На каков душек спиете?

Discussion in 'Дом' started by Sun.shine, May 16, 2011.

1. hanny

hanny Истакнат член

Во план сум да купувам нов душек според искуства на познаници и искуствата споделени на форумов се двоумам помеѓу дормео и симпо. Постои и трета опција за душек со мемори пена (двојно поефтин од дормеото, а тврдат дека го имал истиот ефект) дали некој имал искуство со ваквите душеци и дали се исплати да се ризикува?

2. stankica

stankica Истакнат член

За душек јас сум презадоволна од душеците од PerDormire. Го користиме веќе 7 години и супер е. Дури и на децата им зедовме душеци од таму.
    Може да ги проверете и пробајте ги.

3. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Treba da si nabavime dusek za spalnata soba so mazmi no neznaeme sto da odlucime.Dormeo otpadna nekoi gi falat Almera od Gistivar e firmata ili pak Simpo.Koe e vaseto iskustvo,bi mi trebal potvrd dusek radi problemi so rbetot i nesakam da e mnogu visok...

4. jagoda1979

jagoda1979 Истакнат член

Што мислите за БЕРНАРДА душеци? Многу ги фалат, подобри биле од дормео и секако поскапи нормално.

5. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Како се движат цените во пердормире? јас спијам на дормео 5 години, супер ми е, тврд е доста и мене тоа ми одговоара.

6. Golden Rose

Golden Rose Истакнат член

Ние имаме душек од FederBaU i prezadovolni sme :D

7. Alondra

Alondra Популарен член

Јас имам душек од бернарда веќе 1 година и многу сум задоволна.

8. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Na nas ni go preporacaa vo eden prodazen salon komfort dusekot na feder bau za spalna no ni kazaa i deka nekoi imale problem im se prevrtuval od krevetot izleguval od kasata na krevetot ako nema dovolna dlabocina...I sega neznaeme sto da se resime :(
    Pomos od nekoj korisnik na ovoj dusek?

9. Golden Rose

Golden Rose Истакнат член

Високи се и сигурно ако лезајот бил поплиток мозно е да не стабилен душекот, ние ја правевме спалната по наша идеја и немаме таков проблем. Душекот е екстра. Ако те интересира нешто дополнително слободно прашај ме. Позз

10. macalavica

macalavica Популарен член

Препорака за добар душек 200x180?

11. jagoda1979

jagoda1979 Истакнат член

Димензиите немаат врска со добар или лош душек. Ако од доле те боцкаат федери и 3 метри да е широк џабе е :)

12. stankica

stankica Истакнат член

Во Perdormire има различни цени на душеци. Јас кога купував имаше ид ос 12000 па нагоре. Ние на пример купивме од 30 000 и сеуште го користиме и не планираме да го менуваме во скоро време

13. Vertigo TJ

Vertigo TJ Истакнат член

И во спална и во детска имаме Per dormire душеци. Јас сум задоволна, но иако се работи за истиот тип душек оној на ќерка ми е потврд (веројатно заради помалата димензија) и мене ми е поудобен.

14. Среќа

Среќа Популарен член

Како сте задоволни од Perdormire и што е разликата меѓу тие со мемори пена и тие со жичано јадро, кои се подобри за спиење?

15. macalavica

Каде го купивте душекот, како се движат цените?
    Бернарда душеците дали се подобри од Дормео?

16. Среќа

Среќа Популарен член

Јас имам Dormeo и немам ни позитивно ни негативно мислење. Сега ми треба нов душек и затоа дали некоја има искуство со Magniflex душеци? Се размислувам зошто тоа ќе биде прв душек во брачниот живот :inlove: Или ако имате некое позитивно искуство со други споделете.

macalavica likes this.
  17. mimi****

mimi**** Истакнат член

Veke cetiri godini spijam na dormeo,iako na pocetokot mi bese malku tvrd,sega nemozam da zamislam da spijam na drug dusek.Na sin mi isto razmisluvame ovie denovi da mu kupime isto od dormeo,za mene se najdobri,kako i pernicite

18. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Треба да купуваме душек за брачен кревет и единечни за дете и за повозрасна особа.
    Ве молам да ми препорачате душек од кој сте задоволни. Има голема понуда на пазарот, па би сакала да чујам ваши мислења и искуства. За време на саемот за мебел сите ќе даваат попусти, па тогаш планираме да ги купиме, да заштедиме некој денар! :D

macalavica likes this.
  19. macalavica

И мене меинтересира истото, ми треба душек за спална, ама добар и квалитетен.
    Тие Бернарда душеши дали се подобри од Дормео, како им се движат цените?
    Ме боли грбот често и ми треба квалитетен душек ама да не е многу тврд. Мајка ми има над душек од Дормео и е многу убав за спиење, мек за мераци. Дури размислував да купам евтин обичен душек и да докупам само над душек од дормео ама некако се скапи за димензијата која мене ми треба 180х200, кога ке ги собереш ке ми испадне скоро колку за цел душек.

20. ssweety

ssweety Популарен член

@MIA-SK , @macalavica Ние имаме душек од симпо ... со две страни зимна и летна.... Премногу сме задоволни 2 години спиеме на него, како што го купивме исте и по 2 год. Мм стално ми вика кога ќе си легнам на спалнава се преродувам. ;)

MinaK likes this.