Најпромашениот подарок кој сте го добиле?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од OrdinaryGirl, 15 декември 2010.

1. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Ох, боли темава, боли :D Имало многу, по пропорција таквите личности кои идат само заради да се "отчестат", носат подароци од кои се јавуваат две реакции. Првата е или ќе ти се наелектризира секое влакно на телото, или ќе ти дојде да направиш еден фејспалм, да се удриш и да не се жалаш :D

Ама сепак врхунацот беше лани, за матурата моја. Што има една комшивка баба ми, луѓе не сте свесни колкав ОТОК е. И има внук 3 години постар од мене, едно машко кое е убедена дека треба да ме жени мене, стопати не има запознаено, со машково дури смешно ни е, стално кога ќе се видиме ми вика да е баба ми овде сега ќе не направеше земени :D И ја удавила лани, да дојдела еден ден потоа откако ја славев со моите матурата, срам и било инаку, да договара свадби :D И добро дојде и целата ќефови, ме излигави едно трипати старски, и ми го врачи поклонот. Отворам јас и што ќе видам внатре, очиве не можеа таа информација преку очниот ми нерв да ми ја пренесат до мозокот :D Отворам и гледам еден градник, значи луѓе поголем не сум видела во животов. Јас ако носам Б, она беше едно гоооолемо Д. На Памела Андерсон голем би и бил најозбилно. Тоа корпите ти се чини можат коршаркарски топки да соберат внатре или нечии чиј дијаметар е колку две и пол мои. Мислам дека со едната рака да го фатев на едниот крај а со другата на другиот и да се качев на Марковине ни кули можеше слободно палаглајдер да изигравам е вака
    И гледаш до Битола сум стасала :D Освен тоа беше бел со чипка :lol: Ама многу модерен беше пустиот однапред се закопчуваше не одназад :D И ми вика ај пробај го да видам како ти стои. Јас си викам како ќе ја откачам сега, арно тука мајка ми се најде која ако не даде некој саркастичен коментар не е жива...Вика не, не ќе си го чува за посебни прилики овој, за некој ден кога ќе ја мажиме :D

Значи ако има некој кој сака да оди војска - нека се јави кај мене, како прерамка од калашине што ги носат, така и овој преку рамо и неколку бомби може да собере внатре.
    Ако има некој кој сака да проба палаглајдерство - ајде пак кај мене.

И не го фрлам, го чувам и одвреме навреме тажна ако сум го вадам и почнувам да се трпелам по тепих од смеење. :D

На Victorian, blackwave, Plmokm и 26 други им се допаѓа ова.
  2. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.951
    има повеќе ама последно ќе ги издвојам чевлите од дечкоми шпиц ќе се отепам од бугарија ги влечкаше за ништо нема лош вкус убаво си се носи ама златен тој каде видел јас шпиц чевла да носам
    леле пепел бев во фацата кога ги видов ме забележа ама што да правам бе ми идеше од гла да му ги акнам едвај се воздржав ајде знам дека претерав и јас потоа му реков дека се убави дека ќе ги ставам го тешев тешев и до ден денес поминаа 2 месеци тие си седат во плакар спаковани ме моли да ги ставам а јас со изговорот ЗЛАТО ЧАНТА ТАкВА ТРЕБА ДА СИ КУПАМ ах ах ах

3. Fallin-ForHisSmile

Fallin-ForHisSmile Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    180
    Бели пижами со моркови. 10 броја поголеми. На тој роденден го добив 2х тој поклон, имало е некоја распродажба гледам...

Миризлива елка, знаете оние во колине што ги ставаат.. А јас каде да ја ставам ни возачка немам? На уво? Аман бе народе :)

На blackwave, Extraordinary.girl, EVA19 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. chocolate-girl2

chocolate-girl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    14
    Претходниот роденден добив 4 синтагма чоколади од едно девојче колку само се израдував оти ја за чоколади..охохох.. :$ :lol: И ја гушнав и реков фала, и ги носам дома си отварам оно внатре црви... :puke:
    И после девојчето ме прашува убави ли беа чоколадите и ја и викам абе со минат рок беа, и она вика па затоа ја на пазар ги најдов по 10 денари... :envy: И викам не требало да се трошиш, секако не сум многу по чоколадите ( не се знаевме тогаш убаво со девојчето)...:)

5. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Дрвени боици за 15-ти роденден. :D

На EVA19 и CharmedGirl им се допаѓа ова.
  6. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Ехее, од промашени подароци никогаш доста ]:) Најчесто добивам многу кичести работи, како што се...една жолта алка со монистри како кристалчиња(бљак), некои шарени дневници, црвен саат/нараквица... :puke: Сите ови работи и уште многу други што не ми се свиѓале, ги препоклонувам на некој на кој што мислам дека ќе му значат...А за најпромашен подарок досега, го прогласувам пластичното мини бјути салонче/играчка за 13 роденден... :envy:

