Zaboraviv na Packa Sho e najtragikomichno, zhenata ne se ni vika taka, tuku taka si se pretstavuva. Isto i Palja. Bolje da te vikaat paljacho, otkolku palja.
Мене пола и повеќе од овие имиња не ми се смешни и глупави. Чудно ми е а и глупаво кога ќе сретнам наши што им даваат некои чудни имиња на децава како Макс , Аурора , Каја, Ноеми , Ерика , Џули итн..како ние да немаме наши имиња убави , ајде разбирам тие што се мажени во странство ама зборувам за наши што живеат во Мк.
Пред неколку години моја баба беше на болница и одам во посета. МИ вика ај прашај ја комшивката дали сака банана. -тетке, сакаша банана? - теткино,јас сум Коцка ти како се викаш? - не не коцка, цела банана ќе ти дадам. -Ама не теткино, Коцка ми е името таа се смее, сестрата се смее јас готово, ми требаше пола саат да сфатам дека не ме лажат
Знам девојка Цветанка што се претставува како Цеце. Не е толку лошо името ама ретко се сретнуваат млади со такво име. Имаше директор на едно скопско средно школо Величе се викаше. Многу чудно име. Гонца сум запознала две жени. Моето име не го сретнав во глупавите ама не сум чула мало дете да го носи моето име. Сега ставаат многу необични, странски имиња.
Јас учев во тоа средно школо каде што тој беше директор. Отсекогаш ми беше чудно неговото име. Дури и смешно. А и самиот беше интересен како појава.
Искрено читам имињата и си се чудам како немој можи толку детето да си го мрази ... додуша ако на дечко ми остам дете да крства ... ќе се мрази детето цел живот, а воедно и кумот.
Пред некој ден прашувам едно четиригодишно, слатко моме - Како се викаш? Ми одговара - Зунче! Аман бе, Зунче! Е Бог да чува!
хајаххаххааххах се изнасмеав се и сештоо тоа е мене ми се смешни Дубравка, Гонца,Зденка,Вера ( оно сирото 3 год ) Цанде, Тацка, Ристенка, Андромахе, Лимонка,Трендафилка,Миланчо, Светле, Добрила, Настасија, Велика, Цанка,Драго Аксентиј, Љупчо хахах Ицо
Цутица Тоница (жена) Лајка Гулапка Менка ова ми се се комшики Ѕвездан Перица Ова им се мажи на првите две