Априииииил - мај брдеј, пролееет, зелено, се затоплува... Јулиииии - летолето&&лето, плажа, море, сонце, журки, искачања
Не дека во Мај ми е роденден па сум пристрасна но навистина мене ми е најубав месец, пролет, цвеќиња, свежо и лесно подносливо време (освен алергијата на полен ), едноставно прекрасно
Секој месец има чар. Секој сезон е посебно преубав. Летните месеци се некако по безгрижни, диви, луди ... пролетните месеци са красиви со своите цвеќиња, со чуруликането на птичките, работните мравки и пчели... есента е посебно убава со жолтите си нијанси и се разбира белите зимни месеци, кога све е бело и чисто, празниците Нова Година, Божиќ... Не знам кој месец ми е најубав... не можам да одлуча
Минатиот март паднав, си ја расцепив аркадата и завршив со конци. Баш на 8ми март. Секогаш сум настината поради никаквото време, и не, него сакам Март Е затоа Април начисто ме оправа, па кој сака нека кажува убавини за мартов.
Секој месец си има свои убавини. Но јас би ги издвоила следниве Март - прекрасен месец после толку ладната и долга зима.Првите пролетни денови за мене се најслатки , првите сончеви зраци ,кокичињата , зеленилоо , мојот роденден ....... премногу го сакам месецев Мај - Во месецов се осеќа некоја посебна убавина , расположение, малку потопло од првите пролетни денови , ги обожавам Мајските излетчињаи уживам во прекрасните бои на пролетта. Јули и Август - Топло, безгрижно и мразеливо време . Многу сонце многу долги летни прошетки, журки, море и плажа како неизбежен дел .Месециве носат прекрасни спомени Јануари - Ја би го нарекла фамилиарен месец Месецов има некоја посебна убавина, Без разлика каде и колку да сме далеку се враќаме за Јануарските празници, го сакам месецов бидејки е единствен месец кој успева да не спои со фамилијата и ни носи прекрасни моменти.
Најубаво ми е на пролет посебно Април можеби пошто тогаш сум родена па има нешто и во тоа бидејки најубаво ми е за шетање не е толку топло и зеленило на сите страни
Го сакам секој месец во кој е многу топло!!! Мразам студ, не искачам од дома кога е многу ладно па и светов да се руши, не мрдам од радијатор. Го сакам Јули, тогаш сум родена Август- мнооогу е топло си дремам на 50 степени надвор и супер ми е Мај- поради цветовите на дрвјата и нивниот мирис, се е обоено