Зависи каде одам и како се чуствувам.Најчесто доколку на вечер излезам само на кафе носам балетанки па и патики,а ако пак излегувам така во некој бар,клуб носам штикли,но не секогаш.Сепак се е до удобноста Преку ден се разбира чизми,патики,балетанки
Зависи каде одам..ако одам на обична прошетка низ парк по булевар итн. носам патики. Кога одам на забави,диско,кафичи со штикли или полна пета а балетанки носам најчесто кога сум уморна од штиклите и кога сум облечена поелегантно!
Ниско. Имам еден бар балетанки и еден пар чизми од кои не се делам и се се врти околу нив. Ама кај и да е мора да се одделам од нив затоа што чевлите на висока потпетица од кога збираат прашина.
Па зависи каде искачам, за во дискотека штикли обавезно..за на кафе или било каде никако штикли, обично патики а поретко балетанки и чизми
Зависи од расположение. Некогаш ако сум расположена одам со штикла, некогаш како на пример преку лето, со римјанки. И тоа за викенд. Преку зима сум во чизми, од кои само еден пар имам рамни, а сите останати ми се на штикла. И еден пар на платформа. Исто така зависи каде е планот да се излегува. Ако сме за на кафе само, може и без штикла да помине, ако сме за продолжување некаде, штиклата е неизбежна.
Би сакала да можам да носам штикли, но дечко ми е колку мене и кога ќе облечам штикли сум повисока од него и неубаво изгледа. Па поради тоа носам или ниски чизми, или пак балетанки,римјанки,апостолки.
Ако мислиме баш на излегување, тогаш обавезно штикли. На прошетки, на кафе и слично носам балетанки, сандали, римјанки, патики
Сакам штикли и тоа високи, иако летово мислам дека не соблеков балетанки каде и да одев. Краток шорц или фустан, балетанки и голема ташна-совршена комбинација, плус удобна Штикли преку ден ретко носам зашто сакам да пешачам, а сите штикли што ги имам се високи, дали еден пар само се ниски. Иако балетанките имаат блага предност во последно време, не им откажувам љубов ни на штиклите
На излегување во патики. Штикли носам многу ретки, ама многу. Евентуално за родендени, забави, некои такви настани. А на излегување, порано имам 2 - 3 пати испаднато со штикли, ептен имав една другарка која многу сакаше да носи штикли, да се презентира. Додека дружев со неа носев штикли. А сега, овој период, нешто чизмички носам, а балетанки ретко. Еден пар имам салам и еден пар римјанки што ги имам за секој случај, не се знае кога ќе ти притреба нешто. Најчесто сум со патики. Кратки пантолончиња, маичка и патичиња, не се замарам како одам, дали ќе ми се свитка ногата, дали ќе ми се смее некој.
Исто како што кажа Chocolate.me ретко носам штикли...За родендени,забави или некои посвечени излегувања...Што знам...Поудобно ми е во патичиња,чизмички,балетанки и сл...
Многу зависи каде ке се оди и кога.Ако е за вечерно излегување носам штикли,преку ден балетанки,патики,чизми.
Досега штикли немам обуено а и не планирам, се сметам за мала уште (не баш , ама не ми е удобно во штикли, и крај) За излегување .. зависит.. назима мојт да се десит и во чизми на плута а иначе и во сандали и патики мојт да се десит (зависит до каде и кое време..)
За вечерни излегувања и свечени пригоди, најчесто во штикли. За поопуштени пригоди, може балетанки, патики и слично.
за преку ден патики а за навечер во град за прошетка чизми или патики а за во кафич или чизми или штикли.