Никогаш не сум била во Дојран. Инаку мислам дека за на одмор би ми бил убав а за секојдневно живеење не.
Ако зборуваме за живот, дефинитивно Скопје. Тука сум родена и израсната и си го сакам таков каков што е, со сите негови предности и маани. Не би го сменила за ниту еден друг град во Македонија, во никој случај не би живеела во друг град. Би живеела само во поголем град од Скопје, надвор од државава, ама тоа е веќе друга тема. А за одмор, викенд и шетање, имаме убава природа. За шетање би рекла дека Охрид е најубав, Крушево е исто симпатично гратче, Струга е убава исто. Маврово не е град, ама е сепак убаво за одмор/викенд. Го сакам и Куманово, зашто е многу блиску а и дијалектот им е најјак во позитивна смисла, секако.
Секој град си има своја убавина и белег. Посебно за тие што живеат таму, и за вакви носталгични за дома како мене. Ќе одам било каде, гледам дека е поубаво од дома, средено, чисто, ама како магнет се влечам кон домот. Преку сила 10 дена и назад. Убав град ми е Охрид, таму се навраќам често, како во ниеден друг град во Македонија.