Во турските серии и во јужноамериканските серии има многу убави актерки. Е сега, гледав документарци од Јужна Америка, со оној Србинот Срце на длану и тој шета по пазари, градови, села, ама ниту еден скоро убав не видов. Ниски, дебели, несредени луѓе. Тотално различни од тоа што го гледаме на серии. Таму шминка, фризура, облека, па и пластична хирургија веројатно си го има направено своето. Исто ми е и со Турција. Кога ќе покажат кадри од Истанбул, или некое друго место, жените не ми се убави.
И славните се жители на тие држави. Естетската хирургија не може да ја заврши сета работа, мајка природа го прави своето. Не се сите пластифицирани јавни личности убави за сечии очи. Знам како изгледаат просечните латиноамериканци, туку ти објаснував зошто си видела Аргентинци побели отколку што си очекувала, во Аргентина покрај шпанските колонизатори, отишле многу Италијанци, Британци, Французи, Словени (брат на прадедо ми заминал во Арг), и освен тоа, во Аргентина не живее афро-популација. Жална е состојбата на сиромашниот народ во Средна и Јужна Америка од другите раси. Колку што сум упатена, белците уживаат поголеми можности и доверба од системот, до ден денес повеќе држави од тој дел на светот охрабруваат миграција од европските земји, но нема интерес на другата страна од океанот.
Fun fact shto imam chitano porano, Che Guevara vlechel irsko poteklo od nekoj buntovnik, a imal i baskisko Ushte za Germancite zaboraiv da spomnam i ne pravam oftopici vekje, deka imalo vo Juzhna Amerika milioni germanski begalci, poradi vojni i nemashtija. Podocna svetot navali vo Germanija, kolku e se promeneto. Kojznae kako kje bide za 50 godini. A na Argentina pred eden vek i predviduvale svetla idnina, no...