Најнеомилено ми е бришење прозори,зато што ги имам многу. Само во дневната имам пет балконски врати. Во останатите соби по два прозорци и по две балконски врати,па така да на рати чистам тоа. И чистење пајажина. Мразам,а и заборавам. Маж ми чисти тиа од време на време.
Мразамммммммммммм да мијам садови. Се убедувам со саати. Да готвам ми е мерак, ама после.... Некогаш буквално не готвам нешто оти ми е мака после да ги мијам садовите.
Најнеомилена домашна обврска ми е собирање пикавци пред ограда или во тревникот, а често и ѓубре кое го фрлаат невоспитани луѓе (не би ги нарекол граѓани). Поминуваат покрај мојот дом и фрлаат. Буквално секој втор ден собирам со кеса во рака. И кучињата на мојата комшика. Лом ми прават низ дворот. Ја имам опоменато неколку пати да си ги прибере кучињата, затоа што ми буткаат канта, вршат нужда, носат ѓубре. Веројатно треба ја пријавам во шинтер служба кога со цивилизиран разговор не се постигнува ништо.
Најнеомилена готвење особено на +40 Ц исто и пеглање, метење двор (особено дека баш тогаш сите соседи ке поминат па поздравување па по некое прашање Најомилена да спрострирам перени алишта, потоа да ги средувам и распоредувам кое за каде е. Миење садови
Дефинитивно пеглање една страна пеглаш другата се изгужвала... И пражина бришење али не толку колку пеглањето
Раскревање маса после ручек, миење садови и пазарење за дома.Да се разбереме, ако е нешто бела техника, џиџи-миџи за дома и облека, прва трчам во продавница. Топ 3. Ова маж ми средува, само да не пегла ништо и никогаш по можност.
Пеглање Пеглам по потреба и најнеоопходно. Се друго може да помине освен да застанам и пеглам, ноу ноу
Изгледа на сите ни е најнеомилена обврска пеглањето. Ама кога се мора, се мора. Само по потреба пеглам. Не личи на ништо изгужвана маица/кошула. Кога ќе ја видам пеглата, коса ми се крева.
Јас баш сакам да пеглам , со музика ми е баш refresh mind Најнеомилено ми е миење садови и чистење со правосмукалка.
Кога треба да ги извадам и наредам измиените садови од машината. Кога ги распределувам во плакарот перените алишта