 албуми глупи.... секој роденден минимум 10 албуми.
    Па имам исто така добиено и машка маица со волк на нејзе ооојјххх....
    А пазете го ова имам добиено и маица винкс... оној цртанот винкс што е ... маицава дреч розева насред неа некоја девојка нацртана со светки со зелена дреч боја со црвени бои... ХОРОР... НИКАД НЕ ЈА ОБЛЕКОВ.
    исто така имам добиено и цвеќе... само цвеќе.. офф
    имам добивано и мечиња и 300 други работи кои сигурно коштаат по 10 денари...
    Помислата на тоа ме растажува многу зарем стварно вредам 50 денари ...катаклизма

На Lolo5, buba4e89 и realGirl им се допаѓа ова.
  2. DarkAngelOfLove

DarkAngelOfLove Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    9
    hahahaahahaahahahahahahhahahahha se iznasmeav narodeeeee :D

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    мене баба ми за роденден ми даде во која било големина миленциња рачно пред 20год плетени чекала да се омажам па да ми ги даде за да уште едно столетие си престојат у фиока(жал ми е да ги фрлам сепак се ми од баба ми ) :?: :tmi: :tmi: :rofl: :rofl: :lol: :lol: :lol:

4. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Претежно поблиските ми давале пари да си купам што сакам,другарките ме прашувале што да купат,ама стрина ми ако не ми ги утнеше кој. Абе специјалка! |(
    Еднаш ми донсе машки џемпер со мече. Не ми беше криво што е машки туку што имаше неколку дупчина (изгледа од молци изеден пошо беше волнен).И мајка ми ми го закрпи и си го носев. Со кој ум ни сама не знам. :fubar:
    Пак по некоја година ми донесе пижами мн убави розеви,леле реков конечно нешто убаво. Го отварам што да видам,6 или 8 беа,а јас крава 15 годишна. :fubar:
    И капак на се за матурата ми донесе ланче и алка (комплет) од аксесорис (а знае дека сум алергична на метал :tmi: ). Кога дојдоја и другите роднини и ми дадоа пари виде не виде и чичко ми извади уште 2000 ден. (не дека сум некоја што пребира,ама да знам дека нема пари човекот не ќе се налутев ама кога има,а и не се битни толку парите, можеле ланче да ми земеле бисри, без метал,па колешките од мама знаат а не па тие.)
    Морам да признаам дека мразам ко ќе добијам некаков недоветен поклон (сигурно ги имало многу ама не се сеќавам) или кога некој ќе земе нешто колку да помине од редот. И од 99 нека е ама барем да ми служи за нешто. :)

5. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    хахаха и јас исто ме инспирираше една најдобра другарка значи по цел месец се трудев да најдам соодветен поклон и и купував две три години по ред а живееме во различен град и ми доаѓа роденденот и ај каде што не ми поклонила ништо па дури не ми се ни јави да ми го честита добро и втората исто, ја разбирам финансиската состојба не и беше баш најдобра но едно чоколадо од 40 денари да ми купеше ама ни тоа не ми го има купено и третата година не и купив ништо само и го честитав и толку и од тогаш почнав на сите така да им правам кој колку ми поклонил толку му вракам :D
    а најпромашениот оподарок ми бил од дечкото за роденден шминки: сјај римел сенки стегачи за коса турпии и беше се во една кутија и кога ми го даваше ми се пофали дека другарка бирала, браво пофали се дека не ти е воопшто гајле, отприлика ги знам цените на комплетот и за тие пари ке ми купел нешто што повеќе ќе го употребувам.
    Навистина поважно ми е вниманието од подарокот, но кога си одлучил некому да подариш нешто, подари му нешто што ќе му одговара или ќе го израдува. Ретко кога ми подариле тоа што сум очекувала.

На blondegirl95 и Lolo5 им се допаѓа ова.
  6. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    9.379
    Хаха не сум многу по книги, книга ми донесоа 8)8)8)

На Lolo5 и biGirl им се допаѓа ова.
  7. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970
    Хахахахха баш на оваа тема се смеевме со брачедами која од ск ми донесе поклон од една другарка. Од таа другарка ми се најутнатите поклони а тоа се обетки кои јас воопшто не ги погледнувам обични желевца од 30,50ден.. не се по мој вкус ама ич се чудам како бевме толку блиски а не ми го знаеше вкусот...

8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.992
    Допаѓања:
    135.279
    Најголема глупост што ја добив е покривка за маса комплет со 6 салфетки, нешто во овој стил, само шо покривката е голема ја покрива цела маса
    кој знае колку време им беше чувана дома, па беше се пожолтено. Иначе за матурска ми беше донесен поклонот. Јас си терав матурска со ептен близок круг на луѓе, али дотичните се осетиле за блиски и дојдоа. И немаше волку да ми биде безвезе ако беше од некои сиромашни луѓе кои едвај сврзуваат крај со крај, но сакале атер да направат па не е битно со што дошле, туку од пар од кои едниот е инжињер а другиот доктор. (facepalm)
    Друга ствар шо ептен ми пребоде очи беше накит од дрво. Заврши во играчките на братучетка ми, им го ставаше девојчето на куклите.

