Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На два-три реда муабет...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од LaFille, 8 февруари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. free

free Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2010
    Пораки:
    1.526
    Допаѓања:
    75
    srnicka ma na tvojov da ne mu padnal pritisokot od vremevo? sto e ova do dva uste spie... pa toj cela vecer li lumpuva :lol: :lol: :lol: se salam... i mojov pred malku stana... denes vtora e na rabota :lol: :lol: :lol: valda sega ke se razbudi i tvojov :roll:

2. LaFille

LaFille Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    57
    Напротив, мене ми беше ептен лесен токму поради францускиот...сличен изговор, падежите не ми беа проблем бидејќи и во латинскиот и во германскиот има падежи....ама ми беше одбивен баш поради ситуацијата...и во тоа време, напуштив од едно работно место, и барав друга работа, и секаде каде што конкурирав работните места ги добија албанци...и не можев да го сварам тоа...во сопствената држава да не можам да се чувствувам слободно...и не можев да продолжам да го учам...

3. srnicka24

srnicka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    45

auu tezok spanko e mojov nemas poima kolku spie duri me nervira ponekogas so toa spienje ...koga ideme na odmor on spie do 1 jas u 8 sum budna :roll:

4. free

free Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2010
    Пораки:
    1.526
    Допаѓања:
    75
    aaa LaFille toa e veke drugo... jas nemam takvi predrasudi i ne se zamaram so takva nekoja si dnevna politika so profitabilni nameri...
    togas izvini sto ke ti kazam, mozebi i jas ke ti bidam odbivna bidejki i jas ne sum makedonka...
    :roll: No comennt!

5. free

free Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2010
    Пораки:
    1.526
    Допаѓања:
    75
    ooo i tanjeto bila tuka... pozdrav Tanja... kako si?

6. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    zdravo devojcinja,eve me i mene kako ste?
    zdravo free,kako si mi? :P

7. srnicka24

srnicka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    45
    free jas nikogas ne sum imala takvi predrasudi..opstestvovo ni e tapa...i decko mi e od mesan brak i ne mi smeta toa..site sme luge od krv i meso neli?

8. free

free Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2010
    Пораки:
    1.526
    Допаѓања:
    75
    ok e milo... malku nizok pritisok... poradi vremevo ke da e... pocna so rabota denes?
    jas denes odmorena naspana... :D

9. srnicka24

srnicka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    45
    zdravo tanja:)

10. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    ej mi nedostigavte,bev slobodna vcera pa me nemase na feminava ..bev na gosti kaj deckomi,da mu vratam malce i jas ne se toj kaj mene :lol:

11. LaFille

LaFille Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    57
    Не не, Фри...Да не ме сфатиш погрешно...Немам предрасуди, единствено што ме нервираше е што работата ја добија луѓе коишто воопшто не беа квалификувани, т.е. немаа ни доволно образование...На едното место примија човек од 45 години којшто имаше 3 години средно...Секоја чест на оние коишто поминале толку многу години на факултет и го завршиле...немам јас со тоа проблем...само ме нервира неправедноста...и не велам дека меѓу нас македонците го нема тоа...го има...и тоа премногу...но не можев тогаш да се помирам со фактот дека јас имам и високо образование, ги имав сите потребни квалификации, и работно искуство, а јас не ја добив работата туку примија некого со партиска книшка...и затоа не можев да се натерам да продолжам да го учам албанскиот...Во тие неколку месеци кога барав работа, јас се чувствував како малцинство...И не ми е важно која националност си, мојата најдобра другарка е Ромка муслиманка...И со години нашето пријателство опстојува...Немам предрасуди се дури си човек спрема мене...

Извини што те навредив.Воопшто не ми беше тоа намерата :(

12. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    bez politika i bez predrasudi devojcinja,tuka sme da se druzime,skoknete gi tie muabeti :D

13. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    добар ден :D

откако се исклучив вчера има 30 страни муабет направено...ама неможам да ги читам па сега само ќе се вклучам во муабет ако може :?: :oops:

14. free

free Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2010
    Пораки:
    1.526
    Допаѓања:
    75
    srnicka... mene mi e krivo samo za edna rabota... bidejki se vrtam po tie krugovi (takva mi e rabotata)
    site tie go..nari da gi narecam, koi sirat po narodot negativna energija so nacionalisticki paroli, ama bas bukvalno site, se karaat pred nas, a po restorani jadat pijat zaedno... a nie obicniot narod ke se zanesuvame, ke se karame ke se mrazime, a oni ke ni se smeat u faca :evil:
    jas ja razbiram LaFIlle, zatoa sto navistina tesko e denes da najdes rabota, i poradi nekakvi si dogovori, ke treba nekogas i poslabi da se primaat a po dobrite da ostanat na ulica...no ova e samo proces, koj nabrzo ke pomine, i povtorno kvalitetot ke bide vo prasanje... toa sum sigurna, bez razlika od koja etnicka zaednica i da bide, sepak ke treba kvalitet...

jas bidejki izrasnav so makedonci albanci i turci, i jas ne mozam da imam predrasudi, jas ne mozam da mrazam luge po etnicka osnova, jas gi delam lugeto na dobri i losi... i sto sega, poradi nekoi nivni frustracii jas da go mrazam mojot najdobar drugar makedonec? e ne fala, toa nikogas nema da go napravam.

15. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    i so ke se pofalite,free,go girl i koj drug ima prisuten? :P

16. free

free Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2010
    Пораки:
    1.526
    Допаѓања:
    75
    tanjee nema sto da se falime... ne ni teknuva sega nisto, vo zabluda sme :lol: :lol: :lol: site cekame kako ke reagira deckoto na srnicka za poklonot koj go dobil so brza posta... :lol:

17. LaFille

LaFille Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    57
    Се надевам дека многу бргу ќе дојдат до израз луѓето кои се навистина квалитетни, бидејќи токму поради тие договори што ги спомна Фри, се создаваат тензии и нетрпение...Нормално дека нема да ми е сеедно кога јас нема да можам да најдам работа поради тоа што во таа институција треба да се исполни бројката од неколку проценти, а ни на девојката Албанка што ќе ја примаат нема да и биде сеедно бдиејќи сите ќе мислат дека е влезена поради етничката припадност а не поради нејзините квалитети. Има една ученичка кај нас што е примена по договор, и со нејзе правевме муабет токму за тоа. Таа искрено призна дека не знае дали ја примилена работа затоа што поминала ноќи и ноќи не спиејќи и учејќи медицина, и специјализирала настрана, или пак затоа што треба да влезе за да исполни квота...

18. LaFille

LaFille Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    57

Јас сум невидлива :o :o Уф, конечно :lol: :lol: :lol:

А кај отиде срничка? Тој да не се разбудил :lol: :lol: :lol:

19. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    јас ќе се пофалам...завршив со обврски за оваа недела сега 3 дена уживање и малку учење дека се ближат полагањата :lol:

20. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    О па гледам тука има колешки, и јас завршив на филолошки. Инаку на фаџкултет втор јазик ми беше албански и морам да признаам дека немав проблем, професорите се екстра, лесно може човек со нив да се договори, навистина намам лош збор за нив, барем за тие мане што ми предаваа , без разлика на националноста, што неможам да го кажам истото за некои професори од другите катедри.
    На светов има три типа луѓе, добри , лоши и политичари. Со добрите и со лошите секогаш знаеш на што си ама овие политичарите се малку заебани (простете на вулгарноста) :D :D :D
    Туку кој ќе стави денес кафенце ???

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.