Јас Шпански многу сакам, не знам зошто ама ептен ми е лесен за учење, примамлив, убаво ми звучи. И Англиски исто.
Za mene na prvo mesto e makedonskiot od patriotski pobudi ama go obozavam i ruskiot i koga bev vo pocetna faza na negovo izucuvanje na fakultet,slusajki go,dojdov do zaklucok deka e mnogu nezen,izgovorot mi bese mnogu seksi i mi pottiknuvase mnogu emocii ama mi precese nekogas toa cuvstvo na ranlivost koga ke go cuev,bidejki kako masko ne sakav da me raznezuva,mislev deka mi ja pogagja maskosta sto e predrasuda normalno,tipicna maska gledna tocka ama kako minuvaa godinite mi stana sosema prirodno da go slusam izgovorot a i jas da go izgovaram sovrseno i bez emocii.Sepak za mene ruskiot e jazikot na ljubovta.Mnogu stranci koisto go izucuvaa na faks ruskiot so mene isto bea pod golemi vpecatoci,se palea na nego,a i jas ne bev isklucok pa edna ruska profesorka,mnogu poznata,avtor na mnogu knigi,priracnici po literatura za stranci na ruski jazik,za zal stara bese, mi gi gledase reakciite koga izgovaraa, a osobeno reakciite na bukvite ѕ,ч koi kaj niv se izgovaraat mnogu meko i bukvata шч koja kaj niv isto e omeknata pa namerno mi gi povtoruvase i mi gi istaknuvase so cel jas da slusnam bidejki me palese toa, a i deka mislea site deka uste ne go razbiram ruskiot jazik i sto zboruvaat,a jas se pravev naudren i uste povekje pokazuvav emocii preku grimasi,ko da sum zelen za seks za oni povise da se palat i insistiraat na izgovaranjeSekoj so svoite fantazii,a i malce potcenuvacki od nivna strana deka ja taze togas dojden vo Moskva na studii,a ne znaeja deka jas mnogu brzo go sovladuvav jazikot.Fun times! I kineskiot mi e isto takov nezen posto go ucam vekje 4 i pol godini,a go sakam i spanskiot i british english.
Што знам, како се одредува убавина на јазик? Ако е по тоа како звучи, ми се свиѓаат албански и италијански.