Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Најпромашениот подарок кој сте го добиле?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од OrdinaryGirl, 15 декември 2010.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Сакав да ја исчитам цела тема.. ама стасав до 3та страна, и ме изнервира...
    Прво да расчистам, дека и мене не ми ги погодувале секогаш поклоните.
    Сигурна сум дека и јас не сум им ги погодувала секогаш на сите.... и сигурна сум дека и вие не сте им ги погодиле на сите, без разлика колку си мислите дека сте биле посветени на одбирање на подарокот.

Ако нешто не ти се бендисва, можеш да го донираш.
    Има луѓе кои немаат никакво, а вие сте добиле поголем/помал број.. големи тикви.
    На ќерка ми и' имам милион пати згрешено број.. и не оти не ми е гајле, туку толку имам осет за купување облека за друг.
    И не и' ги погодувам ни моделите.. оти имаме различен вкус.. Иако секој ден ја гледам пред мене, пак не знам да и' одберам точно што сака.

Не се правете spoiled brats.

На Snowflake97, Ahoy, Mr. Right и 12 други им се допаѓа ова.
  2. st2007

st2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    797
    Не гледам дали ми е погоден поклонот, ценам што некој се потрудил да го одбере.
    Ама навистина ме повреди еден поклон( поточно коментарот со кој ми беше даден поклонот) за свадба. Добивме со мм пластични играчки, оние кофички, лопатки и такви работи за мали деца во песок што си играат. Прво не знаевме од кој е подарокот, но по неколку дена доаѓа комшиката кај нас и ми вели ви се допадна ли подарокот?
    Јас и реков не знам кој подарок е од тебе. Епа кофичките вели, не дека за скоро ќе ви требаат, ама ајде ќе ви се најдат некогаш.
    Луѓе цели три дена плачев, може сакаше да се пошегува, бидејќи пред тоа кога прашуваше кога деца, јас и реков кога ќе сакаме ние, ама сепак ако било шега не беше вкусна воопшто.

На spacegirl92, Осе, Elence93 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.929
    Најмногу мразам да ми речат одбери ние ќе платиме.Така ми рече мојата тетка одбери ние ќе платиме.Секако дека не се ни појавив таму.Или купи ми поклон или не ми купувај.Ако е за сама да си одберам ќе одам сама ќе купам.

На Осе, SummerGirl и Ena05 им се допаѓа ова.
  4. mazikeen

mazikeen Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    1.423
    Топлинки, од оние волените што се до над зглоб. Никогаш ги немам облечено, во ормар ми стојат :?:

5. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Ем коментарот не соодветен :x ама и поклонот (facepalm) тоа ли се дава бе за поклон на свадба. :^) |(
    Ко да оди на роденден кај некое детенце, па тоа го одбрала за подарок, а не на свадба. (facepalm) (facepalm) (facepalm)
    Вака испаѓа тоа прво и паднало при рака, го собрала од дома од нејзините внуци и ви го донела вас. :wasntme:

На SummerGirl, MarianaBT, st2007 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.176
    Допаѓања:
    15.493
    За крштевање на дете, подароци за нас кумовите: огромни бањарки, кои мирисаа на прашина, нафталин или сл. што се става во плакар. Од авион се познава дека се од времето на Југославија и дека се од плакарот на свекрвата на кумашинката.Толку понижено не сум се почувствувала никогаш во животот.

На spacegirl92, Justicija, didisi и 3 други им се допаѓа ова.
  7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.689
    Не се чудете. Факт е дека има луѓе кои купуваат поклони ради реда. Да се немало осет. На мене ако не ми се допаѓа подарокот нема да го искористам. До сега само еден подарок бил чист промашај. Се виде дека е купен ради реда. Ако јас знам дека ти не носиш накит нема да ти купам за подарок.

На didisi и Keanu_R.Wick им се допаѓа ова.
  8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.778
    Допаѓања:
    169.512
    Ако некој ме познава и реши да ми подари каков било накит - промарш е. Во глобала оти не носам.

Се друго макар и да не ми е по ќеф - некој се потрудил и мило ми паѓа. Да подарам добиен поклон ретко имам, обично низ дома користиме оти сакам трудот на тој кој подарил да се исплати. Немам вратено поклон до сега и немам прокоментирано ако поклон не ми е по ќеф, особено не пред тој кој подарил.
    Во глобала јас лично кога бирам поклони, макар и да е gag gift шо е многу популарен меѓу луѓето со кои се дружам, сакам да е погоден на личноста. Дали му треба во моментов? Дали ќе го израдва? Дали ќе се насмеј?

Од смешен аспект, во основно најдобрата другарка ми подари гума оти сум немала. :D Ми рече сакала нешто друго да ми земи, имало убави тетратки во книжара ама ѝ текнало дека немам(е) гума. :rofl:

На SummerGirl, RedRevolution и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  9. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    43.169
    Кога се подароци во прашање, јас сум Шелдон од The big bang theory.
    Ме прават емотивна, не сакам некој да се троши за мене ни најмалку. Сé што сум добила ми значи, особено оние мали работи без повод.

Немам добиено, но затоа имам дадено НАЈпромашен подарок.