7. cindy

cindy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    166
    меѓу многуте.....
    за матура добив комплет зелен лак т.е не беше ни зелен ни златен ни кафеав некоја измеѓу чкл боја и ист таков ама баш ист кармин :envy: на СРЧ да ги бараше боите немаше да најди две исти такви :x

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. chocolate-girl2

chocolate-girl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    14
    Ааа..еве ми текна и еден друг, од 4 школски другарки добив во обично розево кесецне еден молив, сироткиот беше со истрошена гума :worried: , машинка за молив, а оно шо го остреле креонот и што ја миеле зараѓавела...и една тетратка со се цена на неа дека била 20 денари.. :lol:

Не ми текнува друго, инаку ќе видеме вечер шо ќе ми донесат..ако е за тука ќе го ставам секако :rofl:

9. PoisonGirl-Valo

PoisonGirl-Valo Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    35
    Чоколада со јагоди,ај што мразам јагоди ај ама коа отворив гледам црви како си лазат :/

10. ElleS

ElleS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    210
    Немам многу промашени подароци освен два ама тие вредат за сите.
    Од едни другарки добив кондури шпиц, шарени со точкици бели и врвки... па добро ич пари не давај коај знаеш дека ни за маскембал ни би го облекла :fubar:
    и за матура од една комшивка добив кошула шарена нормално ама и светкава, да ти е срам на К-15 да ја облечеш и уште после некое време ми вика зошто не ја носиш. И и реков ја носам некогаш за излегување посвечена дека е :?: И ја видов кошулава во еден бутик беше околу 1000 ден. боље пари да ми дадеше или голема чоколада, не вака без осет се трошат ... :worried:ilent:

11. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    Биле многу на број, сум ги преџвакала сите до сега, но подарокот кој го добив за роденден од братучетка ми е врв. Стегач за на рака, со марихуана на него. |(
    Мајко мила, кога јас би го ставила тоа на мене?! На крај почнав како ластиче за коса да го користам за време спиење.

И секако, повторно од неа, огрлица која две години претходно јас и ја дадов на сестра и. :fubar:

На EVA19 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SanjaKirchner

SanjaKirchner Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    762
    Леле мора овоа да го кажам, најпатетичнио поклон :D Една другарка, ми донесе кафе и опљач за роденден :D Јас малку се зачуди ама после и рече леле фалааа срцко баш немаше кафе дома а и запалката ми се расипа :rofl: Друг имам добиено од една постара жена, крпи за маса бришање. Од една другарка тотално на брзање купила парфем ама не видела дека е машки :D
    Е не ми текнуват други ..ааа и од брат ми еден јак поклон доби за мојо 18 роденден.
    Голема кутија пуна со ливчиња и имаше там нешто пишувано, јас си мислам јако изненадување на крајо една мала кутиичка (јас си мислам прстен) внатре имаше „чунга лунга сакз„ :^) :fubar: идиот е голем :D

13. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    ^^^ Хахахахахахаха ме изнасмеа со брат ти.

Инаку кај мене најпромашен поклон е алишта. Се од алишта е промашен поклон. Никој, тотално никој па ни мајка ми тука не може да ме погоди. Ужас сум за вакви работи.
    Кога ќе ми подарат алишта ми се темни, ок е ги чувам знам со мерак се купени, ама кога ќе ми речат ајде пробај го ... аууу. Како да лажам дека ми се свиѓа ... како ?? :D
    Прва братучетка ми донесе еден фустан со дебели прерамки, плав со купишта цвеќиња во сите бои, огромни цвеќиња да напоменам. Кај мразам такви фустани, кај грд материјал, кај никаква должина, па и цел со цветичи ... уште ајде пробувај ми вика ако е мал или голем ќе го сменам ... уживај и викам супер е ќе го пробам после нема смисла сега. :D После отиде ... на таван :D

Ама веќе сите ме знаат па не прават такви експерименти. :rofl:

14. Lilian

Lilian Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    13
    Дефинитивно најпромашениот подарок што сум го добила до сега е една кошула,ептен бабска онака,старомодна,никаква. Моделот е баш како за жени во години,плус баба ми има таква само во друга боја. Ме изнасмеа пристапот со кој ми ја подарија. "Tи гледам,си сакаш вакви работи." Ја проголтав,кажав од култура дека ми се допаѓа. Сега па уште ме прашуваат зошто не ја носам :fubar:

15. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.880
    најпромашен поклон имам добијано од комшивката...хахаха....и ден денес паѓам од смеење кога ќе ми текне...за роденден мислам беше, ми имаше донесено бомбоњера и едно маиче ама како за 6 годишно девојче....сум се мочалаа од смеење и ден денес ми е смешно....

