Плаво си е плаво Па и каков лик глумеше во Ѓумуш... Која не би го посакала?! И секако, малиот срцка-Османче!
Најсимпатичен Џем од лисјата тоа серијата. А најинтересен нема, после него не ни гледав, уште сум во жалост
Најинтересни ми се Зумбуљ и Ѓул ага (од Величествениот) Најубав ми е Бали Бег (исто од Величествениот) онака слаткички се Омер (од Љубов и Казна) и Михримах, ама не оваа што е сега туку она девојчето помала кога беше и оној главниот од Љубов и Одмазда..колку ја сака таа (таа што си ја сака, хаха не знам како се викаат)..ги гледав само првите неколку епизоди..каков џентлмен е..што се не направи за да ја спаси кога ја киднапираа...онака ме импресионира
Мојата омилена за сите времиња, стварно ми е посебна! Јешим Доста симпатичен беше Левент од Лисјата! Керем од 1001 ноќ За деца не се кажува дека некое е убаво или грдо, сите дечиња се убави и најмили, ама од девојченцево поубаво не сум видела! Кристално плави очиња, косичка ко самовила, мила е многу! Најинтересна, секако убедливо на прво мсто е Џеки!
најсимпатични- малкочоглу од величенствениот,осман и сонер од бурни времиња, а најинтересни зумбуљ ага и ѓул ага
Најсимпатични ликови од женски пол ми се Ферхунде ,Неџла,Јешим , Хурем Султан,Ајлин,Величествениот,Мете,Осман и Огуст.Најинтересен лик ми беше Џеврие.
хахахахх знаев дека ке кажеш балибег инаку ....: најсимпатични: БалиБег,Махидеевран,Величенствената... и саваш и мете Најинтересни :Зумбуљ,Шекер и Гулу Ага