1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На излегување во штикли, или...?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Lolipop23, 28 март 2010.

1. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    патика најчесто....за искачање штикла :lol: :lol: :lol:

2. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Кога излегувам секогаш ама баш секогаш носам штикли :^)

3. frutini

frutini Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2010
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    252
    Навистина многу ретко носам штикли.
    За време на есенскиот и зимскиот период кога излегував носев чизмички со мала штикличка. Сеа кога е потопло одма се префрлив на сандали со полна пета. Не сакам многу да носам штикли, особено не па високи. Иако изгледаат прекрасно и секогаш се занесувам по високи штикли, не ги носам. Се нервирам секогаш кога ќе ги облечам! Поубаво ми е во пониски или платформа ако веќе носам. А иначе вообичаено за излегување си носам балетанки или патики.
    На крајот сепак се зависи од тоа каде одам!

4. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    Зависи кога како :) На излегување обично носам штикли а понекогаш и балетанки, или ниски чизми ако сум изморена или ме болат нозе :D А за вечерно или денско шетање носам патики, римјанки, балетанки или ниски чизми :D

5. Queen-Nefertiti

Queen-Nefertiti Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    46
    Во штикли....и тоа највисоки :lol:

6. Rozevo

Rozevo Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    32
    Другото. Балетанки, патики, еспадрилки, ниски сандалки. Никогаш не сум се качила на штикли. Многу ми се убави за око, ама не ги сакам на себе :)

7. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    Патики, балетанки шо и да е само рамно да е. Па идам да се изнаиграм и изнарипам, а не да мислам како ме болат нозете и врв на се цела таа гужва која може да се претвори во станпедо, етек тогаш како е за нафрцкани цури у штикли охоооо. Ма јок ни крај на памет во штикли на концерт.

8. Asterion

Asterion Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    5.622
    На излегување строго во штикли. :rofl: :inlove:
    До скоро време, да бидам поточна до пред 1 година воопшто не сакав да излегувам во штикли или пак воопшто да носам бидејќи си имав некое филмче во главата дека ако носам штикли со оваа моја висина 180че ќе бидам како џин во однос со другите, и секогаш си излегував во балетанки или пак некои интересни сандали, зависи од тоа каде се одеше. Сега неможат да ме убедат на излегување јас да излезам на ниско :rofl: секогаш сум си на штикла од 10 цм и висината си ја носам гордо. :rofl:

Додека пак кога одиме било на кафе или пак онака за некоја прошетка пак си носам ниско. :)

9. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Зависи од прилика, неможам сегде да одам во штилки тоа е факт, ако одам на концерт/журка тогаш балетанки или патики, за на некое опуштено кафе може исто на нешто рамно, но за во дискотека најчесто штикли, но никако патики кога одам во кафана или дискотека.

Што значи штиклите не се за секоја прилика т.е. секое излегување.

10. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Балетанки или патики зависи од годишното време :)

11. Lady.Rose

Lady.Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    51
    Зависи какво е тоа излегување. Ако е во дискотека тогаш јасно дека со штикли. Но ако е негде полежерно како кафич или ресторан тогаш најчесто одам со балетанки и поретко патики. Сепак зависи од личноста.

12. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.426
    Зависи од прилика. Ако одам во дискотека или кафана тогаш штикли. Ако е некое обично излегување за пошетка или на кафе тогаш балетанки, патики, а може и чевли на плута, значи зависи каде точно се оди. Ако одам на концерт или такви некои работи тогаш патики :)

13. rosie

rosie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    32
    Со друштвото од клас кога искачам ( прво во кафана па после во дискотека ) си носам штикли височки, а во ташна обавезно балетанки ( бидејќи секогаш кога искачам со нив асално пиеме, па да не скршам нога негде со штиклите :D ) :) А со другаркиве од маало си фураме по балетанчиња, патичиња ( јбг све спортиски души :P ). Сепак зависи каде искачаш. За со од клас кажав, а со овие од маало искачаме во Маракана, на кеј, во парк, во пооупуштени кафичи и така.

14. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    76
    зависи од тоа каде одам за преку ден многу ретко носам штикла обично балетанки,ниски сандали или патики, е сеа никогаш немам излезено за во кафич или некоја друга свечена пригода на ниско.

15. honey-bee

honey-bee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    јас многу поубаво се чувствувам кога носам балетанки или патики,отколку штикли.И многу ретко носам на излегување :)

16. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    610
    Верувале или не,јас немам штикли!!! Значи дома имам само сандали кои се на повисока плута за на лето ама класични штикли за искачање што ги носат девојкиве низ град не!(зборувам за оние нели црни класични).Не знам како да се убедам да почнам да носам со оглед на тоа што сум прилично ниска и многу поубаво ми стои кога ќе се качам на високо,ама ете пусто нејќе..се сум у балетанки,патики,сандали-римјанки,апостолки..првите штикли ги купив за матура и ги фрлив затоа што падот им беше многу лош! нема надеж за мене.. :)

17. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.151
    Строго штикла, и строго ултрависока.

18. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    За во диско обавезно иако искрено АМА ИЧ не ми се по кеиф :doh: За кафе во зима ниски чизмички, во лето римјанки или балетанчиња :inlove: а за подолго шетање обавезно патики.

19. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.693
    Допаѓања:
    8.644
    зависи каде излагам ако е навечер обавезно штикли особено ако е тоа некоја дискотека, а инаку за на кафе шеткање и слично си носам се почнувајќи од балетанки римјанки патики па се до чизмички, зависи од времето и од комбинацијата што ја имам на себе, и иако не ми се удобни баш некои модели на високи потпетици сепак ги обожавам и не би ги мењала за нишооооо ;)

На Candice.S му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Miss.Waldorf

Miss.Waldorf Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    16
    Секогаш излегувам со штикли но многу ме болат стапалата па си носам во роденденско кесиче и балетанки хахах така си ги влечам со себе и за накај дома си ги облекувам =)