Убави именца имаат твоите....и мене пусто омилено ми е Милош, ама тешко дека ќе го дадам на мое дете во овој век (читај- маж ми го нејќе)
Milos e staro ime , ama ubavo e . Nie otkako doznavme za bremenosta , sakavme Milos da se vika ( sekako ako e masko bese rabotava ) i ni se ispolni zelbata , prvo pa masko Ti fakjaj vrski so kumovite , da ti dadat samo edno ime i Milos da bide ne ke ima izbor , ke mora da prifati mt
Оооо чул те Господ, јас верувам они би ми ја исполниле желбата ама традицијата на машки имиња од дедо на внук не смеела да се прекине Ај здравје, може пак ќе биде девојче Јас се извинувам за офф-топик.
Да се разбериме... на деца до 15 години не е нормално да се ставаат имиња како Благица, Надица, Љубица, Трајан, Љупчо, Горан... а не дека имињата се грди. Порано тие биле како сега што се Андреа, Филип, Миа, Матеј...
Најдов една листа на најсмешни македонски имиња, еве дел од нив. Карфиолка, Џингискан, Јарго, Каранфилко, Лимонка, Пешкирчо, Изворинка, Германија, Галапчо, Маса...
Трендафилка, Босилка, Темјаника, Вишња, Дуника, Гаврил, Петко, Трајко, Стојко, Рада, Лепојка и уште многу други.
И јас не сум, ама можеш да прочиташ дека постојат. http://vecer.mk/lista-od-najsmeshnite-makedonski-iminja-limonka-peshkircho-katastrofa
Се ќе разберам, ама нема да разберам зошто имињата како: Темелко, Босилка, Стоилко, Божана, Елица, Зорка, Љубинка итн. ви се смешни. Мислам океј не се како денешниве модерни, ама порано такви имиња се давале. Јас не гледам ништо смешно тука. Исто така и за името ''Зденка''... така се викала девојката по која ја крстиле зденката за јадење, а не дека децава ги крстат по јадењето. Едит: Што не се смеете на децана на Кардашијанс? North и South West. Пф
Па добро овие ти што ги наброја не се смешни, ама тие јас што ги напишав незнам дали се за смеење или за плачење , а иначе не знам кому му е гајле за децата на таква светска ку*ва како Кардашијан.
Јас тие имиња ги набројав зашто претходно ги имаа споменато во темава. А инаку кога не ти е гајле за децата на таа светска ку*ва, тогаш и нема потреба да ти биде гајле за комшијата или кој и да го носи тоа чудно име.