Како прво, огромна пофалба за темава! Моето детство било исполнето со песните од Disney кои константно сум ги пеела Иако ги знам сите, сепак повеќе ги преферирам постарите винтиџ филмови и класици од Disney Еве неколкупесни кои имаат посебно место во моето срце ... ,, I wonder ,, - Sleeping Beauty (1959) ,, Once upon a dream ,, - Sleeping Beauty (1959) ,, Sing sweet nightingale ,, - Cinderella (1950) ,, So this is love ,, - Cinderella (1950) ,, Love goes on ,, - Robin Hood (1973)
Сите добри и јас ги преферирам постарите, новиве некако премодерни за мој вкус и хероините се некако лигави. Мило ми е што ти се допаѓа темата...
Ееех, камо да пееше Џереми Ајронс! Зошто не пеел тој не ми е јасно, има преубав глас, еден од моите омилени, па тек кога е наратор во Лолита, ммм.
И мене ми е Once upon a December омилена, макар да не е Дизни. Руската верзија каква е , одма ме става во тоа време. Спојлер Од дизниевите ќе фатам малку друг пат, на оние повеселите ќе свртам Спојлер
Не се препознава дека Be Prepared не ја пее тој. Hе ни знаев дека бил заменет, звучи како него. За мене, Кралот Лав ја има најубавата филмска музика на едно место. Се издвојува некој спиритуален призвук во песните + секогаш ќе ме асоцираат на вечно лето, дали поради африканската атмосфера, дали поради фактот дека како дете летата ги утепував гледајќи го. Еве уште нешто, не можеше повеќе од пет видеа во еден пост, а јас сепак не можев да издржам да не ги прикачам
"Treasure Planet" definitivno potcenet. I "Atlantis" isto... no toj ne e za vo temava, mislam deka ne e mjuzikal.
Цел Аладин ми звучи многу егзотично. Штета што Џафар немаше цела своја песна... еден од моите омилени вилаини дефинитивно. I site latinski od The Hunchback, mnogu ubav soundtrack epic film!
ја обожавам а и тоа што имиња и дати ми се поврзуваат ептен ми е нај нај омилена ххх само различни години. и од историјата што сум читала врз база на која е направен филмов т.е. инспирација. Убавина. Омилен филм, омилена песна!