Најубав јазик според вас?

Discussion in 'Литература и уметност' started by sweetgirl1106, Nov 5, 2012.

1. N.Kety

N.Kety Популарен член

гледам дека на многу од вас ви се допаѓа италијанскиот .. мене не ми е ништо посебно,дали дека тука живеам,незнам.. според мене :освен англискиот што е да речиме неопходен... германски,турски,арапски .. јазици што ги обожавам и што ги учам :inlove:

2. CIA

CIA Популарен член

Францускиот...дали поради моето Р,онака француски шо звучи или поради нешто друго незнам...ама обожавам да го слушам францускиот јазик,иако ништо не разбирам,еднаш отидов на претстава на француски и супер си поминав иако не разбрав скоро ништо :D
    И сакам да се запишам да го научам,ама ич немам време... :worried:

3. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Францускиот е убав, и италијанскиот убаво звучи. Нели викаат францускиот бил јазикот на поезијата. Италијанскиот многу побрзо, полесно се учи.

4. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Англиски и Шпански. :)

5. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Италијанскиот ми е совршенство. Посебно кога го слушам Adolfo Margiotta. Ах, бре луѓе, убавини. Грчкиот ми звучи аристократски. Рускиот си го сакам многу. Ме потсеќа на некои стари времиња..

6. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

На прво место англиски, па шпански, италијански и германски.
    Сакам и француски ама јазиков ми е тежок за учење, сакам да слушам музика и да слушам како зборуваат, ама не знам да го зборувам. Акцентот е претежок!

7. Lenni

Lenni Истакнат член

Бyенос диас Бонжyрр гyтен таг на сите полиглоти овдека, јас сакав пак да се навратам на темава не знам дали некој го спомна Портyгалскиот, Прекрасен е, не можам да го изоставам, мајчиниот јазик на мојот најомилен писател Паyло Коелјо)) посебно Портyгалската типична мyзика "Фадо", кога ја слyшам толкy ми навира една романтична носталгичност, една лесна меланоxилија и мечта. Да не зборyвам понатака и за земјите, Бразил, Портyгалија... Дyшата ми се шири ко ќе си помислам.. Во астрокартограФијата наталната Венера ми минyва точно над Рио, тамy има љyбовна енергијааа.. Сонyвам дека ќе сретнам еден ден некој набилдан БразилеЦ што ќе ме наyчи Портyгалски... <3 <3

Меланоxилија)) некоја нова состојба)) меланxолија, де))
    П.С.: ПЕТ SВЕЗДИ за сите Фанови на ФранЦyски, верyвајте не е толкy тежок за yчење, така само наизглед од Филмовите кај што брзо зборат, иначе Фразалната стрyктyра мy е иста ко на Македонскиот. Па yште и она "р" да го имате вродено))))

8. sweet-star

sweet-star Популарен член

Француски,Англиски(Британски),Италијански,Руски,Германскиот ми е онака убав и Македонскиот секако. :)

9. rosalka

rosalka Истакнат член

Италијанскиот. Го обожавам поради својата едноставност, одличниот изговор, едноставно го сметам за јазик преку кој можеш да ги изразиш најсликовито своите чувства.

Турскиот. Ме потсетува на нешто ориентално, го сакам Истокот и тие култури.

Англиски. Не американски англиски, туку Британскиот, изворниот. Јазикот на старите англиски писатели, поемите и сонетите, на љубовта и страста. Ме одушевува преееекрасниот акцент. Уф, јазик на кој не можам едноставно да одолеам. Толку џентлментски ми делува, преубаво нешто!

10. shz

shz Форумски идол

Шпански и Англиски :)

11. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Шпански - Го обожавам просто. А и плус дека знам да го зборувам уште толку си го сакам... Има нешто посебно во јазиков. Мислам дека на шпански најдобро се изразува љубов и се враќа некој таму од каде што излегол

Руски - Дали поради што има нешто руско во мене. Дали поради што обожавав порано да ја слушам баба ми каде што зборува руски, не знам. Ама знам дека го сакам многу и дека ќе се потрудам да научам многу повеќе од тоа што знам сега.

12. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

италијански,португалски,руски и шпански...

13. tigerlady

tigerlady Популарен член

Моментално од италијански преку таквото ми дојде ама убав јазик е. Имав прилика да го слушнам наполиетанскиот дијалект и се вљубив во него, ептен е интересен и јазико-кршачки.

Рускиот ми е вечна љубов и сум решена еден ден да го научам. Српскиот исто си го сакам, тоа нивно убаво ч. Португалски и француски ми се два прекрасни јазици, уште да разберев нешто кога зборуваат. :lol:

14. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Англиски, словенски и португалски :)

15. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Шпански и Италијански.

16. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Италијанскиот на прво место, па францускиот.
    Италијанскиот ми е најмилозвучен јазик, со мерак да го слушаш :wasntme: Ќе почнам да го учам потаму, сега за сега само француски учам, повеќе од 6 години.

17. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

италијанскиот и англискиот

18. Snow.Queen

Snow.Queen Активен член

Според мена најубави се: италијанскиот,грчкиот и турскиот. :)

19. ElenaRbd

ElenaRbd Истакнат член

Па би рекла француски и италијански, но нашиот МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК е еден и единствен! ;)

20. Tej4e

Tej4e Истакнат член

мешан Англиски(и британски и американски). А убави се и Рускиот и Шпанскиот :)