Кога Скопје би било старото Скопје без размислување ќе го напишев како најубав град, но затоа Охрид го ја превзема титулата на еден од најубавите.
Умрев од смеење, дајте кислород 1. Скопје нема најмногу заработувачка, бидејќи стандардот е висок. Кавадарци на пример во време берба и продажба, за 1 месец заработуваат повече од цела година просечен скопјанец. 2. Охрид нема море, има езеро. 3. Да се родиш во Радовиш, не верувам дека истово ќе го кажеше. 4. Оваа причина е одлична. 5. Неа мји се вјерува штоа преочитав за битјолчани море наејелитереатурно.... 7. Мене ми е Козле, оти се римова со Бозле. Најубав град мене ми е Скопје. Оти имаш хаос и мир во исто време.
Само за првите 2 точки ќе ти одговорам: 1.Да, Скопје има повисок стандард, ама го гледав од аспект за провинцијалци е мајка. Работиш тука, трошиш таму нема да се исплати само малце, малце повеќе 2. Па ваљда не си сериозна ?
1. Струмица - затоа што лушето се гостопримливи, секогаш е убаво средено, има најдобар ножен живот во Македонија и тн.
Da ne si go smesala ti bitolskiot so prilepskiot. Moree nikogas ne go koristam vo sekojdnevniot govor. Vo Bitola po selata go koristat. Vo sekoj slucaj e politrraturno od skupski
Квалификацијата во суперлативна форма при изборот на град што се изделува од останатите по својата убавина е неблагодарна за мене. Не постои град во нашава земја кој би го рангирала на прво место затоа што секој е посебен по нешто од останатите и како таков треба и вреди да се посети за да се знае повеќе за градовите што ја сочинуваат државата според различните културно-историско обележја и традиции. Сите тие ја создаваат општата слика за убавината на РМ од повеќе аспекти.
Секој град си е убав на свој начин, секаде каде што сум била има нешто што ми оставило впечаток. Но сепак би ги издвоила Охрид, Струга и Преспа, верувам знаете зошто