Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На два-три реда муабет...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од LaFille, 8 февруари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.663
    Допаѓања:
    202.209
    Јас ја сакав хемијата, ама не ги сакав професорите, особено таа во 2-ра година што ми беше.... ем класна, ем врска немаше од хемија... за никаде... а башка мене хемијата ми треба понекогаш, во праксата :roll:
    ееее... што убаво вака ми дојде да се потсетувам на школото :P :P :P :lol: :lol: :lol:

2. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    :lol: јас среќа само во основно имав хемија и единствено што памтам е H2O :oops:

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.663
    Допаѓања:
    202.209
    Па и не ти треба друго, H2O, NaCl, H2O2 и доста ти е :lol:

4. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Абе јас хемија мразам,а зашто - незнам
    дали дека многу строга се погоди наставничкава...морало на памет се никако периоден систем на наставно ! грррр :evil: :evil: :evil:

5. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    ај сега биди добра и преведими освен првото што е вода ...другиве што се???
    сериозно поима си немам...може е срамота :oops: ....ама моја облас е економија и немам врска со хемија :roll:

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.663
    Допаѓања:
    202.209
    NaCl - натриум хлорид - солта што ја користиме за јадење...
    H2O2 хидроген - ај да не ти кажувам за што се се користи, знаеш, а може во разни концетрации, како 3%, 6%, 9%... итн....

мене па ич не ме бива за економија... затоа си одбрав да бидам бербер по народски кажано :lol: :lol: :lol: :lol:

7. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    фала на превод и толкување :D
    секој го бива за нешто...битно е чесно да се заработува ;)

8. Wild.Child

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Кога дојдовме до занаетиве...дај да ве прашам размислував пред некој ден за средно имам уште една година ама ај... повозрасни сте и поискусни незнам што да правам сакам и јас за фризер да одам бидејќи тоа ме интересира ама мајка ми ми вика зашто да сум одела тоа коа одлична сум била и на друго ќе ме примеле...што е до мене никаде не сакам... :lol:
    Да отидам Медицина - ќе скапам од учење,Гимназија - Математика,хемија и физика баш и не ми одат. Сега сакам нешто за јазик пошто ми одат јазициве а исто и за адвокат дај помагајте некое ваше мислење што викате ? :D

9. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    ај вака да ти кажам....и јас бев со сите петки...моите сакаа да одам медицина...ама јас како по обичај никој не слушам и правам тоа што сакам....и си се запишав економско и ми беше супер :D имав во класот луѓе кои со сила родителите ги натерале да се запишат и мака мачеа со учењето....јас си учев со мерак затоа што тоа ме интересираше и пак си бев со сите петки и во средно :lol: ....мој совет ти е оди таму каде што сакаш и учи да го работиш она што навистина ќе те исполнува ;)

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.663
    Допаѓања:
    202.209
    Малечка си, имаш уште време да размислиш, ама искрено, ако мене ме прашуваш, оди си во јазична гимназија, супер ќе ти биде, ако ти одат јазици особено, пошто и нема некој голем труд околу тоа... а после можеш и на факултет, има доста побарувачка за професори и преведувачи...
    и фризерка не ти е лоша опција, т.е со ова модерново, стилист... ама одлуката е твоја ;)

И те поддржувам да не одиш на медицина, пошто стварно ќе се убиеш од учење, а не вреди, барем не за здравствово кај нас, и исто, ако не чувствуваш дека навистина можеш да го работиш тоа, затоа што не е секој за медицина (иако многумина кај нас мислат дека можат и тоа да го работат - а не е за сите)...

Се надевам помогнав... малку :D

11. Wild.Child

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Најубаво ќе си одлучам кога ќе дојде време да не му ја мислам дега многу многу да си уживам уште една година дур можам :lol: :lol: Па послем кај ме носи патот натака :D

Фала ви а што се однесува до медицината имам една комшика дење - ноќе учи најубавите години во учење ги пројде... а на крај зошто ? За да дојде ќерката на премиерот и да ја стават пред мене? не фала :lol:

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.663
    Допаѓања:
    202.209
    Така де, уживај малку, од кај знаеш што ќе излезе... важно ти да го одбереш она што го сакаш, а не она што сакаат твоите....

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.663
    Допаѓања:
    202.209
    Е кај ми избегавте :?: :(
    туку и мене ме снема, си барам фустан... ај ако наврати некој, викајте ;)

14. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    јас тука сум....се борев со принтерот нешто :lol:
    за што бараш фустан??? каков?

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.663
    Допаѓања:
    202.209
    Венчаница си барам... само гледам по нетов да најдам модел што ми се свиѓа, ама проблем е што не знам како ќе ми стои :roll:

16. Wild.Child

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Тука сум и јас :) Ако треба помош кажи ќе побараме и ние нешто па ќе го ставиме тука :D

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.663
    Допаѓања:
    202.209
    Си најдов интересни моделчиња... ама цените им се... мама миа :worried:ilent:
    е овој ми се свиѓа на пример....

18. Wild.Child

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Според мене тука веќе не се гледа цената... Сега да не биде сепак вон границите на нормалното,меѓутоа посебен ден е треба да изгледаш онака како што ти сакаш и како што мислиш дека би ти прилегало најубаво - барем според мене. :mrgreen:

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.663
    Допаѓања:
    202.209
    Не е толку проблем цената, пошто јас нема да го нарачувам туку ќе го шијам тука во Македонијава... не знам дали ќе ми се погоди ако го нарачам, па што си е сигурно, сигурно си е... ама гледам фустани, колку да добијам некоја идеја како сакам да изгледам... ама овие манекенкиве слабички бре :evil: знам дека ќе ми го сошијат по мера, ама вака кога ги гледам на слика... како не ставиле некоја пополничка :lol:

20. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    После повеќе од пола сат читање ви се приклучувам и јас. И едно прашање до Аннатх: да не имаш Гимназија учено и Лоле да не ти беше класна? :lol: :lol: Само претпоставка :D

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.