На излегување во штикли, или...?

Discussion in 'Мода и стил' started by Lolipop23, Mar 28, 2010.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Да бев повисока цел живот во старки ќе го поминев, а вака често носам штикли или сандали на плута.

sugarlips likes this.
  2. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Секогаш во штикли..Се чувствувам поженствено, а и ниска сум за да бидам забележана покрај толку многу девојки на штикли ако јас носам патики :lol:

sugarlips likes this.
  3. crazylady

crazylady Форумски идол

Најчесто носам ниски чевли ( оксфордки ). чизми на полна пета, балетанки, навикната сум на ниско најкомотно и најубаво ми е.
    Штикли и патики многу ретко носам. :)

sugarlips and eliesaab like this.
  4. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Абе удри на патика...штикла само на родендени,свадби,крштевки такви ми ти работи ;)

sugarlips and crazylady like this.
  5. Ицолгудбејбе

Ицолгудбејбе Истакнат член

Зависи како сум расположена...;) Зимно време исклучително носам само чизми,додела летно време сум на штикли на платформа(поудобен модел)..За свадби и свечености ,тука е штиклата :)

sugarlips likes this.
  6. taznata :(

taznata :( Истакнат член

Многу сакам да носам штикли на излегување, тие ја даваат онаа женственост, затоа и се носат, поубаво изгледа и нога и се. Но што кога си многу висока и неможиш да носиш штикли иако ги обожаваш? Висока сум 178-179 см и скоро секогаш излегувам на ниско.

7. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Доста висока сум (175 cm), а и штиклите не ми се баш удобни за носење, па носам пониски само на посвечени пригоди (свадби, матури и родендени понекогаш). И за вообичаени излегувања преферирам женствена и поелегантна кежуал облека, ама ја комбинирам со балетанки, односно по classy чизми во зима. :lol:

8. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Ако ти се чувствуваш убаво во нив, зошто не би ги носела? Не мораш да носиш од оние со штикла од 15 см., ама сепак можеш да одбереш некои пониски - ем ќе ти се поудобни, ем ќе изгледа убаво и не претерано. :)
    Јас со мојата висина од 173 см секојдневно (доколку не носам патики) носам чевли со мала потпетица, а за одредени излегувања преферирам понекогаш и екстра високи штикли. Битното е да се чувствуваш удобно во она што го носиш, и истото да ти прилега.

9. taznata :(

taznata :( Истакнат член

Проблемот е тоа што сите другарки се пониски од мене околу 162-3см а јас секогаш стрчам ко ке сум со нив како бандера, тоа ми претставува проблем, а и доколку ставам штикли навечер ќе сум уште повисока. Имам носено само еднаш штикли навечер и ги чувстував сите џуџиња околу мене, се чувствував ко највисоката жена на светот :( а премногу имам мерак штикли да носам. Убаво изгледаат кога ќе ставам на мене ама се разликувам од околината и сум повисока и затоа ми е незгодно и ретко ги носам. Тешко е кога си толку висока, колку би сакала да сум барем неколку сантиметри пониска ама не сум ;(

10. frozen.heart123

frozen.heart123 Истакнат член

И јас сум скоро исто висока колку тебе. Значи исто сум се чувствувала, се додека висината не ми стана една од причините за самодоверба. Сите момчиња, сите. Особено повисоките сакаат високи девојки -ова надвор од тема, но чисто да знаеш од тоа што имам зборувано со другари, братучеди, колеги итн. Инаку воопшто нека не ти е грижа што си повисока на штикли од другарките или од останатите, тоа е твој избор, така ти најубаво си се осеќаш. Не гледај да се споредиш со другите, не гледај како изгледаш спрема нив. Едноставно биди убава за себе, и ќе бидеш убава и за другите. Носи си штикли, колку сакаш високи, не се ограничувај, не се оптеретувај. Нема ништо посекси за едно машко отколку долги нозе на штикла! :)

11. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

За излегување секогаш сум во штикли, така се чуствувам поженствено, sexy а и нозете изгледаат супер, многу подобро отколку на рамна чевла. А со оглед на тоа дека сум со некоја средна висина (165 цм.) со штикли си добивам десетина цм. плус. :) Е за болење, болат нозе понекогаш но ќе си трпам :D.

Tinnka2 likes this.
  12. toogood

toogood Популарен член

Sopstven izbor.
    Nekogas sum se stiklosuvala, ama takva bese modata.
    So kostimcinja :lol:, sega e drugo.
    Mladite imaat izbor na obleka, a so toa i soodvetni obuvki.

13. shz

shz Форумски идол

За излегување секогаш сум во штикли иако сум висока, ама во штикли се чуствувам по женствено и убаво.

Petar80 likes this.
  14. strawberry06

strawberry06 Истакнат член

Јас главно за кафе носам балетанки, а за диско/роденден штикли. :)

15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Ретко во штикли. Почесто во патики или балетанки.

16. Nikolovska28

Nikolovska28 Истакнат член

Зависи најчесто чтикли бидејки сум ниска а и поженствено се чувструвам :D, ама зависи и од пригодата ако е некое по кежуал излегување во прашање знам да облечам и старки и балетанки. Летно време најчесто носам сандали високи на полна пета за преку ден, а навечер штикли класични, шпиц најчесто:)

17. Milita18

Milita18 Нов член

Секогаш штикли. Балетанки само за на кафе

18. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Можеби збучи чудно ама мразам штикли.:doh:
    Носам ретко и тоа ептен за некоја свадба, онака за излегување не. Почесто сум во патики, сандали, поретко балетанки.
    Зимото си носам и чизми со штикла не многу висока ама штикли не можам и неможам, имам проблематични криви нозе потоа со денови носам плускавици и ме болат.

SummerGirl likes this.
  19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Блазе си ви што можете да издржите на штикли. Јас едвај на нозе стојам.

20. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Јас на излегување или еспадрили или патики.Адидас или конверс.Штикли не.Ќе полнам за еден месец 18 и уште не знам да одам на штики.