Јас од скоро, од пред некоја година почнав на рамно да одам, па тоа да ти било убавини за нозе и 'рбет. Претходно на работа, на факултет јас бев на високо, и да не беше висока штикла, рамно никогаш не носев. Е сега како трчам по дете еднаш за проба, уште еднаш, и ми остана фаворит, сега вешто ги избегнувам штиклите а и кога носам само кога морам и кога немам многу за одење. Нема поубаво од рамна и згодна кондура. Додуша мене на Биана и штиклите ми се многу згодни и пријатни за носење ама рамно си е рамно.
Штикли сакам да носам ама одамна немам носено и неможам да стојам на нив.Порано како помлада нон стоп носев за излегување.Потоа едно дете,па друго и скроз ги баталив.Претежно на ниско сум ама имам и штикли пониски 5 см најчесто.Нив ги носам за посвечени пригоди.
Најголема болка ми е што имам искривување на палецот на ногата. И со време станува се полошо па не можам да носам ни рамно. А порано не се симнував од штикли
За искривување на коската пред палецот? Ако е тоа, тогаш има сеоаратори за прости кои можат да ти помогнат. Исто, гледај да носиш широки обувки за да не ти се притиснати прстите внатре.
Не, не се здрави вооопшто. И не, не треба да носите за да им сте привлечни на мажите. Ако ВИЕ сакате, одлично, ама умерено и со можност да ги замените по извесно време со други обувки. Високи потпетици имаат смисла дома како предигра, да! Тоа е здраво! (Инаку, fun fact, високите потпетици првично се смислени за мажи.) Од друга страна, не можам да замислам пренесоодветни патики во секаков контекст и ситуација од страна на мажи и жени. И имајте предвид дека има патики и патики. Со слим фармерки одат слим патики/чевли и обратно. Не, патики за планинарење со baggy панталони кои сега се популарни ужасно изгледаат, исто и тренерки што на ништо не личат (главно гледам мажи со никакво чувство за комбинација.) Удобност да, ама не како единствено нешто што е важно. Може да е удобно и да изгледа естетски добро. И не носете чорапи над хеланки, аман! Тоа може кога џогирате и/или во теретана. Контекст, чувство, комбинација, секогаш се менува.