Пред 10-тина години, јас и уште две другарки бевме поканети кај близначки на роденден.
    Беше недела, плус некој празник, сé беше затворено, работеше само еден маркет.
    И така, ние три купивме по два антиперспиранти, вкупно 6.
    Сега ни е смешно ама уште ми иди во земја да пропаднам.
    Подобро пакет чоколада да купевме, и како уште ни прават муабет, не знам.
    Срамота, срамота, срамота! (facepalm)

На Осе, didisi, fana и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Mell11

Mell11 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2019
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    136
    Ми текнува во основно за еден роденден имав покането премногу деца(може 60) и поклоните ги отварав 3 денови. Едно ќесе имаше кафеаво топче покрај поклонот и првично не се замарав затоа што ми се допадна поклонот. И после сфатив дека е исушен измет(заедно со мајка ми) :puke:. Сигурно не ми праеле во 2ро одд магии, мислам дека ќесето или пак поклонот во ќесето го чувале во подрум и кога дошло редот не ни провериле што даваат.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Многу пати сум добивала поклони кои не ми се допаѓале или пак биле нешто неупотребливо. Имам добиено накит од Сваровски, некои ќе полудат од среќа на ваков поклон, ама јас не... не ми се допаѓа тој вид на накит иако се премногу скапи. Друг поклон кој бил целосен промашај беше сет од шал,капа и ракавици. Капата беше како онаа на Даме Груев... Намерата на таа личност беше сосема во ред и мило ми падна кога ми кажа дека ми се купени за да не смрзнам на ладното... ама не бе, јас не носам ништо, сред зима сум со откопчана јакна, а и не ми се допадна ништо од тоа, само шалчето беше убавко.
    Многу пати ми паѓа жал и си плачам кога некој ќе ми подари нешто, а мене не ми е убаво. Ме фаќа глупаво чувство, многу жал ми паѓа бидејќи знам дека некој се трудел и одвоил време за нештото.

На Lolipop23, Brys и Tea678 им се допаѓа ова.
  12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.876
    Допаѓања:
    5.212
    Пред многу години од тогаш блиска другарка добив подарок новчаник на кој пишуваше марка на цигари и целиот беше искривен. (facepalm) Се осеќав глупаво бидејќи толку се вложив и знаев дека девојчето има пари за да купи било каков подарок, инаку би ми било ок и без ништо да дојдеше.
    Јас пред некоја година и купив на другарка розева ташничка од Дуки и Дасо која никогаш не ја облече бидејќи не носи розево. Тоа го сфатив отпосле и ми беше непријатно и затоа оттогаш внимавам повеќе и и ги погодувам :D

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Бокле за ракија, ташна -поштарче во карамела боја со предолга рачка...

На Brys му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Кога бирам подарок ептен внимавам на детали за да може да се користи, поминувам време и време во продавница пред да изберам, мразам работи дадени ради реда..такви глупости добивам за моите деца за родендени од едни поблиски луѓе, кои не дека се нема, ама тоа што и е за фрлање кај нас го поклонува, пример волнени чизми во мај, а за точната возраст, не да речеш ај за догодина, од нејзината помала ќерка на мојата која е поголема и со години и онака поизразна, и куп грозни работи кои мене ми е срам да ги подарам на некој друг, до толку што се грди, не знам дали да се смеам на такви луѓе или што. Инаку ретко да не користам нешто што ми е е поклонето, сакам да поклонувам и многу ме радува кога некој ќе ми поклони нешто онака без повод, макар ситница било. Моментално ми текнува на поклон од фризерката за наталето,за божикот машинка за варење кафе, ама дома не го пиеме тоа па така си стои не искористена.

15. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    4.182
    Само надолу е со барсаци пуштен :D
    Почитувам тоа дека некој обрнал внимание и се сетил за подарок, ама еве ќе чекам некоја тематска забава од 90тите за да го облечам..

Прикачени фајлови:

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.730
    Промашен поклон добив од една другарка која мене ми значи многу сеуште сме во контакт и се почитуваме ама за ова и сум лута оти е еден вид непочитување спрема мене.
    За нејзиниот роденден јас сама купив торта,сакав да и направам изненадување пред врата.И плус и зедов накит од Дуки дасо комплет не беше ефтино.
    За мојот роденден таа учествувала во подарокот што го купија останатите другарки 1 блуза што после второто перење се собра во ракавите и така ми стои во плакар. По некое време ја видов блузата во бутик беше 600 денари.Групен поклон од 600 денари од 3ца. Можеше да им рече луѓе јас сакам посебно да и земам нешто,оставила лице пред мене колку за тоа.Вака испаѓа како воопшто да не се потрудила.
    Оттогаш наваму и јас го правам истото само за да и текне зошто го правам.

На buba4e89, fana, samovila.red. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Nightwish11

Nightwish11 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    2.000
    Cveke

На samovila.red., Herrera и KiwiFruit им се допаѓа ова.
  18. KiwiFruit

KiwiFruit Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2019
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    78
    Дојде една комшивка кизнај што и текна ми донесе за матура поклон...Таа нит тогаш ми праеше муабет нит сега... И ај ќе дојдела на кафе и со поклон... Замислете маичка од 99 денари со исечена етикета целосно, кончиња се гледаа и валкана исто така, и да...паста за заби мала некоја си од што продавала од некоја фирма... Ужас поарно не се брукам и не давам ако немам..
    За полуматура од блиска тетка добив гаќи и маица поклон.. :|:|:|
    И да како друг подарок е цвеќе, какво и да е, колку и да кошта, ќе го ставам во вазна и нема да му се испулам.

На spacegirl92, candy.cane, Lolipop23 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Гел за коса и тоа едно мало пакување не ми текнува која фирма, кога имав 8-9 години :lol:

20. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.158
    Допаѓања:
    9.242
    Машки парфем :|

На mira.mira, fana и f.girl им се допаѓа ова.