Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На два-три реда муабет...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од LaFille, 8 февруари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.639
    Допаѓања:
    202.066
    Арно де, ако не ти се посреќило вечерва, утре ќе ја биде работата ;) :lol: :lol:

2. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    :lol: :lol: :lol: Ќе биде,ќе мора да биде :lol:
    А добро да прашам ова приказнава до кај ќе оди,закон сме :lol:

3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.129
    Допаѓања:
    67.245
    Ќе оди ќе оди хахаха

4. purelove

purelove Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    10
    интересна станува :P

5. Katja.efremova

Katja.efremova Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    92
    Женски прво добро ви вечер...наминав јас само да ве прашам некој дали има прочитано книга со пророштвата на Ностардамус...сакам да читам ама незнам во какви верзии ги има ако ме сваќате што сакам да кажам ?

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.639
    Допаѓања:
    202.066
    Добро вечер Катја ;)
    Еве јас да ти одговорам... имам една книга со пророштвата на Нострадамус и демек ќе ја читав, ама тие се ставени во оригинал со некои толкувања... ама не знам колку се точни тие толкувања... во секој случај, да ги читаш неговите катрени, нема да сфатиш ништо оти пишува метафорично, барем така мислам...

А да те прашам... зошто да си го мачиш мозочето со Нострадамус? :?:

7. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.129
    Допаѓања:
    67.245
    Интересно и јас сакам такво нешто...
    Него ја отидов па ќе се читнеме или после или утре. Ајт добра ноќ

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.296
    Допаѓања:
    158.153
    Јас не сакам,паранојата ќе ми дојде до израз.Ама фино би било некој да излезе и конечно да каже - ќе има крај на светот...па така поштено да се деси Содома и Гомора,да се вратиме во хипи времето и да се направиме лом во секоја смисла! :D
    Шала...ама барем да си знам да не учам и да не се нервирам,да поживеам на раат дур можам...

9. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    ај ем бек :lol: :lol: :lol:

која тема се врти сега????

10. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Добра ноќ Реинбоу!
    Не сакам да го читам нострадамус,некако тоа предвидувањата...ми ствараат непотребна тензија.де ова де она ќе се случи.Верувам можеби во такви натприродни работи,ама ...штознам...

11. Katja.efremova

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    92
    Od kaj znam nesto interesni mi se takvi stvari..ama nema da svatam metaforicno taka da nema da ke te poslusam i ne se macam..sepak fala na odovorite :) Pozz odam sea da uzivam vo Harry Potter :D

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.639
    Допаѓања:
    202.066
    И мене ми беа интересни, ама после стварно ми се јави некоја параноја :roll: баш и затоа што имаше толкување за случките после 2000 година, ама искрено, голем дел од тие работи што беа предвидени не се ни случија... затоа почнав со резерва да гледам на тоа, и на крај ги баталив...

13. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    може сте го прочитале...прееска налетав на статијава....

Нострадамус се остварува

Поплави, потреси и суши, налудничави лидери, нуклеарно вооружување... се се тоа рецепти, што по било кое сценарио...

... можат да бидат опасни за опстанокот на човештвото, за што всушност пишувал и Нострадамус.

Според толкувањата на книгата од Нострадамус, крајот на светот треба да биде помеѓу 2007 и 2012 година.

Лудиот водач идентификуван како Осама бин Ладен, кој ќе дојде до нуклеарното оружје и со него ќе ја нападне Европа е едно од сценаријата за крајот на светот.

Покрај налудничавиот лидер, во книгата се споменуваат и Антихристот, кој ќе го контролира светот, како и "црниот папа", идентификуван со американскиот претседател Барак Обама.

Во кодот на Нострадамус е предвиден економски крах на САД, ситуација која наводно ќе ја искористи Антихристот и ќе го внесе светот во Трета светска војна, што ќе значи крај на човештвото.

Целата приказна за крајот на светот, ќе биде пратена со серија природни катастрофи, особено поплави и потреси.

За овие сценарија зборувала и пророкот баба Ванѓа, која во своите видувања ги предвидела - Втората светска војна, потонувањето на подморницата "Курск", нападите на 11 септември.

Според нејзините пророштва Третата светска војна ќе почне во 2010 година.

14. Katja.efremova

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    92
    ДА баш заради ова ме заинтересира :lol: :lol: викам дај да видам што ме чека...али јбг се си има крај па сега кога тогаш мора да не снема барем сите на куп ќе си се сретнеме горе во рајот или пеколот кој како си залужил :)

15. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    E па добро,дел од овие работи се доста логични,се случуваат веќе,поплави и сите природни катастрофи аам и ние треба да си помислиме дека можеби природата ни враќа за нашето досегашно невнимание.Сепак и светов ја претера со глупости,загадување,нуклеарки,што знам мене тоа ми е поверојатно,предвидувањата се сепак предвидувањае нешто се остварува,нешто не :roll:

16. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    јас останав без зборови кога го прочитав...некако несакам да верувам...ама шубе ми падна :?
    затоа драги мои уживајте во животов најдобро што можете и не го трошете времето залудно на глупости и нервози и небитни луѓе....па што биде нека биде...до каде е пишано ќе тераме ;)

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.639
    Допаѓања:
    202.066
    И јас мислам дека природата почнува да враќа... ама во секој случај ова што се случува е сосема нормално... од друга страна, никој не може да предвиди како човекот ќе се однесува - поточно дали навистина ќе има Трета Светска Војна или не... како и да е, не се заморувајте многу со тоа... ќе биде како што било пишано, и ние не можеме многу да смениме околу тоа... затоа CARPE DIEM! ;)

Btw, јас се одјавувам... нешто почна главата да ме боли, ако се наспијам би требало да ми помине... а утре ме чека средување по дома :roll: добра ви ноќ на сите и се читаме утре! ;)

18. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    Добра ноќ :)

а јас ја гледам од прееска Хипица на темава онлајн...а не пишува...па ај специјално да ја поздравам :D :D :D

19. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Ок,Анатх,добар ноќ,се надевам ќе ти помине.
    Е а сум слушнала дека ако имало трета светска војна,според нострадамус после неа ништо нема да остане,освен дел од луѓето и ништо од технологија и слично,демек ќе живееме како во камено доба одново :roll: :roll:
    Кој знае :roll: како и да е...животов наш е еден и терба максимално да го изживееме,како што рече Го-Гирл

20. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    повторно истомисленици :lol: :lol: :lol: колешке ;)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.