На каков душек спиете?

Discussion in 'Дом' started by Sun.shine, May 16, 2011.

1. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

На мајка ми еднаш така и се има направено душекот и во млака вода раствори детергент и со мокро исцедено крпче го исчисти и отвори прозор да се суши

2. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Го имам купено најтврдиот мислам околку 22 000 беше ,од септември го користиме и за сега е ок,5 год гаранција ми дадоа ,прво мислевме дормео ама креветот ни е без летвички не можел да диши душекот и постои опасност од мувла ,и така се решивме за алмак од кристина дамил го земав

TeddyGrey likes this.
  3. ElenaRbd

ElenaRbd Истакнат член

Здраво на сите,

Сакам да прашам што препорачувате за луѓе што ги боли грб дека спијат на кауч? Помек или потврд душек?

Да бидам поспецифична, кој душек од Дормео е добар за болки во горниот дел од грбот и рамениците (дека седам на столче во канцеларија по 8 саати)?

Фала ви многу

Поздрав :)

4. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

http://www.dormeo.com.mk/konfigurator-na-duseci
    Пробај одговори ги прашањава, па види што ќе ти излезе на крај, па прочитај си за тој душек.
    Инаку јас од саемот земав алое вера и сум доста задоволна. А за проблеми со грбот многу повеќе помага потврд душек него мек.

5. ElenaRbd

ElenaRbd Истакнат член

Ти благодарам Lady*Bug

Читајќи ве на претходните страници заклучокот е дека за Дормео душек треба да имаш латофлекс за душекот да дише. Е сега, дали би било океј доколку веќе имам простор под креветот, да ставам облека, јоргани, ќебиња...дали сето ова влијае на „дишењето“ на душекот?

Глупо е прашањево знам...(facepalm)

а да, ќе заборавев...да не знаете како се движат цените на душеци од Пер Дормире? Ете за душек со големина 160 х 200 колку е минималната цена..за најевтиниот душек што го имаат?

Ви благодарам однапред ...поздрав :)

Last edited: Jun 29, 2017
  6. ElenaRbd

ElenaRbd Истакнат член

Окееј ..бев во Пер Дормире... најмногу око ми фати Бел Рипосо (околу 41 000 ден.) и Мемори (околу 25 000 ден.) ...дали некој има искуство со овие два вида на душеци од Пердормире? Фала ви :)

7. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Иако темава е за душеци, си земав за право да прашам - дали некој има искуство со наддушеците од Дормео? Дали да дадам толку многу пари или да си ги зачувам подобро ?

8. snegce

snegce Истакнат член

Јас го имам наддушекот Дормео. Имам проблем со половината и затоа го купивме највеќе бидејќи спиеме на петосед. Искрено, додека бев сега на одмор таму спиевме на кревети со тврди душеци и ми беше многу подобро. Сега веќе 3 дена сум дома, болките ми станаа поинтензивни, се будам со вкочанета половина како мислиш на тераса сум спиела. Наддушекот е многу мек, што не е случај со душекот Дормео. Не знам дали е од него, ама не сум кој знае колку задоволна. Да е поставен на друг душек може ќе има разлика. Ти викам нашиот е врз петосед.

theunforgiven likes this.
  9. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Имав прилика пред некоја недела да преспијам 3-4 ноќи на наддушек Дормео. Она што забележав беше дека премногу се потев, и покрај тоа што во собата не беше така жешко - напротив. Насабајле, коа станував, наддушекот беше речиси мокар. Со тоа се оправдаа коментарите кои викаат дека наддушеците прават да биде многу жешко во текот на спиењето.

А некоја особена разлика да приметив - не...

10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

А на колкав период ги менувате душеците? Ме боли кичма последниве месеци се прашувам да не е од душекот, 8год е стар од Симпо. Одличен се покажа до сега

stetoskop likes this.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Od Simpo se najubavi.Za skoro 20 god.dosega smenivme 4...denovive go kupiv pettiot od Simak -Admiral
    Ne veruvam deka od dusekot moze da te boli kicma

Bozica1980 likes this.
  12. sweet.november

sweet.november Популарен член

Пред 4 и пол месеци купивме душек Наутилус од Симпо. Иако редовно го превртувавме денеска видов дека мувлосал од долната страна, лежајот не ми е латофлекс, како даска е но имаме направено многу дупки за да влегува воздух. Дали некој имал слично искуство, дали му го замениле душекот? Утре планирам да се јавам во Симпо Струмица од каде што ми е и купен, ја чуваме и сметката, се надевам нема да прават проблем и ке го заменат.

13. IvanaJenner

IvanaJenner Истакнат член

На дормео, и задоволна сум.

14. 1no name

1no name Нов член

Наддушек дормео на петтосед пуштен тврд за спиење дали би завршил работа или само цената му е толку висока?

15. MinaK

MinaK Истакнат член

Феминки може ли да ми препорачате душек од кои сте задоволни, гледав цени некаде до околу 20 000 ден.

16. forumce

forumce Форумски идол

Јас имам на Алегро, од мебел ви го купив заедно со спалната. Презадоволна сум. И воопшто не се скапи.

MinaK likes this.
  17. MinaK

MinaK Истакнат член

Јас од кај што го зимам лежајот ми нудат душек Moj San.
    Дали некоја од вас го има за да ми каже мислење.

18. cupicupicake

cupicupicake Истакнат член

Јас имам од мој сан и е одличен, преудобен е и квалитетен. Конкретно ние го имаме овој http://www.mojsan.mk/shop/product/605/dushek-prestige

Hipster and MinaK like this.
  19. mamita83

mamita83 Истакнат член

Ние летово купивме душек од Симпо - Grand, презадоволна сум. Мислам дека го купивме околу 14.000мкд.
    Што и да решиш, мој совет само НЕ купувај душек од мемори пена,
    пружина во џепесто јадро со табли од природно кокосово влакно тоа ми е врв за душек.

MinaK likes this.
  20. MinaK

MinaK Истакнат член

Бев денеска во Симпо, ги видов душеците и стврно имаат убави понуди. Дали на латофлекс може да ставиме душек со џепно јадро, затоа што и јас го бендисав Гранд од Симпо, а една пријателка ми спомна демек на латофлекс основа џепното јадро не одговарало многу, а не ми се зема мемори пена.