за моја срека не си го сретнав никаде моето име како едно од најгупавите значи не е толку глупави.....ама искрено темата ми е глупава оти сите имиња што ги набројувате како најглупави сепак некој ги има на никој не би му било мило да си го виде своето има мегу најглупавите........................
Да се надоврзам пак јас , Звезда , Сјајна , овие двојниве како Ана-Марија ( или е Ана или е Марија , шо потреба има едно девојче од две имиња ) имаше и една другарка на мајка ми , Гладиола , Светомир , Спасен или Спасенија , Спасија ( за женско ) , Меглена ( инаку баба ми по татко ) , Велче ( татко ми , роден на втор ден Велигден ) ... Штознам ,некако ми се чудни
Моето име до сега 2 пати го сретнав во темава Но, не се навредив, секој има свое мислење и на секој човек некои имиња му се смешни, глупави или чудни. Како што во претходното мое мислење во темава си го кажав своето мислење на темава. Порано сакав да си го сменам името, но сега за ништо не би го менувала, бидејќи сепак би ми било многу чудно и глупаво после 18 години по друго име да ми се обраќаат.
Не можам да престанам да се смеам на името. Тешко на детето кога ќе порасне. Сите ќе му се смеат. Чуден народ има.
Стојка. А колку е прекрасна девојката, ама името и го утнале ептен. И гледам дека и е непријатно кога јавно некој ќе ја прозива, па да мора да се јави. Добро разбирам за постариве генерации како бабите и дедовците, ама нашиве родители се од помладата генерација, не знам каде им летал паметот.
Работава ко Цацко: му дале име Електрик, по дедо му Ламбе Мене најчудни и најбесмислени ми се Камен, Размена и Доста.