На EVA19 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Најпромашениот подарок што сум го добила беше градник и танга од комшивката!! се во ред, ама градникот беше преголем за моите гради :) јас носам 75ка, а комшивката ми донесла 85ка:) добро, де добро сигурно со тоа сакала не само среќен роденден да ми посака, туку и да ти пораснат градите :) :rofl:

17. Barbie-lovee

Barbie-lovee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    Од мојата лудо богата братучетка која секогаш била себична и ми донесе само еден парфем стар 100 години машки и плус мирисаше на машки старински бербер хахахахахха ...исто така во 1 оделение добив едно гаволско топче изгризано беше целото и прибор кој имаше шкртано во него,никогаш не ги гледам поклоните но од кој и да е подобро да не ми го подареше бидејки кошмар беше тоа..исто така добив еден многу убав поклон од Децката клиника во Скопје срце и мече од кај горбот на Тоше Проески ги доделуваа на оние кој беа болни одма помислив дека ова мече мора да биде на мојата другарка која го обожаваше Тоше.Кога дојде нејзиниот роденден и го подарив го исправ и го намирисав и не и кажав дека е од кај Тоше сакав сама да открие и да ме праша но по се изгледаше дека таа не беше многу задоволна од поклонот и после неколку месеци кога ми беше мене роденден и го видов поклонот кој јас и го подарив таа ми го вратила,се уништив после неколку дена ја прашав таа што ми купила таа само ми одговори дека заборавила и сите останати се смееа...а јас само и реков никогаш не се праша од каде е тој поклон што јас ти го подарив а ти ми го врати...тоа беше од твојот идол Тоше Проески ми го подарија па јас со сета Љубов на тебе ти го дадов...но ете повторно е мое благодарам..

На blackwave му/ѝ се допаѓа ова.
  18. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    хахахахах :D :D :D мојот најпрпмашен :wasntme: паа покривка за на маса исто и мене од една комшика и тоа за роденден :D

19. Lina89

Lina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    37
    Ко луда се смеам на сите постови ако се разбудат моите сега ќе си помислат дека сум скренала. Ајде нешто во врска со темата, во основно ми имат носено тетратка молив и + смоки да надигало да бил поголем поклонот, сапун за раце, четка за заби, лижалка, мастика.... украсите и плишените мечиња гледам никој од вас не ги сака, а јас па изрод напротив за мене и не се некој промашен поклон, исто и рамките и за нив наоѓав веднаш слика и ги сместувам некаде . е касичка на мојот 20 роденден а јас штедачка нека си *бе мајката ( 2 денара немам ставено во неа). парфеми од 50-100 ден колку ти душа сака ( и баба ми не ги сакаше). од една комшивка за 8 ми март лак виолетов убав е ми се бендиса ама типката пред да ми го даде се излакирала и така излакирана ми иде на 8 ми март и плус пар чорапи зелени и едни обетки кои после неколку дена забележав на нејзините слики на фб дека ги има носено. од истата комсика гаќи онака без повод ама гаќите едни никакви а ме убедува многу се убави не се од пазар од скапи продавници за долен веш ги купив од леле смешно ми е ама како да се насмеам. на крштевка бев старејковица ми дадоа една маица ко за некој што има 100 кг а јас ни на пола не сум. за два месеци сум на крштевка кума сум ке пишам пак што ќе има со 100% сигурност знам дека ќе биде најпромашен. од другарките секогаш ми е бил погоден поклонот па заедно сме повеќе од 16 год. и фали уште и они да ми го промашат. порано кога сакав нешто да си купам и дечкоми одма јас ќе ти го купам ок како сакаш, или пак ме прашување што сакаш да ти купам, некогаш ми даваше и пари сама да си купам, но што ми требаше последниот пат да му кажам не ме прашувај повеке што да ми купеш купи ми нешто сам, немора да е скапо но ти да го одбереш верувај многу ќе се израдувам и да се израдував но на тоа што беше преубаво завиткано а поклонот :puke: комплет нешто накит обетки, нараквица, ланче и прстен и што е најболно розеви( никогаш не ставам накит во боја). е ми текна како мала најпромашен за еден роденден од една школска „ќе ти го донесам поклонот утре мама го заборавила на работа, ти купила сукничка многу убава“ уште се прашувам каква ли била сукничката ако воопшто и постоела. е исто така и поклон од моја вујна за 1 роденден секогаш кога ќе ме види ми го дава и сеуште не ми е го дадела. ајде доста се изнапишав ако ми текне нешто друго пак ќе пишам

20. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    3.308
    Врвот со моите поклони е тој од баба ми, и донел некој гаќи, ама оние бабинскине, ко бермуди.
    И ми вика; "Еве бабе земи си ги, поклон од мене, као мене мали ми се" и женава ми ги покажува и јас :^) :lol: :^) :lol: хехех и викам " не бабо, не ми ги давај, сеа јас ќе ти донесам да видиш какви носам" И и носам танга, кога виде женава мислам дека се онесвести.... :rofl:

На Plmokm и koritsaki им се допаѓа ова.