На spacegirl92, Lolo5 и crimson им се допаѓа ова.
  9. Robin25

Robin25 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    138
    :) жал ми е што не ти се свига, јас на кумашините им купував книги секоја година, иако знаев дека не се многу по книги. целта ми беше да ги натерам да читаат (повеќе) оти многу неписмено звучеа кога зборуваа :)

а иначе за мене промашен поклон - чипкен долен веш со розев сатен од цимерка ми со која живеевме заедно и делевме соба 4 години до тогаш. Мислев дека е јасно и очигледно од мојот плакар дека ниту сакам розево ниту сакам сатен... :)

најлош поклон досега што сум го дала/предложила - другарите на дечко ми ме прашаа што да му купат за роденден, предложија машина за точење пиво, и јас реков да оти знам дека пие многу пиво. а тој да ти сакал телефон...... сега машината ни стои во подрум и е употребена само еднаш од куртоазија кога ни дојдоа другарите на гости. FML..

Последна измена: 22 февруари 2015
  10. Addy

Addy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    194
    ех да беше само еден промаршен подарок.. кога бев помала едно девојче ми донесе блуза помала 3 броја.. и тоа беше белаа извалкана т.е. валкано-бела беше бојаваа..(facepalm)
    Лани за роденден истава другарка ми носи дезодоранс ''Nisk" леле луѓе грозно смрдењеее :puke: оној ни за во WC не е за користње.. има уште за набројување ама ај друг пат

Nisk_Laby_Millionner_Perfumed_Body_Spray_for.jpg_140x140.jpg еве ваков бешее хаххах

11. mackica1

mackica1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.721
    ^
    Уште ти е другарка? :D

12. Addy

Addy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    194
  13. ladyySi

ladyySi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    869
    Не е еден...
    12-те пара пижами за матурата се. И за во приќе си имам. :rock:

и овој (смрди прегрозно)

На spacegirl92 и Lolo5 им се допаѓа ова.
  14. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.021
    Допаѓања:
    52.029
    ^ Јас на пижами најмногу се радувам, зашто не ми текнува да си купам сама.

Еднаш три другарки ми донесоа минијатурно плишано маче, со пердуви на него и во средината отвор, за да си чуваш работи во него. Мислам дека беше на 16ти или 17ти роденден.
    Исто така еднаш добив сет од пенкало и привезок, бесплатно добиен како промотивен материјал од некоја фирма :D

На spacegirl92, Lolo5, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.043
    Апарат за хот - дог ?? Ви се верува ли дека некој ми подарил ваков апарат ? Има дел за дупки во лепчето и дел за да ги држи вирлшите топли. Небаре ќе продавам на улица :@

На spacegirl92, Lolo5, Vik'Toriah и 4 други им се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Јас секој поклон си го ценам и не плукам по форуми. Битно се потрудил да ми донесе без оглед каде ќе заврши. Ако не си го цениш поклонот, не си ги цениш ни другарките ни па себе си. Тоа е мое мислење.
    Поклоните не се знак за внимание, знак за внимание е кога некој ти дошол на било која прослава дали со поклон или не, дошол да те испочитува како човек.

Едит: Од една другарка добив маичка со зелени риги која ми беше мала и стара беше, па не се смеев туку кога донирав за Србија кога беа поплавите, ја ставив и неа.

Последна измена: 5 април 2015
    На Lolo5, larrachi, Avokado и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.043
    Точно е тоа, подарок е подарок. Но тука прашањето е кој подарок вие најпромашен или најнекористен. Во тој контекст и одговараме тука. Јас од апаратов за хот дог само прашина бришам и го преместувам бидејќи ми е непотребен.

На Lolo5 и mirandaa им се допаѓа ова.
  18. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.021
    Допаѓања:
    52.029
    Тоа точно, ама подароци не се носат само колку да пројде редот, идејата е да покажеш внимание за славеникот. Ако не ти се трошат или немаш пари, многу е подобро да однесеш цвет или чоколадо, отколку нешто што ти се нашло по дома.
    Нема да ценам поклон што некој ми го донел само за да добие бесплатно пиење кај мене на роденден, а не ценам ни луѓе што носат глупости само заради тоа.

На spacegirl92, Lolo5, 1209 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Па продај го, хахаха. Јас дадов конкретен одговор.Секој со своето мислење, мене ми е побитно што дошол да ме види, дали сум жива и здрава отколку поклон да ми донесе.

20. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.108
    Допаѓања:
    4.050
    E so ova nema da se slozam do nekade mislam na vtoroto mislenje bidejki vo skoro vreme bev na dva rodendena na koi edna drugarka na slavenickata i nosi samo cokolado milka obicno i nisto drugo. Kakov samo pogled i upati slavenickata pomisliv cela masa deka ja gleda kutrata.. i sestra i nejzina demek ja prasuva sto ti donese ***** i taa e ova. I posle ako nemalo pari cokolado samo ne cini, cveke ne daj boze sramota bilo, nekoe skromno podaroce go narekuvate pienje na vasa smetka namerno i slicno znaci sepak gi gledate lugeto samo za korist a ne za da napravat cest... i devojceto odma stana i zamina za pola cas bidejki ne i obrnuvase nikoj posebno vnimanie... ;)

На Lolo5, Avokado, kjukli и 1 друга личност им се допаѓа ова.