Најпромашениот подарок кој сте го добиле?

Discussion in 'Општи дискусии' started by OrdinaryGirl, Dec 15, 2010.

1. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Извини, може не е смешно, но пресмешно ми беше кога прочитав.
    Не ме сфаќај злонамерно.
    Како може на женско машки парфем?!

2. ilenaki

ilenaki Популарен член

Пудра за лице стара неколку години и многу темна, а јас сум бледа ко крпа. Рокот беше истечен пред најмалку две години. Тоа беше поклон за матура и стварно не треба да се гледа кој дал и нема врска што се имотни подобро да купеа едно чоколадо или без поклон доволно беше што дојдоа чест да направат.

NPN, *Amethyst*, nevermet18 and 3 others like this.
  3. Star_dust

Star_dust Популарен член

Уживај и јас се смеев кога останав сама.
    Инаку парфемот ми го даде машка особа и прво што ми падна на памет е дека ми има дадено негов парфем што не го користел.
    Друго што ми падна на памет е дека можеби се работи за негова ненамерна грешка бидејќи на парфемот никаде не пишуваше дека е за мажи. Јас го познав по мирисот, имаше типичен мирис на машки парфем.
    Еве уште сум во дилема која од овие две варијанти е точна.

piksooki, Stark, *Amethyst* and 3 others like this.
  4. Elf

Elf Популарен член

Од бивши за роденден ми подари едно ланче бижутерија поцрнета што личеше на кандило за чатење... :x

NPN, piksooki, *Amethyst* and 5 others like this.
  5. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Сега ми текна,во основно добив некоја си кинеска козметика многу гадно мирисаше и една стаклена мала кутија за накит и капачето горе се скрши кога ја отворив. :rofl:

*Amethyst* likes this.
  6. Justicija

Justicija Форумски идол

Чоколада и молив
    Искористена тетратка но мн убаво спакувана :D

piksooki and fana like this.
  7. Regina.Phalange

Regina.Phalange Популарен член

Во основно многу читав и почнаа само книги да ми купуваат. Од вујче и вујна добив една книга, до ден денес памтам колку се збунив кога ја прочитав. Кратки приказни, драма али со швалери, секс во лифт со непознат во тој контекс, баш доловена беше сцената и се:tmi:

Некои 10год имав:(

8. Justicija

Justicija Форумски идол

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

SummerGirl and Regina.Phalange like this.
  9. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Тетратка од 10 денари завиткана во хатија која мирисаше одвратно.

10. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Јас па највеќе се радував на тетратки :?:

11. VDT2906

VDT2906 Форумски идол

Во основно искористен несесер за моливи ( внатре беше прљав од боички), кутија за накит од тие што свиреа ама оваа беше расипана и некаков си украс како од гипс правен.

piksooki likes this.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Лани скромно се потрудив за роденденот на бивши ми ама оригинално.
    Очекував ист фидбек а и дека бевме заедно во земјава,но не добив ништо само ме однесе во Хард Рок кафе барот ме почасти нешто и толку. Се помирив јас после некое време бидејќи немав интернет на мојот телефон,се вклучувам од кај него и мајка му пишуваше цело време и случајно ми се отвори чатот му пишала купи и на Буба една ружа имаш пари на картичка,а овој и вратил нема потреба. Ми се скрши филм и се разочарав,не беше за поклонот колку за почитта. Си преќутев ништо не реков за тоа,после тоа имавме караница и тој ми рече “Те однесов таму колку да не бидеш без ништо,ми одбија од плата.”

13. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Од блиски роднини од странство кои дојдоа кај нас и ги угостивме две недели со бесплатно спиење и јадење.
    Ми купија држач за мобилниот.
    Не беше до поклонот, баш беше океј оти немав и му најдов практична примена. Повеќе беше оти ми кажаа дека ги коштал 40 и кусур евра, а истиот на АлиЕкспрес е 2-3$. Обично пластиче. Како божем ние во Македонија од Марс сме паднати и не знаеме колку нешто кошта. (facepalm)
    Подобро ништо да не купеа, отколку овака што се "потрошиле".
    Некогаш подобро е да не се отвора уста...

