Најпромашениот подарок кој сте го добиле?

Discussion in 'Општи дискусии' started by OrdinaryGirl, Dec 15, 2010.

1. Цобра

Цобра Истакнат член

нема шанси кога е од жена ми подарокот, т. е. не ми беше жена тогаш, не ме познаваше баш што маанаџија сум

2. Star_dust

Star_dust Популарен член

Ќути кога не те тера да ја носиш :rofl:

Цобра likes this.
  3. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Ценам кој што и да ми купил, сепак чест е што дошол нели, но многу ме нервира давање подарок ради реда, скроз онака колку да се појавиш.
    Подобро една чоколада или ништо, битно си дошол и чест си ми направил отколку нешто искршено, користено или со поминат рок, како да толку ме ценат... :|

Дефинитивно како најутнат подарок у цел живот ми беше овој: Како деца неколку месеци пред мојот и беше роденден на другарка од градинка, па и купив рамка за слика, некоја боенка и чоколада.
    По неколку месеци славам јас роденден, доаѓа другаркава со истата рамка за слика што и ја подарив неколку месеци пред тоа. Ај да не беше ни отворена, ни користена, пак ќе си речев добро, секако кога ја купив уште ми се свиѓаше и ќе ја користев. Врвот беше што ја користеле, им се скршила позади дури и рачката за да се држи рамката за слика и целата беше во крш состојба. :|:|:|
    Се запрепастив. :|

Друга утка вака шо ја памтам беше што еднаш за роденден ко помали ми донесоа кинеска колекција некоја со гел за туширање и дезодоранс, па и со истечен рок. Жива катастрофа. Не бевме нешто многу блиски, но сепак навистина беше утнат подарок што заврши во канта, бар до толку мислев ме познавала за да знае дека не користам такви работи, па и нежна кожа имам, немаше шанса нешто со поминат рок на себе да ставам. Тоа е, веројатно и неа некој и го подарил и не и се свиѓало, па рекла ај да го однесам некаде...

Последниве години и да славам нешто, славам со ептен ужи круг на луѓе што добро ме знаат и сите подароци ми се по ќејф, исто и јас нив им барам подароци со голема љубов и внимание, добро си се познаваме, па нема вакви ситуации. :)
    Вакви утки повеќе имаше кога бевме помали и правевме со многу луѓе родендени, па другарки на другарка викнати за да не се навределе, па цели класови итн... :rofl:

4. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Имам милион такви примери..
    Школска ми донесе сувенир од Охрид што го добила од некој бидејќи позади имаше посвета.
    За полуматура тетка ми донесе секси проѕирни пижами од прелош материјал.
    За 18ти роденден 4ца дојдоа со прелош сет - бугарски парфем, тоалетна вода и крем за раце. Сите беа со мирис на роза :puke:
    За друг роденден добив користен накит бижутерија, па ми велеа дека од златара го зеле.. Подобро ќути си кога веќе носиш таков подарок..
    Инаку и јас како мала добивав тетратки и моливи и им се радував. И јас имам подарувано тетратка и молив а најлошо нешто што имам подарено е дезодоранс. (facepalm)

Instructor and Dream-Girl like this.
  5. Fantasy33

Fantasy33 Популарен член

Блуза три пати поголема од мене со длабоко деколте. Како за возрасни беше. Не се сеќавам колку години правев, ама основно бев уште. (facepalm)

6. prominent

prominent Форумски идол

Се' што е подарувано онака, колку да се помине од редот.
    Колекции, дезодоранси, хулахопки, тетратки. Ова најчесто ми се случуваше во детството, кога на роденден ги викав сите од одделение/клас.
    Во последно време не ми се случило да добијам промашен подарок. :)

7. Oneo

Oneo Популарен член

Најпромашен подарок ми и е од другарка на мајка ми. За 16ти роденден ми поклон пижами за трудница.
    Таа имала, многу биле удобни.
    Јас преслаба тогаш, уште труднички пижами да носам :lol:

ушко likes this.
  8. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Флаша вино од еден другар. Да е слава ај да разберам, ама за роденден :x

fana likes this.
  9. poi

poi Популарен член

Секој подарок кој подоцна го подаруваш и ти е најпромашениот. :lol::lol:

П.С. Името на темава го прочитав како најсиромашниот подарок и си реков до кај ојде форумов... (facepalm):lol:

10. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Во основно едно дете за роденден ми донесе расипани слушалки. (facepalm)

Цобра likes this.
  11. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Плетен елек, од тие бапските. И тоа два.

Just.do.it likes this.
  12. Lady.bird

Lady.bird Активен член

Крема за лице со поминат рок. :puke:

13. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

И јас и јас.
    Не си единствена.
    И тоа не само еднаш, ами двапати од истата личност. Ај да речам од машко, ок, благе везе си немаат. Ама од женско?
    Од женско кон женско има триста работи. Марами, лакови, венчиња, долен веш, кармин итн. Ама пошо изгледа ја мрзеше да одбира а и не сме во некој вау однос, најлесно бап винце, кое уште седи во подрум неотворено, пошо не пијам такво.
    Можда и поминат е сладот на славење родендени, па така и скратив на многу луѓе, меѓу кои и таа винарката :lol:

spacegirl92 likes this.
  14. simona_baby

simona_baby Популарен член

Сет за чупање веѓи.
    А знаеше дека сама не средувам веѓи туку одам некаде.Имам тешки и различни веѓи.Најтрагично беше што поклонот беше ставен во хартиена кеса Викторија сикрит

15. Mell11

Mell11 Истакнат член

Што читам‍♀️. Толку ли се битни поклоните. Боље вино отколку нешто друго колку да се помине.

16. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Не се битни ни најмалку, ама кога се трудам за некој да дознаам што најмногу сака и што му треба, сакам истиот труд и за мене да го вложи. Поубаво да ми дојде со празни раце отколку онака ради реда. А и истиот тој самиот се накани и дојде со негов другар што ниту го познавам ниту сум го поканила.

Last edited: Sep 8, 2022
  17. Radler

Radler Истакнат член

Не сум добил таков поклон ама сум дал ужасен поклон. Во основно, 5 до 12 другар од клас не викна на роденден. Мајка ми и татко ми беа на работа, го земав полуискористениот дезодоранс на татко ми и го однесов како подарок. Многу сакав да одам на роденденот, не знаев што да однесам друго. Срам ми е кога ќе се потсетам.

MarijaMi90, FreeToGo, NPN and 2 others like this.
  18. Aenarion

Aenarion Истакнат член

За роденден од пријателки добив сет за оддржување брада. Им благодарам на подарокот но од една страна навистина не требале да го купуваат бидејќи беше скап а од друга страна не требале да го купат бидејќи јас немам брада и никогаш не сум ни пуштал брада, му го дадов цел сет на брат ми при првото видување.

elimkd likes this.
  19. нина122

нина122 Популарен член

Дечко ми ми купил за дома се и сешто од овошје и зеленчук една недела после роденденот и ми рече ова ти е за роденден, не ти купив ништо, па ете ова е за роденденот.. После тоа го редам фрижидерот и си мислам, ехх Нина Нина, кромид и тиквици за роденден си доби..

20. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Може сакал да ти каже нешто со поклонот :lol:
    Шала на страна, не знам како би изреагирала на ваков поклон :D

sj *O* and cresa-jagoda like this.