Тоа Аспасија првпат го слушнав кога се појави докторката.А Спасена имам стрина,и тачно, ја викаат Паца
Мене Душица ми се допаѓа. Мене смешно име ми е Божана скратено Божа. Не сфаќам какво име е тоа и денес ми е загатка. Најсмешни ми се Ана- Марија, Марија-Магдалена. Замисли ситуација стојат 6 девојки на едно место, од кои 2 со 2 имиња другите 4 со по едно и само викнеш по нив и сте се вртат.
Дочка и Вена ми се наааајглупавите имиња што сум ги слушнала Или па Зоки.. секогаш коментирам како го упропастиле човекот со името (без разлика за кој станува збор)
Имаињата,Дочка,Вена и Зоки се кратеници од нивните имиња,или на галено кажано Јас на пример имам подолго име,па ме викаат скратено,со 4 букви
@anaja1 Не не, комшивка имам Дочка се вика правилно, а и Вена е пак правилно име на една подалечна комшивка Не се нагалено овие
Chanell* и јас имам комшика Дочка,која право име и е Донка Зоки е скратено од Зоран и Зорица Имам братучедка која се вика Зорица,а од милост си ја викаме,Зоки
мене ми Се глупи Тео, Лео , Лана, Луна и слични што кога ке викнам по нив ми изгледа како по куче да викам. Поштосно ми е да викнам по некоја Спаска, Донка, отколку по ЛА(ј)НА... Сакам македонски имиња но кога ке имам деца кЕ избегнувам имиња со ц,љ,њ,џ,ѕ, во нив , во странство да мора да објаснуваат какО се пишува .
Маж ми има тетκа κоја се виκа Миладинκа. Името ми е многу смешно. Познавам девојче со име Миона. Ич не саκам таκви имиња.