14. WildMk

WildMk Форумски идол

Црвено ламбурџини :@
    Без веза!!:@
    Јас сакав црно ;(

--------------
    Драпате колчишта со темава!

15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

:rofl::rofl::rofl:

Си стекнала искуство од книгата.

Имам добиено користен соковник. Од блиска роднина на маж ми. Уште кога ја видов кутијата сфатив дека нешто не е во ред. Беше оштетена. Го отварам соковникот и што да видам - нечистотија. Остатоци од лушпи. Дури и запечени беа. Кој знае колку време не бил исчистен соковникот. (facepalm) А жената има пари.

candy.cane and Regina.Phalange like this.
  16. irrelevant

irrelevant Популарен член

Секој парфем што ќе ми го донесат, пошто си користам само еден и не ми се потребни други. Фала за честа и на поклонет коњ заби не се гледаат, ама кога ќе видам поклон парфем ми се плаче. Колку сака нека е скап и квалитетен.

candy.cane and *Amethyst* like this.
  17. нина122

нина122 Популарен член

Никогаш немам добиено никаков подарок.
    Ама затоа и подарив на тетка ми книги кој ги имав прочитано и бев сигурна дека ќе и се допаднат.
    Не би ми било во ред да дадам книга што не знам каква содржина има ама овие беа во ред за средновечна жена таман што многу не сака наука и слично.
    И сега жената после две недели дојде кај нас и кога ја прашав за книгите ќутеше.
    А после 3 месеци кога ги спомнав ми кажа дека шпорето си го запалила со нив.
    Двете книги беа по 700 денари купени и мене уште ми е жал што и ги дадов.

18. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Во основно тетка ми за роденден (единствениот роденден што го славев дома со гости) ми донесе машки фармерки, кои беа неколку броја поголеми. Ни еднаш не ги облеков. :x

buba4e89, candy.cane and *Amethyst* like this.
  19. candy.cane

candy.cane Популарен член

Ташна поголема од мене. 2 години ја неман допрено.:(
    Парфем што мирисаше на средство за чистење. Стоеше во шкаф неколку години со надеж дека ќе му најдам чаре затоа што ич не сакам да фрлам поклони, ама..
    Мини маус пижами. За матура.. Иако се многу удобни и си ги изнаносев, ама смешно ми беше ептен.

Hellobeautiful likes this.
  20. Dentina

Dentina Форумски идол

Ужас. Навистина не е во ред, оти иако подарок кога ќе се подари му припаѓа на примателот целосно и тој има право што сака да прави со него, нејзината глупава искреност ( ако било искрено) е крајно непотребна и сурова. Само кажува каква сељанка е, извини на израз. Жал ми е ако не си добила никаков подарок никогаш, има некоја среќа и во тоа, мада како врви вррме, за мене подарување е поубаво од примање.
    Јас исто не добивам подароци долго време . То ест добивам од маж ми, ама сама ги бирам, оти тешко да ми погоди, па се сведува на тоа дека парите негови ми се на располагање па си купувам што ми треба. Сама си подарувам често од мои пари!!! И обилно:D. Керка ми углавном заеднички се шлепа со татко и за роденден , иако од неа било што направено од нејзини раце би ми било супер подарок.
    Живеам во странција па со другарки блиски баш и немам прилики да си подарувам последниве години, најголем подарок ми е времето одвоено за мене од нив кога сум мк.
    И на крај- порано имав омилени и неомилени подароци, сега се ми зависи од особата која ќе ми подари, ако нешто не ми штима во односот заеднички, а сум добила и скапи монетарно и евтини поклони, сепак ми се неубави , и иако во моментот сум се заблагодарила , потоа се шуткаат низ дома зафрлени некаде. Од драги луге и кафе почастено ми е најголем поклон.
    Бтв - бањарка за матура 6 броја поголема, ден денес маж ми ја користи, а му ја препоклонив кога имав 30:D. Кој врашки квалитет е тоа...перена на 60, 90, неуништива:D