Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Најпромашениот подарок кој сте го добиле?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од OrdinaryGirl, 15 декември 2010.

1. Цобра

Цобра Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    613
    нема шанси кога е од жена ми подарокот, т. е. не ми беше жена тогаш, не ме познаваше баш што маанаџија сум

2. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.158
    Допаѓања:
    9.242
    Ќути кога не те тера да ја носиш :rofl:

На Цобра му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Ценам кој што и да ми купил, сепак чест е што дошол нели, но многу ме нервира давање подарок ради реда, скроз онака колку да се појавиш.
    Подобро една чоколада или ништо, битно си дошол и чест си ми направил отколку нешто искршено, користено или со поминат рок, како да толку ме ценат... :|

Дефинитивно како најутнат подарок у цел живот ми беше овој: Како деца неколку месеци пред мојот и беше роденден на другарка од градинка, па и купив рамка за слика, некоја боенка и чоколада.
    По неколку месеци славам јас роденден, доаѓа другаркава со истата рамка за слика што и ја подарив неколку месеци пред тоа. Ај да не беше ни отворена, ни користена, пак ќе си речев добро, секако кога ја купив уште ми се свиѓаше и ќе ја користев. Врвот беше што ја користеле, им се скршила позади дури и рачката за да се држи рамката за слика и целата беше во крш состојба. :|:|:|
    Се запрепастив. :|

Друга утка вака шо ја памтам беше што еднаш за роденден ко помали ми донесоа кинеска колекција некоја со гел за туширање и дезодоранс, па и со истечен рок. Жива катастрофа. Не бевме нешто многу блиски, но сепак навистина беше утнат подарок што заврши во канта, бар до толку мислев ме познавала за да знае дека не користам такви работи, па и нежна кожа имам, немаше шанса нешто со поминат рок на себе да ставам. Тоа е, веројатно и неа некој и го подарил и не и се свиѓало, па рекла ај да го однесам некаде...

Последниве години и да славам нешто, славам со ептен ужи круг на луѓе што добро ме знаат и сите подароци ми се по ќејф, исто и јас нив им барам подароци со голема љубов и внимание, добро си се познаваме, па нема вакви ситуации. :)
    Вакви утки повеќе имаше кога бевме помали и правевме со многу луѓе родендени, па другарки на другарка викнати за да не се навределе, па цели класови итн... :rofl:

На karak, Indiegurl, Guns N` Roses и 3 други им се допаѓа ова.
  4. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.912
    Имам милион такви примери..
    Школска ми донесе сувенир од Охрид што го добила од некој бидејќи позади имаше посвета.
    За полуматура тетка ми донесе секси проѕирни пижами од прелош материјал.
    За 18ти роденден 4ца дојдоа со прелош сет - бугарски парфем, тоалетна вода и крем за раце. Сите беа со мирис на роза :puke:
    За друг роденден добив користен накит бижутерија, па ми велеа дека од златара го зеле.. Подобро ќути си кога веќе носиш таков подарок..
    Инаку и јас како мала добивав тетратки и моливи и им се радував. И јас имам подарувано тетратка и молив а најлошо нешто што имам подарено е дезодоранс. (facepalm)

На Instructor и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  5. Fantasy33

Fantasy33 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2019
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.026
    Блуза три пати поголема од мене со длабоко деколте. Како за возрасни беше. Не се сеќавам колку години правев, ама основно бев уште. (facepalm)

6. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Се' што е подарувано онака, колку да се помине од редот.
    Колекции, дезодоранси, хулахопки, тетратки. Ова најчесто ми се случуваше во детството, кога на роденден ги викав сите од одделение/клас.
    Во последно време не ми се случило да добијам промашен подарок. :)

7. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    17.583
    Најпромашен подарок ми и е од другарка на мајка ми. За 16ти роденден ми поклон пижами за трудница.
    Таа имала, многу биле удобни.
    Јас преслаба тогаш, уште труднички пижами да носам :lol:

На ушко му/ѝ се допаѓа ова.
  8. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    2.915
    Флаша вино од еден другар. Да е слава ај да разберам, ама за роденден :x

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Секој подарок кој подоцна го подаруваш и ти е најпромашениот. :lol::lol:

П.С. Името на темава го прочитав како најсиромашниот подарок и си реков до кај ојде форумов... (facepalm):lol:

10. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Во основно едно дете за роденден ми донесе расипани слушалки. (facepalm)

На Цобра му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2019
    Пораки:
    845
    Допаѓања:
    2.528
    Плетен елек, од тие бапските. И тоа два.

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lady.bird

Lady.bird Активен член

Се зачлени на:
    13 мај 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    30
    Крема за лице со поминат рок. :puke:

13. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.690
    Допаѓања:
    11.202
    И јас и јас.
    Не си единствена.
    И тоа не само еднаш, ами двапати од истата личност. Ај да речам од машко, ок, благе везе си немаат. Ама од женско?
    Од женско кон женско има триста работи. Марами, лакови, венчиња, долен веш, кармин итн. Ама пошо изгледа ја мрзеше да одбира а и не сме во некој вау однос, најлесно бап винце, кое уште седи во подрум неотворено, пошо не пијам такво.
    Можда и поминат е сладот на славење родендени, па така и скратив на многу луѓе, меѓу кои и таа винарката :lol:

На spacegirl92 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.476
    Допаѓања:
    17.135
    Сет за чупање веѓи.
    А знаеше дека сама не средувам веѓи туку одам некаде.Имам тешки и различни веѓи.Најтрагично беше што поклонот беше ставен во хартиена кеса Викторија сикрит

15. Mell11

Mell11 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2019
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    136
    Што читам‍♀️. Толку ли се битни поклоните. Боље вино отколку нешто друго колку да се помине.

16. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    2.915
    Не се битни ни најмалку, ама кога се трудам за некој да дознаам што најмногу сака и што му треба, сакам истиот труд и за мене да го вложи. Поубаво да ми дојде со празни раце отколку онака ради реда. А и истиот тој самиот се накани и дојде со негов другар што ниту го познавам ниту сум го поканила.

Последна измена: 8 септември 2022
  17. Radler

Radler Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2022
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    1.629
    Не сум добил таков поклон ама сум дал ужасен поклон. Во основно, 5 до 12 другар од клас не викна на роденден. Мајка ми и татко ми беа на работа, го земав полуискористениот дезодоранс на татко ми и го однесов како подарок. Многу сакав да одам на роденденот, не знаев што да однесам друго. Срам ми е кога ќе се потсетам.

На MarijaMi90, FreeToGo, NPN и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Aenarion

Aenarion Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    265
    За роденден од пријателки добив сет за оддржување брада. Им благодарам на подарокот но од една страна навистина не требале да го купуваат бидејќи беше скап а од друга страна не требале да го купат бидејќи јас немам брада и никогаш не сум ни пуштал брада, му го дадов цел сет на брат ми при првото видување.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  19. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.559
    Допаѓања:
    12.805
    Дечко ми ми купил за дома се и сешто од овошје и зеленчук една недела после роденденот и ми рече ова ти е за роденден, не ти купив ништо, па ете ова е за роденденот.. После тоа го редам фрижидерот и си мислам, ехх Нина Нина, кромид и тиквици за роденден си доби..

На simoncelicius, spacegirl92, VDT2906 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    4.182
    Може сакал да ти каже нешто со поклонот :lol:
    Шала на страна, не знам како би изреагирала на ваков поклон :D

На sj *O* и cresa-jagoda им се допаѓа ова.