мај и јули затоа што во тие месеци ми се случиле многу убави работи мене и на личностите што си ги сакам
Мај - отсекогаш! По ништо посебно и битно запаметен, освен по едно чувство на ослободување од сивило, облаци и слоеви тешки ко сумо борачи. Мирисен, мирен, а расцветан и излуден... Овој мај, ем на зелено ми мириса, ем на подзакалено сивило засмрдува. Не е мајов, ко мојот мај.. ко што си го љубам! Живост му фали. Ко... со сламка да му ја изм’кнале и последната тронка душа. Али, и ваков си е најубав од сите! ...и ваков кога е, тоа чувството си е исто. Спојлер Rain drops keep falling on my head... and just like the guy whose feet are too big for his bed... Nothin' seems to fit?! Those rain drops keep falling on my head.... So I just did me some talkin' to the sun... and I said I didn't like the way he' got things done... Sleepin' on the job! ... but there's one thing I know! The blues he sends to meet me won't defeat me... it won't be long till happiness steps up to greet me Because I'm free! Nothing's worrying me
Јулии... не само тоа што е мој месец на раѓање.. туку му доаѓа некако најубаво, најпријатно чувство.. хехе секој јули сум постара за 1 година
Јуни бе луѓе. Убедливо. Липи, сонце, завршување на сите обврски, почнување правења планови за одмор, секојдневна рекреација на кеј, мојот роденден , почнуваат најубавите овошки (лубеница, цреши), прошетки во парк со кучиња и драги луѓе, кафенце на отворено, сончање на тераса, сладолед! , 300 видови цвеќиња, купување купаќи, отворање на летни сезони у градски диска, летно кино, ноќни седенки на клупи, сите се некако посреќни и порелаксирани. Ај може да се каже и позаљубени. http://www.youtube.com/watch?v=cpyZo7NTrSE