Во денешно време не ставаат стари имиња. Сега е модерно да се ставаат странски имиња. Никогаш не би ставила странско име на дете. Интересно име ми е Шеќеринка.
Ferdinand,Davco,Apostole,Aksenti - imav skolski so ovie iminja.Neznam zosto roditelite im gi odbrale ama sigurno se po nekoja baba-dedo Drugi glupi iminja mi se Botka,Stojanka,Persa,Veselka,Stojan.. mnogu gi ima
Мене ми е глупаво да му стават странско име на нашиве презимина. Некни прв пат слушнав Тадеј. На фб имаше една мајка напишано дајте предлог за необично име триста глупости се изначитав.
Не е можно само во едно мислење да го видов моето име! Па мислев дека во секое второ ќе го видам! Чудо! Инаку мене од секогаш кога и да го слушнам името Зденка се смеам до солзи . Како би можел некој така да се вика .
Мила колку е популарно сега . Лично не ми се допаѓа. sagittarius57 и Кирјана е модерно / Од „модерниве“ Срна исто не ми е по ќејф.
Па баш тие шо ги набројувате како смешни и глупави се уствари прави изворни македонски имиња, незнам шо е убаво кај " Леа, Миа, Теа, Тиа, Лео," и не ми текнуват други а и ги има еден куп такви сеа се на мода гледам..западнњачки глупи имиња за мене..
Пошто таткоми е русин, ама во МК живееме инсистирал да се викам Светослав (Святослав) што искрено ми се допаѓа, ама кумот ми е македонец и ме крстил Иванчо, малце ми е незгодно па се представувам како Иван, во Русија сите што се викаат Иван, нагалено ги викаат Вања... Иначе имав професорка во средно Сика се викаше... Братучед имам од Русија, Душман се вика, хаха ама не значи ''душман''(во МК превод), тоа кај нив е како кај нас Душан...
Morav da se samocitiram . Slavka , Vica , Slava , Zuica , Rosana ( resana ) , Evangelinka ( imam tetka so ova ime , si go smeni imeto sega e Angelina ) , Zvonko , Zvezdanco , Zvezda , Ljubinka , Dora, Mitko , Zivana , Veselko , i novokomponiranite stranski , koi ne odgovaraat so nasite preziminja Ne me ubivajte ako si go pronajdete imeto . Nekoi ne mi se glupavi , ama se tolku retki sto morav da gi napisam Podobro ke go krstam deteto kako sekoj vtor , otkolku 100 pati da go preprasaat kako se vika za kerka mi kumovite ni dadoa samo edno ime , Aleksandra ( kumot naseto bebe go krsti po sebesi , jer on Aleksandar ) a za sinot mm insistirase da bide Milos ( jer on Srbin ) , dobro e , mozea da bidat Trpan i Trpana na primer