makedonski (literaturen,dijalekti ne). spanski,srpski,hrvatski,ruski, angliski, korejski mnogu mi se odbivni duri odvratni germanskiot i turskiot
Јас ги делам на погруби и понежни јазици . Погруби - Германски , Македонски , Бритиш Енглиш ( ова по акцентот го сместувам во погруби ) , Француски . Понежни - Српски ( и останативе југословенски јазици ) , Руски , Англиски ( САД ) , Италјански , Шпански , Јапонски .. Сите се убави на свој единствен начин . Добро , некои се потешки и покомплицирани за изучување , ама кој има желба , тоа е мачји кашаљ за него .
Италијански и шпански. Не зборувам ниеден од тие но убаво звучат. Ќе кажев и француски, ама го мразам. Се утепав од учење и многу беше комплицирано.
Сите јазици се убави на свој начин. Бидејќи мојата животна определба е германскиот јазик, истиот го сметам за еден од поубавите јазици. Не го исклучувам и македонскиот јазик, содржи елементи, што другите јазици ги немаат.
Италијанскиот ми е најубав. Убаво звучи, и лесен ми е за учење. Го зборувам. Францускиот исто многу добро го владеам, и мене ми се допаѓа, но многу луѓе рекле дека им е претежок и дека го мразат. Германски имам еден степен, и тоа е претежок јазик, со падежи, неправилни множини, и секоја именка ја учите на памет дали е машки, женски, среден род. Претежок и некако многу строго делува. Сега почнав да подучувам турски. Не би рекла дека звучи убаво, но ете сакам нешто да научам. Англискиот исто го зборувам, ама не го сакам. Во школо кажуваа кој јазик колку е богат, колку зборови содржи и беше кажано дека англискиот бил побогат од францускиот и германскиот. Мене така не ми делува.